Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenSpaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastis
Delhaize logo
  • Spaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastis
    B

Spaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastis

Spaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastisB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g gekookte biogamba’s
  • 400 g spaghetti
  • 1,8 dl pastis
  • 8 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 12 takjes oregano
  • 12 takjes tijm
  • 1 bot platte peterselie
  • 600 g gekookte biogamba’s
  • 400 g spaghetti
  • 1,8 dl pastis
  • 8 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 12 takjes oregano
  • 12 takjes tijm
  • 1 bot platte peterselie

Begin met koken

: 30 min. (+1 u. marineertijd)
1
Doe de gamba’s in een schaal. Schil de citroenen zo dun mogelijk en snijd de schil in dikke slierten. Verdeel ze over de gamba’s samen met het sap van de citroenen. Voeg de helft van de pastis toe, de helft van de olijfolie, de helft van de oregano- en tijmtakjes. Meng alles, dek af en laat 1 u. in de koelkast rusten.
2
Hak de teentjes knoflook, de rode peper en de helft van de plukjes bladpeterselie fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan of een wok, met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje slinken. Haal de pan van het vuur en laat rusten, met het deksel.
3
Kook de spaghetti in kokend gezouten water, 2 min. minder dan op de verpakking aangeduid. Giet ze af en houd 2 pollepels kookvocht apart. Giet dit kookvocht in de sauteerpan en voeg de rest van de gehakte peterselie toe, de spaghetti en de boter. Fruit op een matig vuurtje en breng verder op smaak.
4
Fruit intussen de gamba’s en hun marinade op een hoog vuur, in een heel grote braadpan met 1 el olijfolie. Zet de dampkap af (heel belangrijk!) zodra het vocht goed is ingekookt, besprenkel met de rest van de pastis en flambeer.
5
Dresseer de spaghetti in diepe borden en verdeel er de gamba’s bovenop. Werk af met tijm en oregano. Dien meteen op.
1
Doe de gamba’s in een schaal. Schil de citroenen zo dun mogelijk en snijd de schil in dikke slierten. Verdeel ze over de gamba’s samen met het sap van de citroenen. Voeg de helft van de pastis toe, de helft van de olijfolie, de helft van de oregano- en tijmtakjes. Meng alles, dek af en laat 1 u. in de koelkast rusten.
2
Hak de teentjes knoflook, de rode peper en de helft van de plukjes bladpeterselie fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan of een wok, met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje slinken. Haal de pan van het vuur en laat rusten, met het deksel.
3
Kook de spaghetti in kokend gezouten water, 2 min. minder dan op de verpakking aangeduid. Giet ze af en houd 2 pollepels kookvocht apart. Giet dit kookvocht in de sauteerpan en voeg de rest van de gehakte peterselie toe, de spaghetti en de boter. Fruit op een matig vuurtje en breng verder op smaak.
4
Fruit intussen de gamba’s en hun marinade op een hoog vuur, in een heel grote braadpan met 1 el olijfolie. Zet de dampkap af (heel belangrijk!) zodra het vocht goed is ingekookt, besprenkel met de rest van de pastis en flambeer.
5
Dresseer de spaghetti in diepe borden en verdeel er de gamba’s bovenop. Werk af met tijm en oregano. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Energie: 741 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Italiaans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gamba's | Gekookt | Bio
Delhaize Gamba's | Gekookt | Bio
2 × 300 gr
Bio
    6
    85
    Spaghetti
    Bertagni Spaghetti
    500 gr
    3
    85
    Pastis de Marseille 45% alc
    Duval Pastis de Marseille 45% alc
    70 cl
    22
    15
    Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    250 gr
    4
    59
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    2
    95
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Classico
    Bertolli Olijfolie | Classico
    75 cl
    12
    55
    Totaal:
    €50,22