Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Recept zoekresultatenSoep met geroosterde bloemkool en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Soep met geroosterde bloemkool en grijze garnalen
    E
Soep met geroosterde bloemkool en grijze garnalenE

Soep met geroosterde bloemkool en grijze garnalen

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 100 g grijze garnalen
  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 gevogeltebouillonblokjes
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 100 g grijze garnalen
  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 gevogeltebouillonblokjes
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 35 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en in blokjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de bloemkool over. Voeg de ongepelde en gehalveerde uien toe (met de schil naar boven), samen met de hele ongepelde teentjes knoflook. Besprenkel met olijfolie en schuif 35 min. in de oven. Meng de bloemkoolstukken halverwege de kooktijd, zodat ze mooi uniform bakken.
2
Breng 1 l water in een grote kookpot aan de kook, met de verkruimelde bouillonblokjes. Haal de pan van het vuur.
3
Houd enkele mooie stukken bloemkool apart voor de afwerking en schep de rest in de bouillon. Pel de uien en voeg ze toe in de kookpot, samen met het vruchtvlees van de teentjes knoflook. Mix de soep fijn en giet er eventueel nog een beetje water bij om ze vloeibaarder te maken. Breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op en garneer met de bloemkoolstukken en de grijze garnalen. Geef er brood bij.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en in blokjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de bloemkool over. Voeg de ongepelde en gehalveerde uien toe (met de schil naar boven), samen met de hele ongepelde teentjes knoflook. Besprenkel met olijfolie en schuif 35 min. in de oven. Meng de bloemkoolstukken halverwege de kooktijd, zodat ze mooi uniform bakken.
2
Breng 1 l water in een grote kookpot aan de kook, met de verkruimelde bouillonblokjes. Haal de pan van het vuur.
3
Houd enkele mooie stukken bloemkool apart voor de afwerking en schep de rest in de bouillon. Pel de uien en voeg ze toe in de kookpot, samen met het vruchtvlees van de teentjes knoflook. Mix de soep fijn en giet er eventueel nog een beetje water bij om ze vloeibaarder te maken. Breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op en garneer met de bloemkoolstukken en de grijze garnalen. Geef er brood bij.
Nutritionele informatie
E
Per 100 g: Energie: 160 kcal - Vetten: 11,6 g - Koolhydraten: 3,9 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 9,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 160 kcal - Vetten: 11,6 g - Koolhydraten: 3,9 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 9,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Vis - minder dan 3€
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€7,49

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Knoflook | Netje

Delhaize

Knoflook | Netje

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€10,13