OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenBladerdeeggebakjes met geitenkaas en spinazie
Recept zoekresultatenBladerdeeggebakjes met geitenkaas en spinazie
Delhaize logo
  • Bladerdeeggebakjes met geitenkaas en spinazie
    C

Bladerdeeggebakjes met geitenkaas en spinazie

door Gema Gomez
Bladerdeeggebakjes met geitenkaas en spinazieC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 1 ei
  • 600 g diepgevroren bladspinazie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 65 g pijnboompitten
  • 1 geitenkaasbuche (van 200 g) Sainte Maure
  • 1 plak bladerdeeg
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 600 g diepgevroren bladspinazie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 65 g pijnboompitten
  • 1 geitenkaasbuche (van 200 g) Sainte Maure
  • 1 plak bladerdeeg
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 15 min. kooktijd
1
Laat de spinazie ontdooien.
2
Snipper de uien en fruit ze 5 min. op een matig vuur in een grote braadpan met de olijfolie. Strooi er de pijnboompitten bij en bak alles nog 2 min. goudbruin.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Pers zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, trek ze met je vingers in stukjes en voeg ze toe in de braadpan. Voeg ook het geperste teentje knoflook toe en fruit alles nog 2 min. Breng verder op smaak met peper en zout.
4
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 4. Lepel in het midden van elke driehoek ¼ van de spinaziebereiding, in kleine compacte hoopjes. Snijd de geitenkaasbuche in 12 schijfjes en verdeel ze over de spinazie. Breng de 3 punten van elke driehoek samen en draai ze vast.
5
Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de bladerdeeggebakjes op en smeer ze in met losgeklopt ei. Bak 15 min. in de oven goudbruin (houd in het oog). Dien warm op met een slaatje.
6
Tip: voor een zoete toets voeg je een paar rozijnen toe aan de bereiding en/of bestrijk je het bladerdeeg met een beetje honing voor het bakken.
1
Laat de spinazie ontdooien.
2
Snipper de uien en fruit ze 5 min. op een matig vuur in een grote braadpan met de olijfolie. Strooi er de pijnboompitten bij en bak alles nog 2 min. goudbruin.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Pers zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, trek ze met je vingers in stukjes en voeg ze toe in de braadpan. Voeg ook het geperste teentje knoflook toe en fruit alles nog 2 min. Breng verder op smaak met peper en zout.
4
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 4. Lepel in het midden van elke driehoek ¼ van de spinaziebereiding, in kleine compacte hoopjes. Snijd de geitenkaasbuche in 12 schijfjes en verdeel ze over de spinazie. Breng de 3 punten van elke driehoek samen en draai ze vast.
5
Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de bladerdeeggebakjes op en smeer ze in met losgeklopt ei. Bak 15 min. in de oven goudbruin (houd in het oog). Dien warm op met een slaatje.
6
Tip: voor een zoete toets voeg je een paar rozijnen toe aan de bereiding en/of bestrijk je het bladerdeeg met een beetje honing voor het bakken.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 200 kcal - Vetten: 14.9 g - Koolhydraten: 8.6 g - Vezels: 2.3 g - Eiwitten: 6.6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 200 kcal - Vetten: 14.9 g - Koolhydraten: 8.6 g - Vezels: 2.3 g - Eiwitten: 6.6 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Delhaize Gele uien | Netje
2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Knoflook | Netje
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
2 × 300 gr
Bio
    3
    49
    Pijnboompitten
    Delhaize Pijnboompitten
    90 gr
    6
    39
    Geit | Buche St Maure
    Delhaize Geit | Buche St Maure
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    75
    Bladerdeeg | Vers
    Delhaize Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    79

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Kruiden | Zeezout
    Delhaize Kruiden | Zeezout
    95 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Totaal:
    €17,90