Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 9 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenSpareribs met barbecuesaus en smashed potatoes
Delhaize logo
  • Spareribs met barbecuesaus en smashed potatoes
    B
Spareribs met barbecuesaus en smashed potatoesB

Spareribs met barbecuesaus en smashed potatoes

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1,2 kg big ribs met honing
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 g rucola
  • 2 takjes peterselie
  • 1 kg grote bloemige aardappelen
  • 1 el Xérèsazijn
  • 1 dl barbecuesaus
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1,2 kg big ribs met honing
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 g rucola
  • 2 takjes peterselie
  • 1 kg grote bloemige aardappelen
  • 1 el Xérèsazijn
  • 1 dl barbecuesaus
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 30 min. kooktijd
1
Kook de aardappelen gedurende ± 30 min. in de schil in kokend gezouten water (houd ze in het oog).
2
Gril de ribs 20 min. op de barbecue en draai ze af en toe om (thuis kun je ze ook 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°C schuiven).
3
Leg de gekookte aardappelen op een plank, plet ze lichtjes maar laat ze heel (gebruik een spatel of een kleine braadpan, dat is gemakkelijker). Bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de boter. Kruid met peper, met zout en voeg op het einde van de kooktijd gehakte peterselie toe.
4
Maak een slaatje met de tomaten in partjes, de rucola, de rode ui, de olijfolie, de azijn, peper en zout.
5
Snijd de ribs in porties van 2 of 3 beentjes en meng ze met de barbecuesaus. Serveer ze met het slaatje en de aardappelen.
1
Kook de aardappelen gedurende ± 30 min. in de schil in kokend gezouten water (houd ze in het oog).
2
Gril de ribs 20 min. op de barbecue en draai ze af en toe om (thuis kun je ze ook 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°C schuiven).
3
Leg de gekookte aardappelen op een plank, plet ze lichtjes maar laat ze heel (gebruik een spatel of een kleine braadpan, dat is gemakkelijker). Bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de boter. Kruid met peper, met zout en voeg op het einde van de kooktijd gehakte peterselie toe.
4
Maak een slaatje met de tomaten in partjes, de rucola, de rode ui, de olijfolie, de azijn, peper en zout.
5
Snijd de ribs in porties van 2 of 3 beentjes en meng ze met de barbecuesaus. Serveer ze met het slaatje en de aardappelen.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 145 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 8,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 145 kcal - Vetten: 8,5 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 8,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Amerikaans
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Notensla | Bio

Delhaize

Notensla | Bio

100 gr

Bio

€2,29

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Aardappel | Bloemig 1kg

Delhaize

Aardappel | Bloemig 1kg

1 kg

€2,79

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€14,85