Delhaize logo
A
VissoepA

Vissoep

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 250 g tong
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 dl pastis
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 140 g tomatenpuree
  • 10 g platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g Bouchotmosselen
  • 330 g amandelschelpen
  • 350 g goudbrasem
  • 400 g pladijs
  • 1,5 l water
  • peper
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 venkel (het loof)
  • 1 ui
  • 1 tige preistam
  • 3 tiges selderstengels
  • 3 wortelen
  • 12 schoongemaakte scampi
  • 250 g tong
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 dl pastis
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 140 g tomatenpuree
  • 10 g platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g Bouchotmosselen
  • 330 g amandelschelpen
  • 350 g goudbrasem
  • 400 g pladijs
  • 1,5 l water
  • peper
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 venkel (het loof)

Begin met koken

: 30 min. + 35 min. gaartijd
1
Maak de vissen schoon. Fileer indien nodig, verwijder het vel en snijd de filets in grove stukken. Houd de graten en andere restjes apart als basis voor de bouillon. Zet de filets even apart in de koelkast.
2
Schil de wortelen en pel de ui(en) en de knoflook. Maak de selder en de prei schoon en snijd in grove stukken. Snijd daarna de wortelen, het loof van de venkel, de ui(en) en de knoflook grof.
3
Zet een grote pot op een zacht vuur met olijfolie, de groenten en de visgraten. Stoof de groenten kort glazig, lepel de tomatenpuree erbij en laat even aanstoven. Blus de groenten met de pastis en laat de alcohol verdampen. Voeg het kruidenboeket toe, giet de wijn erbij en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat zo’n 30 min pruttelen op een zacht vuurtje.
4
Mix de soep (met graten) fijn in een blender en haal daarna door de zeef zodat je een fijne, glanzende vissoep krijgt.
5
Zet de soep opnieuw op het vuur en breng aan de kook. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
6
Spoel de amandelschelpen en de mosselen enkele keren zeer zorgvuldig zodat alle zandresten verdwenen zijn.
7
Snijd de scampi in voor de helft en voeg ze bij de soep samen met de stukken vis, de amandelschelpen en de mosselen. Laat nog zo’n 5 min pruttelen op een zacht vuurtje zodat de stukken vis en schaaldieren voldoende kunnen garen.
8
Snipper de platte peterselie fijn en werk de soep ermee af. 
1
Maak de vissen schoon. Fileer indien nodig, verwijder het vel en snijd de filets in grove stukken. Houd de graten en andere restjes apart als basis voor de bouillon. Zet de filets even apart in de koelkast.
2
Schil de wortelen en pel de ui(en) en de knoflook. Maak de selder en de prei schoon en snijd in grove stukken. Snijd daarna de wortelen, het loof van de venkel, de ui(en) en de knoflook grof.
3
Zet een grote pot op een zacht vuur met olijfolie, de groenten en de visgraten. Stoof de groenten kort glazig, lepel de tomatenpuree erbij en laat even aanstoven. Blus de groenten met de pastis en laat de alcohol verdampen. Voeg het kruidenboeket toe, giet de wijn erbij en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat zo’n 30 min pruttelen op een zacht vuurtje.
4
Mix de soep (met graten) fijn in een blender en haal daarna door de zeef zodat je een fijne, glanzende vissoep krijgt.
5
Zet de soep opnieuw op het vuur en breng aan de kook. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
6
Spoel de amandelschelpen en de mosselen enkele keren zeer zorgvuldig zodat alle zandresten verdwenen zijn.
7
Snijd de scampi in voor de helft en voeg ze bij de soep samen met de stukken vis, de amandelschelpen en de mosselen. Laat nog zo’n 5 min pruttelen op een zacht vuurtje zodat de stukken vis en schaaldieren voldoende kunnen garen.
8
Snipper de platte peterselie fijn en werk de soep ermee af. 
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 280; energie (kCal): 67; vetten (g): 2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 415,87
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 280; energie (kCal): 67; vetten (g): 2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 415,87
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Tongfilet | Noordzee

Delhaize

Tongfilet | Noordzee

2 × +/- 193 gr

+/-€27,78

Pastis | 45% Alc

Pastis 51

Pastis | 45% Alc

70 cl

€21,25

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd

Cirio

Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd

4 x 70 gr

€3,65

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

Delhaize

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

1 kg

€4,99

Amandelen | Bruin | Bio

Delhaize

Amandelen | Bruin | Bio

400 gr

Bio

€8,59

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

+/- 415 gr

+/-€7,67

Pladijsfilet

Delhaize

Pladijsfilet

2 × +/- 245 gr

+/-€15,44

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Gesneden wortelen | Bio

Delhaize

Gesneden wortelen | Bio

450 gr

Bio

€1,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Nestlé

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1,5 l

€4,79

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
+/-€107,69