B

Sint-jakobsvruchten op zijn zuiders met knapperige croutons

Sint-jakobsvruchten op zijn zuiders met knapperige croutonsB
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 4 sneetjes brood van 1 cm dik
  • 1 sjalot
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 30 g fijngehakte bieslook
  • 50 g boter
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 4 sneetjes brood van 1 cm dik
  • 1 sjalot
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 30 g fijngehakte bieslook
  • 50 g boter
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min
  1. 1
    Verwijder de korst van het brood en snijd de kruim in vierkantjes. Laat de broodblokjes goudbruin bakken in 4 el olijfolie.
  2. 2
    Breng op smaak met zout en peper. Breng water aan de kook in een kleine kookpot. Kerf voorzichtig een kruis in het vel van de tomaten.
  3. 3
    Dompel de tomaten 1 min onder in het kokend water. Laat ze uitdruipen en houd ze onder koud water. Verwijder het vel en de zaadjes. Snijd ze in blokjes.
  4. 4
    Hak de sjalot en het teentje knoflook fijn en zet opzij.
  5. 5
    Fruit de sjalot en de knoflook op een zacht vuurtje in een pan met 2 el olijfolie, tot ze glazig worden. Besprenkel met een paar druppels citroensap. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op een zacht vuur sudderen.
  6. 6
    Laat de boter lichtjes bruinen in een pan en bak de sint-jakobsvruchten kort goudbruin aan twee kanten, zodat ze een mooi korstje krijgen. Zet het vuur lager en laat nog 1 min garen.
  7. 7
    Voeg het bieslook toe aan de tomatenmengeling en haal meteen van het vuur. Verdeel over 4 borden. Dep de sint-jakobsvruchten droog met keukenpapier en leg ze op de tomaten. Voeg een lepel croutons toe. Besprenkel met de resterende olijfolie en snipper er de bieslook bij. Dien op.
  1. 1
    Verwijder de korst van het brood en snijd de kruim in vierkantjes. Laat de broodblokjes goudbruin bakken in 4 el olijfolie.
  2. 2
    Breng op smaak met zout en peper. Breng water aan de kook in een kleine kookpot. Kerf voorzichtig een kruis in het vel van de tomaten.
  3. 3
    Dompel de tomaten 1 min onder in het kokend water. Laat ze uitdruipen en houd ze onder koud water. Verwijder het vel en de zaadjes. Snijd ze in blokjes.
  4. 4
    Hak de sjalot en het teentje knoflook fijn en zet opzij.
  5. 5
    Fruit de sjalot en de knoflook op een zacht vuurtje in een pan met 2 el olijfolie, tot ze glazig worden. Besprenkel met een paar druppels citroensap. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op een zacht vuur sudderen.
  6. 6
    Laat de boter lichtjes bruinen in een pan en bak de sint-jakobsvruchten kort goudbruin aan twee kanten, zodat ze een mooi korstje krijgen. Zet het vuur lager en laat nog 1 min garen.
  7. 7
    Voeg het bieslook toe aan de tomatenmengeling en haal meteen van het vuur. Verdeel over 4 borden. Dep de sint-jakobsvruchten droog met keukenpapier en leg ze op de tomaten. Voeg een lepel croutons toe. Besprenkel met de resterende olijfolie en snipper er de bieslook bij. Dien op.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 723; energie (kCal): 174; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 456,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 723; energie (kCal): 174; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 456,92
Eindejaar
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Sint-Jacobsnoten
    3 × +/- 172 gr
  • Delhaize Brood | Toast | Wit
    250 gr
  • Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
  • Delhaize Smaaktrostomaten
    450 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    2de tegen -60%
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
    1+1 gratis
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

+/-€42,90