Recept zoekresultatenRunderstoofpot met Orval
Delhaize logo
  • Runderstoofpot met Orval
    B
Runderstoofpot met OrvalB

Runderstoofpot met Orval

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1,5 kg rundstoofvlees extra mager
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 250 g witte biochampignons
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 el bloem
  • 1 fles Orval (33 cl)
  • 4 dl rundsbouillon
  • 100 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1,5 kg rundstoofvlees extra mager
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 250 g witte biochampignons
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 el bloem
  • 1 fles Orval (33 cl)
  • 4 dl rundsbouillon
  • 100 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 2.30 u kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte knoflook en uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met ¼ van de geklaarde boter.
2
Bak intussen het vlees rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de helft van de geklaarde boter. Bestuif het vlees met bloem en fruit het 2 min.
3
Voeg het vlees in de stoofpan toe en blus de braadpan met het bier. Roer alle aanbaksels los en overgiet het vlees met de jus. Voeg de rundsbouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe. Zet het deksel op de stoofpan en schuif 1.30 u in de oven.
4
Bak de spekblokjes op een vrij hoog vuur. Snipper de champignons fijn en stoof ze in de rest van de geklaarde boter. Schil de wortelen, snijd ze eerst overlangs in 2 en dan in plakjes van ½ cm. Voeg alles in de stoofpan toe, meng en laat nog 45 min koken. Controleer af en toe de gaarheid van het vlees.
5
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stuken en voeg ze toe in de stoofpan. Laat nog 15 min sudderen.
6
Kruid naar eigen smaak met peper en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte knoflook en uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met ¼ van de geklaarde boter.
2
Bak intussen het vlees rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de helft van de geklaarde boter. Bestuif het vlees met bloem en fruit het 2 min.
3
Voeg het vlees in de stoofpan toe en blus de braadpan met het bier. Roer alle aanbaksels los en overgiet het vlees met de jus. Voeg de rundsbouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe. Zet het deksel op de stoofpan en schuif 1.30 u in de oven.
4
Bak de spekblokjes op een vrij hoog vuur. Snipper de champignons fijn en stoof ze in de rest van de geklaarde boter. Schil de wortelen, snijd ze eerst overlangs in 2 en dan in plakjes van ½ cm. Voeg alles in de stoofpan toe, meng en laat nog 45 min koken. Controleer af en toe de gaarheid van het vlees.
5
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stuken en voeg ze toe in de stoofpan. Laat nog 15 min sudderen.
6
Kruid naar eigen smaak met peper en serveer.
Nutritionele informatie
B
Energie: 758 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Stoofvlees | 1ste keuze  | Rund | Belgisch

Delhaize

Stoofvlees | 1ste keuze | Rund | Belgisch

3 × +/- 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€21,75

Spekreepjes | Gezouten

Delhaize

Spekreepjes | Gezouten

2 x 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,09

Aardappelen | Friet

Delhaize

Aardappelen | Friet

5 kg

€8,49

Abdijbier | Blond | 6,6% | Fles

Leffe

Abdijbier | Blond | 6,6% | Fles

4 x 33 cl

€4,75

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Totaal:
+/-€49,04