Recept zoekresultatenRundertartaar op Italiaanse wijze
Delhaize logo
  • Rundertartaar op Italiaanse wijze
    B
Rundertartaar op Italiaanse wijzeB

Rundertartaar op Italiaanse wijze

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g minuutsteak
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 g schoongemaakte rucola
  • 12 g ontpitte zwarte olijven
  • 100 g parmezaan in blok
  • 3 el kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 eierdooiers
  • 1/2 el Worcestersaus
  • peper
  • 425 g krieltjes rozemarijn-zeezout
  • 6 tomaten
  • zout
  • 600 g minuutsteak
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 g schoongemaakte rucola
  • 12 g ontpitte zwarte olijven
  • 100 g parmezaan in blok
  • 3 el kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 eierdooiers
  • 1/2 el Worcestersaus
  • peper
  • 425 g krieltjes rozemarijn-zeezout
  • 6 tomaten
  • zout

Begin met koken

1
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antikleefbodem.
2
Kook de krieltjes volgens de aanbevolen kookwijze op de verpakking.
3
Snij enkele schilfers van de blok parmezaan en rasp de rest van de kaas met de grove kant van de rasp. Hak de olijven en de helft van de rucola.
4
Hak het vlees zorgvuldig met een mes en doe het in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe, de kappertjes, 1/3de van de olie, 1/2de van de azijn, de worcestersaus, de geraspte parmezaan, de olijven, de fijngehakte rucola, peper en zout. Meng goed en breng op smaak.
5
Schik op de borden met behulp van een dresseerring, versier met de schilfers parmezaan en leg de resterende rucola rondom.
6
Bereid de tomatensalade : snij de tomaten in stukjes, voeg er 2/3de van de olijfolie aan toe, 1/2de van de balsamicoazijn en kruid af met zout en peper.
7
Serveer met de geroosterde krieltjes
1
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antikleefbodem.
2
Kook de krieltjes volgens de aanbevolen kookwijze op de verpakking.
3
Snij enkele schilfers van de blok parmezaan en rasp de rest van de kaas met de grove kant van de rasp. Hak de olijven en de helft van de rucola.
4
Hak het vlees zorgvuldig met een mes en doe het in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe, de kappertjes, 1/3de van de olie, 1/2de van de azijn, de worcestersaus, de geraspte parmezaan, de olijven, de fijngehakte rucola, peper en zout. Meng goed en breng op smaak.
5
Schik op de borden met behulp van een dresseerring, versier met de schilfers parmezaan en leg de resterende rucola rondom.
6
Bereid de tomatensalade : snij de tomaten in stukjes, voeg er 2/3de van de olijfolie aan toe, 1/2de van de balsamicoazijn en kruid af met zout en peper.
7
Serveer met de geroosterde krieltjes
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 566; energie (kCal): 136; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 762,96
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 566; energie (kCal): 136; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 762,96
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Gluten vrij
Picknick
Diner
Lente,Zomer
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Butchers Burger | Bio

Delhaize

Butchers Burger | Bio

2 × +/- 300 gr

Bio

+/-€12,36

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Saus | Worcester

Lea & Perrins

Saus | Worcester

15 cl

€3,39

Minikrieltjes | Bistro

Delhaize

Minikrieltjes | Bistro

425 gr

€1,25

Trostomaat | Bio

Delhaize

Trostomaat | Bio

2 × 500 gr

Bio

€8,58

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€42,32