Recept zoekresultatenSalade niçoise met verse tonijn
Delhaize logo
  • Salade niçoise met verse tonijn
    A

Salade niçoise met verse tonijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Barbecue,Picknick
Lunch
Salade niçoise met verse tonijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g geelvintonijnfilet
  • 1 schaaltje verse ansjovis in peterselie (150 g)
  • 2 eieren
  • 200 g extra fijne sperziebonen
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 200 g gemengde sla naar keuze
  • 1 limoen
  • 1 bio citroen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode ui
  • 200 g krieltjes
  • 30 g zwarte cailletier-olijven
  • 4 eetlepels ciderazijn
  • 1 el mosterd
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2021081200085550000
  • Avocado
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020030400053530000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Snijd de ongeschilde krieltjes in 2 en kook ze 10 min.
    2. Kook de eieren 9 min. in kokend water. Dompel ze meteen in koud water.
    3. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en kook ze 5 min. in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water.
    4. Pel de komkommer, snijd hem in 2 en verwijder de pitjes met een lepeltje . Mix met de mosterd, 4 el olijfolie en de azijn toe. Kruid met peper en zout en mix.
    5. Verwarm een grillpan zonder vetstof op een hoog vuur. Kruid de tonijnfilets met peper en zout, bestrooi ze me wat geraspte limoenzeste en bestrijk met olie. Gril ze 30 sec per kant en schik ze onmiddellijk op een bord.
    6. Snipper de rode ui, de komkommer en de lente-uitjes. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in 2. Schil de avocado en snijd hem in parten. Snijd de citroen in schijfjes.
    7. Dresseer de gemengde sla in een schaal. Voeg de krieltjes toe, samen met de uitgelekte sperziebonen, de olijven, de rode ui, de komkommer, de hardgekookte eieren, de avocado, de uitgelekte ansjovissen en de citroen. Verdeel er porties tonijn bovenop en bestrooi met lente-uitjes. Dien op met de dressing.

    Kooktip

    Haal de tonijn 30 min. van tevoren uit de koelkast voor een perfecte garing.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 402; energie (kCal): 96; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 512,83
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Barbecue,Picknick
    Lente,Zomer
    Lunch
    • Salade niçoise met verse tonijn
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2021081200085550000
  • Avocado
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020030400053530000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000