Recept zoekresultatenBladerdeegflappen met spinazie
Delhaize logo
  • Bladerdeegflappen met spinazie
    C
Bladerdeegflappen met spinazieC

Bladerdeegflappen met spinazie

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 250 g diepgevroren gehakte spinazie in miniporties
  • 1 ei
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el rozijnen
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes (« Croustipâte »)
  • 250 g diepgevroren gehakte spinazie in miniporties
  • 1 ei
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el rozijnen
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes (« Croustipâte »)

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de grill uit.
2
Doe de spinazie en de pijnboompitten met de olie in een grote braadpan.
3
Fruit ze op een zacht vuur zodat de spinazie ontdooit.
4
Voeg de rozijnen toe en bak verder op een middelhoog vuur tot al het water verdampt is.
5
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6
Laat de bladerdeegplakjes op het bakpapier van de verpakking liggen en bedek ze diagonaal voor de helft met spinazie, laat de randen vrij.
7
Bevochtig de randen met water, vouw de vierkanten in 2, zodat je driehoeken bekomt.
8
Druk op de randen met de tanden van een vork zodat ze goed dicht zijn.
9
Strijk de flappen in met het losgeklopte ei.
10
Leg ze met het bakpapier op de ovengrill en bak goudbruin in 20 min. in de oven.
11
Laat afkoelen en wikkel in aluminiumfolie of boterhampapier.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de grill uit.
2
Doe de spinazie en de pijnboompitten met de olie in een grote braadpan.
3
Fruit ze op een zacht vuur zodat de spinazie ontdooit.
4
Voeg de rozijnen toe en bak verder op een middelhoog vuur tot al het water verdampt is.
5
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6
Laat de bladerdeegplakjes op het bakpapier van de verpakking liggen en bedek ze diagonaal voor de helft met spinazie, laat de randen vrij.
7
Bevochtig de randen met water, vouw de vierkanten in 2, zodat je driehoeken bekomt.
8
Druk op de randen met de tanden van een vork zodat ze goed dicht zijn.
9
Strijk de flappen in met het losgeklopte ei.
10
Leg ze met het bakpapier op de ovengrill en bak goudbruin in 20 min. in de oven.
11
Laat afkoelen en wikkel in aluminiumfolie of boterhampapier.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1050; energie (kCal): 252; vetten (g): 17,1; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 18,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 389,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1050; energie (kCal): 252; vetten (g): 17,1; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 18,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 389,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Picknick
Lunch
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

300 gr

Bio

€3,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Rozijnen | Sultana

Delhaize

Rozijnen | Sultana

250 gr

€1,85

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€16,30