Recept zoekresultatenBorsjtsj met rode biet
Delhaize logo
  • Borsjtsj met rode biet
    B

Borsjtsj met rode biet

Borsjtsj met rode bietB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 sneetjes gerookt spek (70 g)
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1/3 spitskool
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 2 grote aardappelen
  • 2 dl zure room
  • 1 g fijne suiker
  • 1 l water
  • 5 dl rundsbouillon Fundo
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • 3 takjes dille
  • 3 takjes bladpeterselie
  • peper
  • 2 sneetjes gerookt spek (70 g)
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1/3 spitskool
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 2 grote aardappelen
  • 2 dl zure room
  • 1 g fijne suiker
  • 1 l water
  • 5 dl rundsbouillon Fundo
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Begin met koken

: 35 min. (+ 20 min. rusttijd)
1
Breng het water, de 2 bouillonsoorten en het spek in een grote kookpot aan de kook.
2
Snijd de spitskool in lange reepjes. Snijd de geschilde wortelen en aardappelen in kleine blokjes (brunoise). Snipper de kool en de selder fijn. Voeg ze toe in de kookpot, samen met de dille en peterselie. Laat 15 min. sudderen.
3
Fruit intussen de gehakte ui op een zacht vuurtje in een braadpan met de olijfolie. Voeg na 10 min. de rode bieten in kleine blokjes toe en meng 1 min. Haal de pan van het vuur en laat rusten.
4
Voeg het citroensap, het hele gepelde teentje knoflook, het laurierblaadje en de suiker toe aan de soep. Laat nog 5 min. koken en meng dan de inhoud van de braadpan onder de soep. Breng verder op smaak, zet het deksel op de pan en laat 20 min. rusten.
5
Verwijder eventueel de kruiden en serveer. Werk elk bord af met een beetje zure room.
1
Breng het water, de 2 bouillonsoorten en het spek in een grote kookpot aan de kook.
2
Snijd de spitskool in lange reepjes. Snijd de geschilde wortelen en aardappelen in kleine blokjes (brunoise). Snipper de kool en de selder fijn. Voeg ze toe in de kookpot, samen met de dille en peterselie. Laat 15 min. sudderen.
3
Fruit intussen de gehakte ui op een zacht vuurtje in een braadpan met de olijfolie. Voeg na 10 min. de rode bieten in kleine blokjes toe en meng 1 min. Haal de pan van het vuur en laat rusten.
4
Voeg het citroensap, het hele gepelde teentje knoflook, het laurierblaadje en de suiker toe aan de soep. Laat nog 5 min. koken en meng dan de inhoud van de braadpan onder de soep. Breng verder op smaak, zet het deksel op de pan en laat 20 min. rusten.
5
Verwijder eventueel de kruiden en serveer. Werk elk bord af met een beetje zure room.
Nutritionele informatie
B
Per portie: Energie: 267 kcal - Vetten: 16 g - Koolhydraten: 18 g - Vezels: 5 g - Eiwitten: 5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 267 kcal - Vetten: 16 g - Koolhydraten: 18 g - Vezels: 5 g - Eiwitten: 5 g
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Diner
Herfst,Winter
Voorgerecht