Recept zoekresultatenBladerdeegflappen met spinazie
Delhaize logo
  • Bladerdeegflappen met spinazie
    C

Bladerdeegflappen met spinazie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Picknick
Hapjes
Bladerdeegflappen met spinazieC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g diepgevroren gehakte spinazie in miniporties
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el rozijnen
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes (« Croustipâte »)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spinazie | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F2020032600055890000
  • Eieren | Columbus | Jumbo
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    4 st
    0,72 €/st
    €2,89
    F2008062600110200000
  • Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    40 gr
    34,75 €/kg
    €1,39
    S2021021100508740000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Droge vruchten | Rozijnen | Natuur
    200 gr
    10,25 €/kg
    €2,05
    S2021102700584260000
  • Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    9,35 €/kg
    €2,15
    F2012031400136200000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de grill uit.
    2. Doe de spinazie en de pijnboompitten met de olie in een grote braadpan.
    3. Fruit ze op een zacht vuur zodat de spinazie ontdooit.
    4. Voeg de rozijnen toe en bak verder op een middelhoog vuur tot al het water verdampt is.
    5. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    6. Laat de bladerdeegplakjes op het bakpapier van de verpakking liggen en bedek ze diagonaal voor de helft met spinazie, laat de randen vrij.
    7. Bevochtig de randen met water, vouw de vierkanten in 2, zodat je driehoeken bekomt.
    8. Druk op de randen met de tanden van een vork zodat ze goed dicht zijn.
    9. Strijk de flappen in met het losgeklopte ei.
    10. Leg ze met het bakpapier op de ovengrill en bak goudbruin in 20 min. in de oven.
    11. Laat afkoelen en wikkel in aluminiumfolie of boterhampapier.

    Kooktip

    Deze lekkere flappen kan je ook warm als voorgerecht serveren met een tomatenslaatje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1050; energie (kCal): 252; vetten (g): 17,1; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 18,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 389,34
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Picknick
    Lunch
    Hapjes
    • Bladerdeegflappen met spinazie
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spinazie | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F2020032600055890000
  • Eieren | Columbus | Jumbo
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    4 st
    0,72 €/st
    €2,89
    F2008062600110200000
  • Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    40 gr
    34,75 €/kg
    €1,39
    S2021021100508740000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Droge vruchten | Rozijnen | Natuur
    200 gr
    10,25 €/kg
    €2,05
    S2021102700584260000
  • Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    9,35 €/kg
    €2,15
    F2012031400136200000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000