Productterugroeping:« Petit Sablé de Wissant van het merk Frères Bernard »Lees meer >

Recept zoekresultatenSalade met camembert in knapperig jasje
Delhaize logo
  • Salade met camembert in knapperig jasje

Salade met camembert in knapperig jasje

Salade met camembert in knapperig jasje
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 afgestreken el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 bord paneermeel
  • 2 el ciderazijn
  • 1 dikke appel
  • 1 ei
  • 250 g heel koude, niet te rijpe camembert
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • 2 el rozijnen
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el walnoten
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
  • 1 afgestreken el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 bord paneermeel
  • 2 el ciderazijn
  • 1 dikke appel
  • 1 ei
  • 250 g heel koude, niet te rijpe camembert
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • 2 el rozijnen
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el walnoten
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze

Begin met koken

1
Schraap een deel van de korst van de camembert en snijd de kaas in 2 punten per portie. Wentel ze in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
2
Haal ze opnieuw door het ei en het paneermeel, zodat je een dikke paneerlaag bekomt. Leg ze op een bord, dek af en zet minstens 1 u in de koelkast.
3
Laat de frituurpan opwarmen (180°C).
4
Bereid ondertussen de vinaigrette: meng in een bokaal de honing en de azijn, voeg dan het zout toe, de peper, de mosterd en de olie. Sluit de bokaal en schud goed.
5
Verdeel de sla over de borden, evenals de niet geschilde en in kleine stukjes gesneden appel, de grofgehakte noten en de rozijnen. Bedruip met wat vinaigrette.
6
Bak de gepaneerde kaaspunten snel bruin in de hete frituurolie. Laat even uitdruipen op keukenpapier en verdeel over de borden.
7
Serveer meteen als voor- of hoofdgerecht en dien de resterende vinaigrette apart op.
1
Schraap een deel van de korst van de camembert en snijd de kaas in 2 punten per portie. Wentel ze in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
2
Haal ze opnieuw door het ei en het paneermeel, zodat je een dikke paneerlaag bekomt. Leg ze op een bord, dek af en zet minstens 1 u in de koelkast.
3
Laat de frituurpan opwarmen (180°C).
4
Bereid ondertussen de vinaigrette: meng in een bokaal de honing en de azijn, voeg dan het zout toe, de peper, de mosterd en de olie. Sluit de bokaal en schud goed.
5
Verdeel de sla over de borden, evenals de niet geschilde en in kleine stukjes gesneden appel, de grofgehakte noten en de rozijnen. Bedruip met wat vinaigrette.
6
Bak de gepaneerde kaaspunten snel bruin in de hete frituurolie. Laat even uitdruipen op keukenpapier en verdeel over de borden.
7
Serveer meteen als voor- of hoofdgerecht en dien de resterende vinaigrette apart op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Moederdag,Eindejaar
Diner
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Noten
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
1+1 gratis
Bio
    3
    99
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Camembert | Mini portie
    Delhaize Camembert | Mini portie
    2 × 125 gr
    3 voor €5.5
    2
    00
    Droge vruchten | Rozijnen | Natuur
    Bonner Droge vruchten | Rozijnen | Natuur
    200 gr
    1+1 Online Only
    2
    39
    Honing | Sicilie
    Meli Honing | Sicilie
    340 gr
    1+1 Online Only
    4
    99
    Ijsbergsla | Verpakt
    Delhaize Ijsbergsla | Verpakt
    1 st
    1
    09

    Reeds in je keuken

    Azijn | Cider
    Delhaize Azijn | Cider
    50 cl
    1
    59
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | 5 Bessen
    Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
    40 gr
    1
    99
    Totaal:
    €22,81