Recept zoekresultatenCanapés « black and white »
Delhaize logo
  • Canapés « black and white »

Canapés « black and white »

Canapés « black and white »
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 afgestreken el mosterd op grootmoeders wijze
  • 3 el ciderazijn
  • 4 dikke appels (jonagold)
  • 1 grote noot boter
  • 4 afgestreken el griessuiker
  • 8 kleine sneden de cramique au beurre (en barquette)
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper
  • 3 el vloeibare honing
  • 8 walnoten
  • 300 g witte kerstpens
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
  • 300 g zwarte kerstpens
  • 1 afgestreken el mosterd op grootmoeders wijze
  • 3 el ciderazijn
  • 4 dikke appels (jonagold)
  • 1 grote noot boter
  • 4 afgestreken el griessuiker
  • 8 kleine sneden de cramique au beurre (en barquette)
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper
  • 3 el vloeibare honing
  • 8 walnoten
  • 300 g witte kerstpens
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
  • 300 g zwarte kerstpens

Begin met koken

1
Prik de pensen enkele keren in en bak ze op een heel zacht vuur in een braadpan met 1 eetlepel olie, draai ze af en toe om.
2
Giet ondertussen de azijn en de honing in een bokaal.
3
Meng goed, voeg dan peper en zout toe, de mosterd en 7 eetlepels olie.
4
Sluit de bokaal en schud goed. Zet opzij.
5
Schil de appels en snij ze in blokjes.
6
Bak ze op een vrij hoog vuur in een braadpan met de boter.
7
Bestrooi met suiker en laat licht karamelliseren.
8
Rooster de sneetjes kramiek (in de oven of broodrooster) en laat ze op een grill afkoelen.
9
Snij de pensen in schijfjes.
10
Beleg het brood met de appelblokjes en leg op de borden.
11
Schik er de schijfjes witte en zwarte pens (3 + 3) op, leg er een walnoot bovenop en werk af met wat sla rondom.
12
Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.
1
Prik de pensen enkele keren in en bak ze op een heel zacht vuur in een braadpan met 1 eetlepel olie, draai ze af en toe om.
2
Giet ondertussen de azijn en de honing in een bokaal.
3
Meng goed, voeg dan peper en zout toe, de mosterd en 7 eetlepels olie.
4
Sluit de bokaal en schud goed. Zet opzij.
5
Schil de appels en snij ze in blokjes.
6
Bak ze op een vrij hoog vuur in een braadpan met de boter.
7
Bestrooi met suiker en laat licht karamelliseren.
8
Rooster de sneetjes kramiek (in de oven of broodrooster) en laat ze op een grill afkoelen.
9
Snij de pensen in schijfjes.
10
Beleg het brood met de appelblokjes en leg op de borden.
11
Schik er de schijfjes witte en zwarte pens (3 + 3) op, leg er een walnoot bovenop en werk af met wat sla rondom.
12
Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Noten
8

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Appel | Golden
Delhaize Appel | Golden
900 gr
2
39
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Brood | Rozijnen | Noten
Exosud Brood | Rozijnen | Noten
400 gr
4
45
Honing | Heldere
Delhaize Honing | Heldere
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Witte worst | Spoel | Met fijne kruiden
Aubel Witte worst | Spoel | Met fijne kruiden
2 × 280 gr
5
79
Ijsbergsla | Verpakt
Delhaize Ijsbergsla | Verpakt
1 st
1
19
Boerenpensen | Zwart
Delhaize Boerenpensen | Zwart
2 × +/- 240 gr
+/-€
2
57

Reeds in je keuken

Azijn | Cider
Delhaize Azijn | Cider
50 cl
1
59
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Olijfolie | Extra vierge| Grieks
Delhaize Olijfolie | Extra vierge| Grieks
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
89
Peper | Groen
Delhaize Peper | Groen
30 gr
2
35
Totaal:
+/-€32,68