Delhaize logo
  • Bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g zeebaarsfilets met vel
  • 250 g roodbaarsfilet
  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 450 g ongepelde extra large garnaalstaarten
  • 1 kg trostomaten
  • 2 kleine venkelknollen
  • 500 g wortelen
  • 1 ui
  • 800 g krieltjes
  • 5 dl water
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl ‘groentebouillon’ Fundo
  • 38 cl schaaldierenfond (2 bokalen)
  • 38 cl visfond (2 bokalen)
  • 3 el olijfolie
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 dopje saffraandraadjes
  • peper
  • 250 g zeebaarsfilets met vel
  • 250 g roodbaarsfilet
  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 450 g ongepelde extra large garnaalstaarten
  • 1 kg trostomaten
  • 2 kleine venkelknollen
  • 500 g wortelen
  • 1 ui
  • 800 g krieltjes
  • 5 dl water
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl ‘groentebouillon’ Fundo
  • 38 cl schaaldierenfond (2 bokalen)
  • 38 cl visfond (2 bokalen)
  • 3 el olijfolie

Begin met koken

: 1 u + 1 u kooktijd
1
Pel de ontdooide garnaalstaarten en houd ze apart. Laat de pantsers al roerend op een hoog vuur kleuren, in een kookpot met 1 el olijfolie. Voeg de tomaten in grote stukken en de cayennepeper toe. Fruit tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Giet er het water bij, de 2 fonds, de bouillon en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen. Verwijder de laurierblaadjes, mix fijn en filter.
2
Giet de gefilterde bouillon opnieuw in de kookpot en laat nog 30 min. koken met de witte wijn, de helft van de wortelen in dikke schijfjes, de gehakte teentjes knoflook, de ui in reepjes en 1 venkelknol in dunne lange plakjes.
3
Verwarm intussen de oven voor op 210°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Verwijder de stengels van de 2e venkelknol en snijd de knol in partjes. Snijd de rest van de wortelen in 2 en snijd dan elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de venkel en de wortelen op de ovenplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif ze 15 min. in de oven.
4
Schil de krieltjes en kook ze 15 min. in kokend gezouten water.
5
Mix de soep fijn, voeg de saffraan toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de garnalen en de visfilets in stukken toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. net onder het kookpunt sudderen. Voeg de geroosterde groenten en de krieltjes toe. Breng verder op smaak en dien meteen op, anders wordt de vis te gaar.
1
Pel de ontdooide garnaalstaarten en houd ze apart. Laat de pantsers al roerend op een hoog vuur kleuren, in een kookpot met 1 el olijfolie. Voeg de tomaten in grote stukken en de cayennepeper toe. Fruit tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Giet er het water bij, de 2 fonds, de bouillon en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen. Verwijder de laurierblaadjes, mix fijn en filter.
2
Giet de gefilterde bouillon opnieuw in de kookpot en laat nog 30 min. koken met de witte wijn, de helft van de wortelen in dikke schijfjes, de gehakte teentjes knoflook, de ui in reepjes en 1 venkelknol in dunne lange plakjes.
3
Verwarm intussen de oven voor op 210°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Verwijder de stengels van de 2e venkelknol en snijd de knol in partjes. Snijd de rest van de wortelen in 2 en snijd dan elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de venkel en de wortelen op de ovenplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif ze 15 min. in de oven.
4
Schil de krieltjes en kook ze 15 min. in kokend gezouten water.
5
Mix de soep fijn, voeg de saffraan toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de garnalen en de visfilets in stukken toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. net onder het kookpunt sudderen. Voeg de geroosterde groenten en de krieltjes toe. Breng verder op smaak en dien meteen op, anders wordt de vis te gaar.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zeebaarsfilet MAP

Delhaize

Zeebaarsfilet MAP

+/- 250 gr

+/-€7,50

Roodbaarshaas

Delhaize

Roodbaarshaas

+/- 250 gr

+/-€7,87

Kabeljauwstaartfilet map

Delhaize

Kabeljauwstaartfilet map

+/- 275 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€6,46

Rode | Argent. | Gar

Delhaize

Rode | Argent. | Gar

450 gr

€9,95

Tomaat | Van Vroeger

Delhaize

Tomaat | Van Vroeger

2 × 750 gr

€11,98

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,79

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Krielaardappelen

Delhaize

Krielaardappelen

1 kg

€2,89

Bons Ventos Wit

Portugal

Bons Ventos Wit

75 cl

€4,99

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Zeevruchtencocktail | Gekookt

Delhaize

Zeevruchtencocktail | Gekookt

2 × 200 gr

€7,58

Vis Fumet

North Sea Chefs

Vis Fumet

400 gr

€3,99

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Kruiden | Saffraan | Draad

Delhaize

Kruiden | Saffraan | Draad

0,5 gr

€6,25

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,59

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Volvic

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1,5 l

€4,95

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€76,33