1
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte knoflook en uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met ¼ van de geklaarde boter.
2
Bak intussen het vlees rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de helft van de geklaarde boter. Bestuif het vlees met bloem en fruit het 2 min.
3
Voeg het vlees in de stoofpan toe en blus de braadpan met het bier. Roer alle aanbaksels los en overgiet het vlees met de jus. Voeg de rundsbouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe. Zet het deksel op de stoofpan en schuif 1.30 u in de oven.
4
Bak de spekblokjes op een vrij hoog vuur. Snipper de champignons fijn en stoof ze in de rest van de geklaarde boter. Schil de wortelen, snijd ze eerst overlangs in 2 en dan in plakjes van ½ cm. Voeg alles in de stoofpan toe, meng en laat nog 45 min koken. Controleer af en toe de gaarheid van het vlees.
5
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stuken en voeg ze toe in de stoofpan. Laat nog 15 min sudderen.
6
Kruid naar eigen smaak met peper en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte knoflook en uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met ¼ van de geklaarde boter.
2
Bak intussen het vlees rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de helft van de geklaarde boter. Bestuif het vlees met bloem en fruit het 2 min.
3
Voeg het vlees in de stoofpan toe en blus de braadpan met het bier. Roer alle aanbaksels los en overgiet het vlees met de jus. Voeg de rundsbouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe. Zet het deksel op de stoofpan en schuif 1.30 u in de oven.
4
Bak de spekblokjes op een vrij hoog vuur. Snipper de champignons fijn en stoof ze in de rest van de geklaarde boter. Schil de wortelen, snijd ze eerst overlangs in 2 en dan in plakjes van ½ cm. Voeg alles in de stoofpan toe, meng en laat nog 45 min koken. Controleer af en toe de gaarheid van het vlees.
5
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stuken en voeg ze toe in de stoofpan. Laat nog 15 min sudderen.
6
Kruid naar eigen smaak met peper en serveer.