1
Doe de gamba’s in een schaal. Schil de citroenen zo dun mogelijk en snijd de schil in dikke slierten. Verdeel ze over de gamba’s samen met het sap van de citroenen. Voeg de helft van de pastis toe, de helft van de olijfolie, de helft van de oregano- en tijmtakjes. Meng alles, dek af en laat 1 u. in de koelkast rusten.
2
Hak de teentjes knoflook, de rode peper en de helft van de plukjes bladpeterselie fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan of een wok, met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje slinken. Haal de pan van het vuur en laat rusten, met het deksel.
3
Kook de spaghetti in kokend gezouten water, 2 min. minder dan op de verpakking aangeduid. Giet ze af en houd 2 pollepels kookvocht apart. Giet dit kookvocht in de sauteerpan en voeg de rest van de gehakte peterselie toe, de spaghetti en de boter. Fruit op een matig vuurtje en breng verder op smaak.
4
Fruit intussen de gamba’s en hun marinade op een hoog vuur, in een heel grote braadpan met 1 el olijfolie. Zet de dampkap af (heel belangrijk!) zodra het vocht goed is ingekookt, besprenkel met de rest van de pastis en flambeer.
5
Dresseer de spaghetti in diepe borden en verdeel er de gamba’s bovenop. Werk af met tijm en oregano. Dien meteen op.
1
Doe de gamba’s in een schaal. Schil de citroenen zo dun mogelijk en snijd de schil in dikke slierten. Verdeel ze over de gamba’s samen met het sap van de citroenen. Voeg de helft van de pastis toe, de helft van de olijfolie, de helft van de oregano- en tijmtakjes. Meng alles, dek af en laat 1 u. in de koelkast rusten.
2
Hak de teentjes knoflook, de rode peper en de helft van de plukjes bladpeterselie fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan of een wok, met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje slinken. Haal de pan van het vuur en laat rusten, met het deksel.
3
Kook de spaghetti in kokend gezouten water, 2 min. minder dan op de verpakking aangeduid. Giet ze af en houd 2 pollepels kookvocht apart. Giet dit kookvocht in de sauteerpan en voeg de rest van de gehakte peterselie toe, de spaghetti en de boter. Fruit op een matig vuurtje en breng verder op smaak.
4
Fruit intussen de gamba’s en hun marinade op een hoog vuur, in een heel grote braadpan met 1 el olijfolie. Zet de dampkap af (heel belangrijk!) zodra het vocht goed is ingekookt, besprenkel met de rest van de pastis en flambeer.
5
Dresseer de spaghetti in diepe borden en verdeel er de gamba’s bovenop. Werk af met tijm en oregano. Dien meteen op.