1
Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.
2
Fruit het gehakt op een vrij hoog vuur in een grote sauteerpan met 3 el olijfolie en roer het goed los met een spatel.
3
Doe de aubergine in stukken in de beker van de hakmolen en hak ze heel fijn. Schep ze in de sauteerpan en doe hetzelfde met de courgette. Voeg de oregano toe en laat alles fruiten.
4
Snijd intussen een hoedje uit de tomaten en hol ze uit. Mix het vruchtvlees in de beker van de hakmolen fijn met de gehakte ui, de gesnipperde ontpitte rode peper en het geperste teentje knoflook. Giet in de sauteerpan, fruit nog 5 min., voeg de uitgelekte orzo toe en breng verder op smaak.
5
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd een hoedje uit de paprika’s en ontpit ze. Leg ze met de tomaten in een geoliede ovenschaal. Vul de groenten met de bereiding en druk goed aan (houd de hoedjes apart). Bedek de schaal hermetisch met aluminiumfolie en schuif 20 min. in de oven. Leg de hoedjes op de groenten en bak nog 20 min. op 180°C, zonder de schaal af te dekken.
6
Besprenkel met een scheutje olijfolie en dien heel warm op.
7
Tip: Snijd een stukje van de basis van de tomaten weg, zo staan ze stabiel in de schaal. Vul andere groenten naar keuze: ronde courgettes, grote uien...
1
Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.
2
Fruit het gehakt op een vrij hoog vuur in een grote sauteerpan met 3 el olijfolie en roer het goed los met een spatel.
3
Doe de aubergine in stukken in de beker van de hakmolen en hak ze heel fijn. Schep ze in de sauteerpan en doe hetzelfde met de courgette. Voeg de oregano toe en laat alles fruiten.
4
Snijd intussen een hoedje uit de tomaten en hol ze uit. Mix het vruchtvlees in de beker van de hakmolen fijn met de gehakte ui, de gesnipperde ontpitte rode peper en het geperste teentje knoflook. Giet in de sauteerpan, fruit nog 5 min., voeg de uitgelekte orzo toe en breng verder op smaak.
5
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd een hoedje uit de paprika’s en ontpit ze. Leg ze met de tomaten in een geoliede ovenschaal. Vul de groenten met de bereiding en druk goed aan (houd de hoedjes apart). Bedek de schaal hermetisch met aluminiumfolie en schuif 20 min. in de oven. Leg de hoedjes op de groenten en bak nog 20 min. op 180°C, zonder de schaal af te dekken.
6
Besprenkel met een scheutje olijfolie en dien heel warm op.
7
Tip: Snijd een stukje van de basis van de tomaten weg, zo staan ze stabiel in de schaal. Vul andere groenten naar keuze: ronde courgettes, grote uien...