Recept zoekresultatenBladerdeegflappen met spinazie
Recept zoekresultatenBladerdeegflappen met spinazie
Delhaize logo
  • Bladerdeegflappen met spinazie
    Nutri-Score C

Bladerdeegflappen met spinazie

Bladerdeegflappen met spinazieC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g diepgevroren gehakte spinazie in miniporties
  • 1 ei
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el rozijnen
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes (« Croustipâte »)
  • 250 g diepgevroren gehakte spinazie in miniporties
  • 1 ei
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el rozijnen
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes (« Croustipâte »)

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de grill uit.
  2. 2
    Doe de spinazie en de pijnboompitten met de olie in een grote braadpan.
  3. 3
    Fruit ze op een zacht vuur zodat de spinazie ontdooit.
  4. 4
    Voeg de rozijnen toe en bak verder op een middelhoog vuur tot al het water verdampt is.
  5. 5
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. 6
    Laat de bladerdeegplakjes op het bakpapier van de verpakking liggen en bedek ze diagonaal voor de helft met spinazie, laat de randen vrij.
  7. 7
    Bevochtig de randen met water, vouw de vierkanten in 2, zodat je driehoeken bekomt.
  8. 8
    Druk op de randen met de tanden van een vork zodat ze goed dicht zijn.
  9. 9
    Strijk de flappen in met het losgeklopte ei.
  10. 10
    Leg ze met het bakpapier op de ovengrill en bak goudbruin in 20 min. in de oven.
  11. 11
    Laat afkoelen en wikkel in aluminiumfolie of boterhampapier.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de grill uit.
  2. 2
    Doe de spinazie en de pijnboompitten met de olie in een grote braadpan.
  3. 3
    Fruit ze op een zacht vuur zodat de spinazie ontdooit.
  4. 4
    Voeg de rozijnen toe en bak verder op een middelhoog vuur tot al het water verdampt is.
  5. 5
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. 6
    Laat de bladerdeegplakjes op het bakpapier van de verpakking liggen en bedek ze diagonaal voor de helft met spinazie, laat de randen vrij.
  7. 7
    Bevochtig de randen met water, vouw de vierkanten in 2, zodat je driehoeken bekomt.
  8. 8
    Druk op de randen met de tanden van een vork zodat ze goed dicht zijn.
  9. 9
    Strijk de flappen in met het losgeklopte ei.
  10. 10
    Leg ze met het bakpapier op de ovengrill en bak goudbruin in 20 min. in de oven.
  11. 11
    Laat afkoelen en wikkel in aluminiumfolie of boterhampapier.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1050; energie (kCal): 252; vetten (g): 17,1; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 18,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 389,34
Vegetarisch
Picknick
Lunch
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Spinazie | Bio
    300 gr
    Bio
      3
      49
    • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      99
    • Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      99
    • Delhaize Pijnboompitten
      200 gr
      9
      59
    • Bonner Droge vruchten | Rozijnen | Natuur
      200 gr
      2
      39
    • Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten
      3 × 300 gr
      2
      49
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29

    Totaal:

    €29,92