Recept zoekresultatenRunderstoofpot met Orval
Delhaize logo
  • Runderstoofpot met Orval
    B

Runderstoofpot met Orval

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Vaderdag
Hoofdgerecht
Runderstoofpot met OrvalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,5 kg rundstoofvlees extra mager
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 250 g witte biochampignons
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 el bloem
  • 1 fles Orval (33 cl)
  • 4 dl rundsbouillon
  • 100 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes | Natuur
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    2 x 100 gr
    20,45 €/kg
    €4,09
    F2004061600524000000
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2013111900302710000
  • Aardappelen | Vastkokend | Charlotte
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,60 €/kg
    €3,19
    F1986053100380600000
  • Gekarnde boter | Zacht
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    250 gr
    15,96 €/kg
    €3,99
    F2010020900109600000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 2.30 u kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte knoflook en uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met ¼ van de geklaarde boter.
    2. Bak intussen het vlees rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de helft van de geklaarde boter. Bestuif het vlees met bloem en fruit het 2 min.
    3. Voeg het vlees in de stoofpan toe en blus de braadpan met het bier. Roer alle aanbaksels los en overgiet het vlees met de jus. Voeg de rundsbouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe. Zet het deksel op de stoofpan en schuif 1.30 u in de oven.
    4. Bak de spekblokjes op een vrij hoog vuur. Snipper de champignons fijn en stoof ze in de rest van de geklaarde boter. Schil de wortelen, snijd ze eerst overlangs in 2 en dan in plakjes van ½ cm. Voeg alles in de stoofpan toe, meng en laat nog 45 min koken. Controleer af en toe de gaarheid van het vlees.
    5. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stuken en voeg ze toe in de stoofpan. Laat nog 15 min sudderen.
    6. Kruid naar eigen smaak met peper en serveer.

    Tip: Vind je de saus te vloeibaar? Bind ze met 2 el bruine roux.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vaderdag
    Hoofdgerecht
    • Runderstoofpot met Orval
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes | Natuur
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    2 x 100 gr
    20,45 €/kg
    €4,09
    F2004061600524000000
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2013111900302710000
  • Aardappelen | Vastkokend | Charlotte
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,60 €/kg
    €3,19
    F1986053100380600000
  • Gekarnde boter | Zacht
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    250 gr
    15,96 €/kg
    €3,99
    F2010020900109600000