Recept zoekresultatenSalade met camembert in knapperig jasje
Delhaize logo
  • Salade met camembert in knapperig jasje
Salade met camembert in knapperig jasje

Salade met camembert in knapperig jasje

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 afgestreken el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 bord paneermeel
  • 2 el ciderazijn
  • 1 dikke appel
  • 1 ei
  • 250 g heel koude, niet te rijpe camembert
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • 2 el rozijnen
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el walnoten
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
  • 1 afgestreken el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 bord paneermeel
  • 2 el ciderazijn
  • 1 dikke appel
  • 1 ei
  • 250 g heel koude, niet te rijpe camembert
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • 2 el rozijnen
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el walnoten
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze

Begin met koken

1
Schraap een deel van de korst van de camembert en snijd de kaas in 2 punten per portie. Wentel ze in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
2
Haal ze opnieuw door het ei en het paneermeel, zodat je een dikke paneerlaag bekomt. Leg ze op een bord, dek af en zet minstens 1 u in de koelkast.
3
Laat de frituurpan opwarmen (180°C).
4
Bereid ondertussen de vinaigrette: meng in een bokaal de honing en de azijn, voeg dan het zout toe, de peper, de mosterd en de olie. Sluit de bokaal en schud goed.
5
Verdeel de sla over de borden, evenals de niet geschilde en in kleine stukjes gesneden appel, de grofgehakte noten en de rozijnen. Bedruip met wat vinaigrette.
6
Bak de gepaneerde kaaspunten snel bruin in de hete frituurolie. Laat even uitdruipen op keukenpapier en verdeel over de borden.
7
Serveer meteen als voor- of hoofdgerecht en dien de resterende vinaigrette apart op.
1
Schraap een deel van de korst van de camembert en snijd de kaas in 2 punten per portie. Wentel ze in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
2
Haal ze opnieuw door het ei en het paneermeel, zodat je een dikke paneerlaag bekomt. Leg ze op een bord, dek af en zet minstens 1 u in de koelkast.
3
Laat de frituurpan opwarmen (180°C).
4
Bereid ondertussen de vinaigrette: meng in een bokaal de honing en de azijn, voeg dan het zout toe, de peper, de mosterd en de olie. Sluit de bokaal en schud goed.
5
Verdeel de sla over de borden, evenals de niet geschilde en in kleine stukjes gesneden appel, de grofgehakte noten en de rozijnen. Bedruip met wat vinaigrette.
6
Bak de gepaneerde kaaspunten snel bruin in de hete frituurolie. Laat even uitdruipen op keukenpapier en verdeel over de borden.
7
Serveer meteen als voor- of hoofdgerecht en dien de resterende vinaigrette apart op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Moederdag,Eindejaar
Diner
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

Pink Lady

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

900 gr

€3,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Camembert | Mini portie

Delhaize

Camembert | Mini portie

2 × 125 gr

€4,00

Rozijnen | Sultana

Delhaize

Rozijnen | Sultana

250 gr

€1,85

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Kropsla | Serre | Verpakt

Delhaize

Kropsla | Serre | Verpakt

1 st

€1,19

Reeds in je keuken

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€20,45

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.