• Gemista (gevulde Griekse groenten)
    Nutri-Score A

Gemista (gevulde Griekse groenten)

door Jeroen De Pauw
Gemista (gevulde Griekse groenten)A
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 450 g lamsgehakt
  • 8 trostomaten
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g orzo
  • 6 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 450 g lamsgehakt
  • 8 trostomaten
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g orzo
  • 6 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min. + 40 min. kooktijd
  1. 1
    Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.
  2. 2
    Fruit het gehakt op een vrij hoog vuur in een grote sauteerpan met 3 el olijfolie en roer het goed los met een spatel.
  3. 3
    Doe de aubergine in stukken in de beker van de hakmolen en hak ze heel fijn. Schep ze in de sauteerpan en doe hetzelfde met de courgette. Voeg de oregano toe en laat alles fruiten.
  4. 4
    Snijd intussen een hoedje uit de tomaten en hol ze uit. Mix het vruchtvlees in de beker van de hakmolen fijn met de gehakte ui, de gesnipperde ontpitte rode peper en het geperste teentje knoflook. Giet in de sauteerpan, fruit nog 5 min., voeg de uitgelekte orzo toe en breng verder op smaak.
  5. 5
    Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd een hoedje uit de paprika’s en ontpit ze. Leg ze met de tomaten in een geoliede ovenschaal. Vul de groenten met de bereiding en druk goed aan (houd de hoedjes apart). Bedek de schaal hermetisch met aluminiumfolie en schuif 20 min. in de oven. Leg de hoedjes op de groenten en bak nog 20 min. op 180°C, zonder de schaal af te dekken.
  6. 6
    Besprenkel met een scheutje olijfolie en dien heel warm op.
  7. 7
    Tip: Snijd een stukje van de basis van de tomaten weg, zo staan ze stabiel in de schaal. Vul andere groenten naar keuze: ronde courgettes, grote uien...
  1. 1
    Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.
  2. 2
    Fruit het gehakt op een vrij hoog vuur in een grote sauteerpan met 3 el olijfolie en roer het goed los met een spatel.
  3. 3
    Doe de aubergine in stukken in de beker van de hakmolen en hak ze heel fijn. Schep ze in de sauteerpan en doe hetzelfde met de courgette. Voeg de oregano toe en laat alles fruiten.
  4. 4
    Snijd intussen een hoedje uit de tomaten en hol ze uit. Mix het vruchtvlees in de beker van de hakmolen fijn met de gehakte ui, de gesnipperde ontpitte rode peper en het geperste teentje knoflook. Giet in de sauteerpan, fruit nog 5 min., voeg de uitgelekte orzo toe en breng verder op smaak.
  5. 5
    Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd een hoedje uit de paprika’s en ontpit ze. Leg ze met de tomaten in een geoliede ovenschaal. Vul de groenten met de bereiding en druk goed aan (houd de hoedjes apart). Bedek de schaal hermetisch met aluminiumfolie en schuif 20 min. in de oven. Leg de hoedjes op de groenten en bak nog 20 min. op 180°C, zonder de schaal af te dekken.
  6. 6
    Besprenkel met een scheutje olijfolie en dien heel warm op.
  7. 7
    Tip: Snijd een stukje van de basis van de tomaten weg, zo staan ze stabiel in de schaal. Vul andere groenten naar keuze: ronde courgettes, grote uien...
Per 100g: Energie: 90 kcal - Vetten: 6,6 g - Koolhydraten: 3,1 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 3,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 90 kcal - Vetten: 6,6 g - Koolhydraten: 3,1 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 3,9 g
Gluten vrij
Viande - moins de 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Lamskroon | Celtic
    2 × +/- 400 gr
  • Delhaize Tomaten | San Marzano
    3 × 500 gr
  • Delhaize Paprika | Rood
    1 st
  • Delhaize Courgette
    1 st
  • Delhaize Aubergine
    1 st
  • De Cecco Pasta | Spaghetti | Glutenvrij
    400 gr
    2+2 gratis
  • Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    2de tegen -60%
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

+/-€54,28