• Canapés « black and white »

Canapés « black and white »

Canapés « black and white »
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 afgestreken el mosterd op grootmoeders wijze
  • 3 el ciderazijn
  • 4 dikke appels (jonagold)
  • 1 grote noot boter
  • 4 afgestreken el griessuiker
  • 8 kleine sneden de cramique au beurre (en barquette)
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper
  • 3 el vloeibare honing
  • 8 walnoten
  • 300 g witte kerstpens
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
  • 300 g zwarte kerstpens
  • 1 afgestreken el mosterd op grootmoeders wijze
  • 3 el ciderazijn
  • 4 dikke appels (jonagold)
  • 1 grote noot boter
  • 4 afgestreken el griessuiker
  • 8 kleine sneden de cramique au beurre (en barquette)
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper
  • 3 el vloeibare honing
  • 8 walnoten
  • 300 g witte kerstpens
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
  • 300 g zwarte kerstpens

Begin met koken

  1. 1
    Prik de pensen enkele keren in en bak ze op een heel zacht vuur in een braadpan met 1 eetlepel olie, draai ze af en toe om.
  2. 2
    Giet ondertussen de azijn en de honing in een bokaal.
  3. 3
    Meng goed, voeg dan peper en zout toe, de mosterd en 7 eetlepels olie.
  4. 4
    Sluit de bokaal en schud goed. Zet opzij.
  5. 5
    Schil de appels en snij ze in blokjes.
  6. 6
    Bak ze op een vrij hoog vuur in een braadpan met de boter.
  7. 7
    Bestrooi met suiker en laat licht karamelliseren.
  8. 8
    Rooster de sneetjes kramiek (in de oven of broodrooster) en laat ze op een grill afkoelen.
  9. 9
    Snij de pensen in schijfjes.
  10. 10
    Beleg het brood met de appelblokjes en leg op de borden.
  11. 11
    Schik er de schijfjes witte en zwarte pens (3 + 3) op, leg er een walnoot bovenop en werk af met wat sla rondom.
  12. 12
    Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.
  1. 1
    Prik de pensen enkele keren in en bak ze op een heel zacht vuur in een braadpan met 1 eetlepel olie, draai ze af en toe om.
  2. 2
    Giet ondertussen de azijn en de honing in een bokaal.
  3. 3
    Meng goed, voeg dan peper en zout toe, de mosterd en 7 eetlepels olie.
  4. 4
    Sluit de bokaal en schud goed. Zet opzij.
  5. 5
    Schil de appels en snij ze in blokjes.
  6. 6
    Bak ze op een vrij hoog vuur in een braadpan met de boter.
  7. 7
    Bestrooi met suiker en laat licht karamelliseren.
  8. 8
    Rooster de sneetjes kramiek (in de oven of broodrooster) en laat ze op een grill afkoelen.
  9. 9
    Snij de pensen in schijfjes.
  10. 10
    Beleg het brood met de appelblokjes en leg op de borden.
  11. 11
    Schik er de schijfjes witte en zwarte pens (3 + 3) op, leg er een walnoot bovenop en werk af met wat sla rondom.
  12. 12
    Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Herfst
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Ouderwetse mosterd
    1 afgestreken el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Cider azijn
    3 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Boter
    1 grote noot

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Suiker
    4 afgestreken el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Keramisch
    8 kleine sneden

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Olijfolie
    8 e.l.

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Honing
    3 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Noten
    8

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Witte worst
    300 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Salade
    1 zakje

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zwarte worst
    300 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Jonagold | 6ST
    900 gr

Totaal:

€2,19