Recept zoekresultatenSalade van gerookte kip met sperziebonen en geitenkaas met aslaagje
Delhaize logo
  • Salade van gerookte kip met sperziebonen en geitenkaas met aslaagje
    A

Salade van gerookte kip met sperziebonen en geitenkaas met aslaagje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Brunch
Lunch
Salade van gerookte kip met sperziebonen en geitenkaas met aslaagjeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g sperziebonen
  • fleur de sel, peper
  • 5 e.l. olijfolie
  • 300 g schaaltjes klassiek gerookte kipfiletreepjes
  • 2 el ciderazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 160 g geitenkaas cendré (in strok, met aslaagje)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Prinsessenbonen | Extra fijn

Hak

Prinsessenbonen | Extra fijn

3 × 350 gr

€12,27

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Filetblokjes | Kip

Delhaize

Filetblokjes | Kip

+/- 400 gr

+/-€5,60

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Geitenkaas | Zacht | Porties

Président

Geitenkaas | Zacht | Porties

200 gr

€4,89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Totaal:
+/-€32,95

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Was de sperziebonen en snij de uiteinden af. Breng een grote hoeveelheid lichtgezouten water in een kookpot aan de kook. Doe er de bonen in en kook ze gaar, maar toch nog lichtjes knapperig. Giet af en spoel onder koud water. Laat in een met koud water gevulde schaal afkoelen.
  2. Bereid ondertussen de vinaigrette: meng eerst de azijn met de honing. Voeg dan zout toe, peper, de olie en de mosterd. Meng goed.
  3. Schep de uitgelekte sperziebonen in een grote schaal, voeg de kip toe, de grofgehakte hazelnoten en de vinaigrette. Meng goed. Verwijder de strohalm uit het midden van de geitenkaas en snij de kaas in plakken. Leg ze op de salade en dien op. Serveer met krokant brood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 613; energie (kCal): 147; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 490,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 613; energie (kCal): 147; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 490,1
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch
Diner
Lunch
  • Salade van gerookte kip met sperziebonen en geitenkaas met aslaagje
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Prinsessenbonen | Extra fijn

Hak

Prinsessenbonen | Extra fijn

3 × 350 gr

€12,27

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Filetblokjes | Kip

Delhaize

Filetblokjes | Kip

+/- 400 gr

+/-€5,60

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Geitenkaas | Zacht | Porties

Président

Geitenkaas | Zacht | Porties

200 gr

€4,89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Totaal:
+/-€32,95