Recept zoekresultatenSalade met zachtgekookte eieren
Recept zoekresultatenSalade met zachtgekookte eieren
Delhaize logo
D

Salade met zachtgekookte eieren

Salade met zachtgekookte eierenD
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 200 g cheddar in blok
  • 4 el ciderazijn
  • 8 eieren
  • 400 g gerookte spekreepjes
  • 2 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 10 e.l. olijfolie
  • 4 poignées jonge spinazieblaadjes
  • 2 el vloeibare honing
  • 200 g cheddar in blok
  • 4 el ciderazijn
  • 8 eieren
  • 400 g gerookte spekreepjes
  • 2 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 10 e.l. olijfolie
  • 4 poignées jonge spinazieblaadjes
  • 2 el vloeibare honing

Begin met koken

  1. 1
    Klop de azijn met de honing en het snuifje zout. Voeg dan de mosterd toe, de olie en peper. Meng goed.
  2. 2
    Snij de cheddar is kleine blokjes. Verdeel over de borden, evenals de spinazieblaadjes.
  3. 3
    Breng water aan de kook in een grote steelpan. Gebruik een lepel om er de eieren in te leggen. Reken 5 min. kooktijd, leg ze dan meteen gedurende 30 sec. in een recipiënt met koud water.
  4. 4
    Laat ondertussen de spekblokjes bruinbakken in een pan met antikleefbodem (begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten). Laat ze uitlekken en verdeel over de borden.
  5. 5
    Pel de eieren voorzichtig, leg ze op de salade en snij ze in twee. Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.
  1. 1
    Klop de azijn met de honing en het snuifje zout. Voeg dan de mosterd toe, de olie en peper. Meng goed.
  2. 2
    Snij de cheddar is kleine blokjes. Verdeel over de borden, evenals de spinazieblaadjes.
  3. 3
    Breng water aan de kook in een grote steelpan. Gebruik een lepel om er de eieren in te leggen. Reken 5 min. kooktijd, leg ze dan meteen gedurende 30 sec. in een recipiënt met koud water.
  4. 4
    Laat ondertussen de spekblokjes bruinbakken in een pan met antikleefbodem (begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten). Laat ze uitlekken en verdeel over de borden.
  5. 5
    Pel de eieren voorzichtig, leg ze op de salade en snij ze in twee. Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1144; energie (kCal): 276; vetten (g): 23; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 878,23
Pasen
Lunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Ziz Smeltkaas | Cheddar | Kaas
    200 gr
    4
    35
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Gerookte spekblokjes
    2 × 300 gr
    3
    49
  • Delhaize Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    1
    99
  • Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    25
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Azijn | Cider
    50 cl
    1
    59
  • Maille Mosterd | Originale
    360 gr
    4
    25
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39

Totaal:

€17,56