Recept zoekresultatenZeebarbeelfilet met krokante coppa en asperges
Delhaize logo
  • Zeebarbeelfilet met krokante coppa en asperges
    B

Zeebarbeelfilet met krokante coppa en asperges

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Lunch
Zeebarbeelfilet met krokante coppa en aspergesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 sneetjes coppa
  • 250 g zeebarbeelfilets
  • 220 g groene mini-asperges
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Copparolletjes met roomkaas en vijg
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    70 gr
    42,86 €/kg
    €3,00
    F2018040400014970000
  • Asperges | Groen | Import
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    12,20 €/kg
    €5,49
    F1986053100300700000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    25 cl
    9,56 €/l
    €2,39
    S2016070703658310000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Verspreid de sneetjes coppa over de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 5 à 10 min. (te controleren) tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
    3. Leg de asperges in een kookpot met lichtgezouten kokend water en giet ze na 3 min. koken af. Schrik ze onder koud water.
    4. Meng 4/5 van de olijfolie, de geperste knoflook en de balsamicoazijn in een schotel. Leg er de visfilets in en bedek ze met de marinade. Haal ze eruit (bewaar de marinade!) en leg ze in een grote braadpan met antikleefbodem. Verwarm op hoog vuur, niet langer dan nodig, precies de tijd om ze aan beide zijden aan te bakken.
    5. Stoof ondertussen de asperges in de rest van de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
    6. Verdeel de asperges over de borden, leg er afwisselend de visfilets en de sneetjes coppa bovenop.
    7. Doe de marinade in de braadpan van de vis, verwarm 30 sec. en giet een scheutje van deze saus op de borden.

    Kooktip

    Je kan de borden afwerken met enkele schilfers parmezaan.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 757; energie (kCal): 182; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 273,91
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Moederdag,Romantisch diner
    Diner
    Lunch
    • Zeebarbeelfilet met krokante coppa en asperges
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Copparolletjes met roomkaas en vijg
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    70 gr
    42,86 €/kg
    €3,00
    F2018040400014970000
  • Asperges | Groen | Import
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    12,20 €/kg
    €5,49
    F1986053100300700000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    25 cl
    9,56 €/l
    €2,39
    S2016070703658310000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000