OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenCurry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Recept zoekresultatenCurry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Delhaize logo
  • Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
    B

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelenB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 bloemkolen (de roosjes)
  • 240 g gekookte kikkererwten
  • suikermais
  • 50 dl kokosmelk
  • zwarte peper
  • 1/2 bosje koriander
  • 3 el amandelschilfers
  • zout
  • 1 kl karwijzaad
  • 165 g Indische Korma currypasta
  • 200 g basmatirijst
  • 1 sjalot
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bloemkolen (de roosjes)
  • 240 g gekookte kikkererwten
  • suikermais
  • 50 dl kokosmelk
  • zwarte peper
  • 1/2 bosje koriander
  • 3 el amandelschilfers
  • zout
  • 1 kl karwijzaad
  • 165 g Indische Korma currypasta
  • 200 g basmatirijst
  • 1 sjalot
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Begin met koken

: 25 min.
1
Stoom de bloemkoolroosjes gedurende 10 min.
2
Hak de sjalot en de look fijn. Stoof ze gedurende 5 min. aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de currypasta toe, meng gedurende 1 min. en voeg dan de kokosmelk toe. Laat 5 min. sudderen. Voeg de bloemkoolroosjes, de kikkererwten en de maïs toe. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuurtje.
3
Kook de rijst met een beetje zout in kokend water.
4
Stoof het karwijzaad en de amandelen aan in een pan met 1 eetlepel olijfolie tot de amandelen goudbruin zijn. Voeg het komijnpoeder toe, meng en voeg de rijst toe. Goed mengen.
5
Strooi wat verse koriander over de curry en dien op met de rijst.
1
Stoom de bloemkoolroosjes gedurende 10 min.
2
Hak de sjalot en de look fijn. Stoof ze gedurende 5 min. aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de currypasta toe, meng gedurende 1 min. en voeg dan de kokosmelk toe. Laat 5 min. sudderen. Voeg de bloemkoolroosjes, de kikkererwten en de maïs toe. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuurtje.
3
Kook de rijst met een beetje zout in kokend water.
4
Stoof het karwijzaad en de amandelen aan in een pan met 1 eetlepel olijfolie tot de amandelen goudbruin zijn. Voeg het komijnpoeder toe, meng en voeg de rijst toe. Goed mengen.
5
Strooi wat verse koriander over de curry en dien op met de rijst.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 480; energie (kCal): 115; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 848,01
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 480; energie (kCal): 115; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 848,01
Indiaas
Vegan
Veggie - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine | Bio
Delhaize Aubergine | Bio
1 st
Bio
    1
    79
    Kikkererwten
    Delhaize Kikkererwten
    240 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    79
    Maïs | Sweet
    Delhaize Maïs | Sweet
    285 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    5 × 1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Amandelen | Geschaafd
    Delhaize Amandelen | Geschaafd
    200 gr
    4
    49
    Kruiden | Karwij | Zaad
    Santa Maria Kruiden | Karwij | Zaad
    20 gr
    1
    75
    Mild curry paste
    Patak's Mild curry paste
    165 gr
    2
    19
    Rijst | Basmati | Kookbuiltje
    Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
    4 x 75 gr
    1
    55
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    05

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    6
    35
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Totaal:
    €29,90