Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKatsu van tofu met satésaus
Delhaize logo
  • Katsu van tofu met satésaus
    C

Katsu van tofu met satésaus

door Line Couvreur
Katsu van tofu met satésausC
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 ei
  • 550 g biotofu
  • 2 wortelen
  • 1/4 spitskool
  • 6 radijzen
  • 30 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 citroen
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes koriander
  • 25 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 50 g bloem
  • 50 g panko
  • 2 el sojasaus
  • 1 dl druivenpitolie
  • 1 kl zwarte sesamzaadjes
  • peper
  • zout
  • 1/2 citroen (voor de saus)
  • 4 dl kokosmelk (voor de saus)
  • 3 el pindakaas (voor de saus)
  • 3 el biorietsuiker in kristalvorm Fairtrade
  • 1 kl rodecurrypasta (voor de saus)
  • 2 el sojasaus (voor de saus)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ei
  • 550 g biotofu
  • 2 wortelen
  • 1/4 spitskool
  • 6 radijzen
  • 30 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 citroen
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes koriander
  • 25 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 50 g bloem
  • 50 g panko
  • 2 el sojasaus
  • 1 dl druivenpitolie
  • 1 kl zwarte sesamzaadjes

Begin met koken

: 25 min.
1
Doe alle ingrediënten van de saus (behalve de citroen) in een steelpan. Verwarm en laat 10 min. op een laag vuurtje pruttelen. Haal de pan van het vuur en voeg het sap van de 1/2 citroen toe. Breng verder op smaak.
2
Snipper de wortelen, de spitskool en de radijzen met de mandoline fijn. Meng ze met de spinazie, de zwarte sesamzaadjes en de blaadjes van de kruiden. Meng het sap van de citroen in een apart kommetje met de sojasaus en de olijfolie.
3
Klop het ei in een klein bord los met peper en zout. Strooi de panko en de bloem ook in borden en breng ze op smaak. Snijd de blok tofu in 4 dikke plakken. Haal ze door de bloem, vervolgens door de eieren en ten slotte door de panko. Verwarm de druivenpitolie in een grote braadpan en bak de tofu katsu aan de 2 kanten goudbruin, op een matig vuur. Laat ze op keukenpapier uitlekken en snijd ze in sneetjes.
4
Besprenkel het slaatje met de dressing en serveer het met de satésaus en de pinda’s bij de katsu van tofu.
1
Doe alle ingrediënten van de saus (behalve de citroen) in een steelpan. Verwarm en laat 10 min. op een laag vuurtje pruttelen. Haal de pan van het vuur en voeg het sap van de 1/2 citroen toe. Breng verder op smaak.
2
Snipper de wortelen, de spitskool en de radijzen met de mandoline fijn. Meng ze met de spinazie, de zwarte sesamzaadjes en de blaadjes van de kruiden. Meng het sap van de citroen in een apart kommetje met de sojasaus en de olijfolie.
3
Klop het ei in een klein bord los met peper en zout. Strooi de panko en de bloem ook in borden en breng ze op smaak. Snijd de blok tofu in 4 dikke plakken. Haal ze door de bloem, vervolgens door de eieren en ten slotte door de panko. Verwarm de druivenpitolie in een grote braadpan en bak de tofu katsu aan de 2 kanten goudbruin, op een matig vuur. Laat ze op keukenpapier uitlekken en snijd ze in sneetjes.
4
Besprenkel het slaatje met de dressing en serveer het met de satésaus en de pinda’s bij de katsu van tofu.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 194 kcal - Vetten: 14,8 g - Koolhydraten: 8,4 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 194 kcal - Vetten: 14,8 g - Koolhydraten: 8,4 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,4 g
Aziatisch
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Herfst
Hoofdgerecht