Recept zoekresultatenSoep van kikkererwten, tomaat en saffraan
Delhaize logo
  • Soep van kikkererwten, tomaat en saffraan
    A

Soep van kikkererwten, tomaat en saffraan

Soep van kikkererwten, tomaat en saffraanA
Makkelijk
< 30 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 citroen
  • 200 g gedroogde kikkererwten
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1/2 kl pikant paprikapoeder
  • 1/4 g saffraan
  • 4 sneetjes serranoham
  • 2 stengels soepselderij met bladeren
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1/2 citroen
  • 200 g gedroogde kikkererwten
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1/2 kl pikant paprikapoeder
  • 1/4 g saffraan
  • 4 sneetjes serranoham
  • 2 stengels soepselderij met bladeren
  • 1 ui
  • 1 wortel

Begin met koken

15 min.
1
Kook de kikkererwten in ongezouten kokend water tot ze zacht zijn.
2
Stoof de gehakte look en ui gedurende 8 min in 1 el olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur. Voeg de in blokjes gesneden selderij en wortel toe en laat nogmaals 5 min garen. Voeg de tomaten, de saffraan, de komijn, de paprika en 1,5 liter warm water toe. Breng op smaak met wat zout. Laat zacht koken gedurende 15 min.
3
Giet de kikkererwten af zodra ze gaar zijn en doe ze bij de bouillon.
4
Snijd 10 selderijblaadjes fijn en de ham in dunne linten. Meng in een kommetje 2 el olijfolie met 2 el citroensap.
5
Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de selderij en de hamlinten. Verdeel de olijfolie-citroenmengeling over de kommen en serveer.
1
Kook de kikkererwten in ongezouten kokend water tot ze zacht zijn.
2
Stoof de gehakte look en ui gedurende 8 min in 1 el olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur. Voeg de in blokjes gesneden selderij en wortel toe en laat nogmaals 5 min garen. Voeg de tomaten, de saffraan, de komijn, de paprika en 1,5 liter warm water toe. Breng op smaak met wat zout. Laat zacht koken gedurende 15 min.
3
Giet de kikkererwten af zodra ze gaar zijn en doe ze bij de bouillon.
4
Snijd 10 selderijblaadjes fijn en de ham in dunne linten. Meng in een kommetje 2 el olijfolie met 2 el citroensap.
5
Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de selderij en de hamlinten. Verdeel de olijfolie-citroenmengeling over de kommen en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 224; energie (kCal): 53; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 368,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 224; energie (kCal): 53; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 368,24
Gluten vrij
Overig
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kikkererwten
Hak Kikkererwten
215 gr
2
45
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Kruiden | Komijn | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
    38 gr
    1
    95
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Kruiden | Paprika | Gerookt
      Santa Maria Kruiden | Paprika | Gerookt
      37 gr
      3
      35
      Kruiden | Saffraan | Poeder
      Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
      0,5 gr
      8
      99
      Jamon Serrano
      Argal Jamon Serrano
      4 × 50 gr
      3 voor €5.5
      3 voor €5.5
      2
      00
      Selderij | Salade
      Delhaize Selderij | Salade
      4 × 180 gr
      1
      19
      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69
      Wortelen | Bos | Verpakt
      Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
      1 st
      2
      19

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      • little-lione.external.82792960.svg
      4
      99
      Totaal:
      €36,31