Recept zoekresultatenSalade met zachtgekookte eieren
Delhaize logo
D
Salade met zachtgekookte eierenD

Salade met zachtgekookte eieren

Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g cheddar in blok
  • 4 el ciderazijn
  • 8 eieren
  • 400 g gerookte spekreepjes
  • 2 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 10 e.l. olijfolie
  • 4 poignées jonge spinazieblaadjes
  • 2 el vloeibare honing
  • 200 g cheddar in blok
  • 4 el ciderazijn
  • 8 eieren
  • 400 g gerookte spekreepjes
  • 2 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 10 e.l. olijfolie
  • 4 poignées jonge spinazieblaadjes
  • 2 el vloeibare honing

Begin met koken

1
Klop de azijn met de honing en het snuifje zout. Voeg dan de mosterd toe, de olie en peper. Meng goed.
2
Snij de cheddar is kleine blokjes. Verdeel over de borden, evenals de spinazieblaadjes.
3
Breng water aan de kook in een grote steelpan. Gebruik een lepel om er de eieren in te leggen. Reken 5 min. kooktijd, leg ze dan meteen gedurende 30 sec. in een recipiënt met koud water.
4
Laat ondertussen de spekblokjes bruinbakken in een pan met antikleefbodem (begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten). Laat ze uitlekken en verdeel over de borden.
5
Pel de eieren voorzichtig, leg ze op de salade en snij ze in twee. Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.
1
Klop de azijn met de honing en het snuifje zout. Voeg dan de mosterd toe, de olie en peper. Meng goed.
2
Snij de cheddar is kleine blokjes. Verdeel over de borden, evenals de spinazieblaadjes.
3
Breng water aan de kook in een grote steelpan. Gebruik een lepel om er de eieren in te leggen. Reken 5 min. kooktijd, leg ze dan meteen gedurende 30 sec. in een recipiënt met koud water.
4
Laat ondertussen de spekblokjes bruinbakken in een pan met antikleefbodem (begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten). Laat ze uitlekken en verdeel over de borden.
5
Pel de eieren voorzichtig, leg ze op de salade en snij ze in twee. Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1144; energie (kCal): 276; vetten (g): 23; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 878,23
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1144; energie (kCal): 276; vetten (g): 23; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 878,23
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Pasen
Lunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cheddar | Mild | 5 maanden

Vache Bleue

Cheddar | Mild | 5 maanden

250 gr

€4,75

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Gerookte spekblokjes

Delhaize

Gerookte spekblokjes

2 × 300 gr

€7,58

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

450 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€1,29

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Reeds in je keuken

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€18,36