Recept zoekresultatenMeloengazpacho met feta
Delhaize logo
  • Meloengazpacho met feta
    A

Meloengazpacho met feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Voorgerecht
Meloengazpacho met fetaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 Jimbeemeloenen
  • 2 komkommers
  • 2 citroenen
  • 100 g feta
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 4 el olijfolie
  • 10 muntblaadjes
  • 1 snuifje Espelettepeper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2021081200085550000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Witte kaasplak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    17,93 €/kg
    €2,69
    F2020031900054830000
  • Azijn | Cider
    50 cl
    3,18 €/l
    €1,59
    S1993063000007090000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten heel koud zijn, als je de gazpacho meteen wilt opdienen. Schil de meloenen en de komkommers, ontpit ze en snijd ze in stukken. Houd telkens een stukje apart voor de afwerking. Mix de blokjes met een staafmixer of in de blender, samen met het citroensap, de olijfolie, de azijn, de Espelettepeper en zout.
    2. Dien de gazpacho heel koud op, met kleine blokjes meloen en komkommer, de versnipperde feta en de muntblaadjes.

    Kooktip

    Voor een zijdezachte gazpacho is het belangrijk om alle ingrediënten samen met wat olijfolie te mixen. Als je de olie pas nadien toevoegt, krijg je niet hetzelfde resultaat.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 222; energie (kCal): 53; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 3,5; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 291,08
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Vegetarisch
    Aperitief
    Zomer
    Voorgerecht
    • Meloengazpacho met feta
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2021081200085550000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Witte kaasplak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    17,93 €/kg
    €2,69
    F2020031900054830000
  • Azijn | Cider
    50 cl
    3,18 €/l
    €1,59
    S1993063000007090000