Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Delhaize logo
  • Bouillabaisse
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 250 g zeebaarsfilets met vel
  • 250 g roodbaarsfilet
  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 450 g ongepelde extra large garnaalstaarten
  • 1 kg trostomaten
  • 2 kleine venkelknollen
  • 500 g wortelen
  • 1 ui
  • 800 g krieltjes
  • 5 dl water
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl ‘groentebouillon’ Fundo
  • 38 cl schaaldierenfond (2 bokalen)
  • 38 cl visfond (2 bokalen)
  • 3 el olijfolie
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 dopje saffraandraadjes
  • peper
  • 250 g zeebaarsfilets met vel
  • 250 g roodbaarsfilet
  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 450 g ongepelde extra large garnaalstaarten
  • 1 kg trostomaten
  • 2 kleine venkelknollen
  • 500 g wortelen
  • 1 ui
  • 800 g krieltjes
  • 5 dl water
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl ‘groentebouillon’ Fundo
  • 38 cl schaaldierenfond (2 bokalen)
  • 38 cl visfond (2 bokalen)
  • 3 el olijfolie

Begin met koken

: 1 u + 1 u kooktijd
1
Pel de ontdooide garnaalstaarten en houd ze apart. Laat de pantsers al roerend op een hoog vuur kleuren, in een kookpot met 1 el olijfolie. Voeg de tomaten in grote stukken en de cayennepeper toe. Fruit tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Giet er het water bij, de 2 fonds, de bouillon en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen. Verwijder de laurierblaadjes, mix fijn en filter.
2
Giet de gefilterde bouillon opnieuw in de kookpot en laat nog 30 min. koken met de witte wijn, de helft van de wortelen in dikke schijfjes, de gehakte teentjes knoflook, de ui in reepjes en 1 venkelknol in dunne lange plakjes.
3
Verwarm intussen de oven voor op 210°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Verwijder de stengels van de 2e venkelknol en snijd de knol in partjes. Snijd de rest van de wortelen in 2 en snijd dan elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de venkel en de wortelen op de ovenplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif ze 15 min. in de oven.
4
Schil de krieltjes en kook ze 15 min. in kokend gezouten water.
5
Mix de soep fijn, voeg de saffraan toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de garnalen en de visfilets in stukken toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. net onder het kookpunt sudderen. Voeg de geroosterde groenten en de krieltjes toe. Breng verder op smaak en dien meteen op, anders wordt de vis te gaar.
1
Pel de ontdooide garnaalstaarten en houd ze apart. Laat de pantsers al roerend op een hoog vuur kleuren, in een kookpot met 1 el olijfolie. Voeg de tomaten in grote stukken en de cayennepeper toe. Fruit tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Giet er het water bij, de 2 fonds, de bouillon en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen. Verwijder de laurierblaadjes, mix fijn en filter.
2
Giet de gefilterde bouillon opnieuw in de kookpot en laat nog 30 min. koken met de witte wijn, de helft van de wortelen in dikke schijfjes, de gehakte teentjes knoflook, de ui in reepjes en 1 venkelknol in dunne lange plakjes.
3
Verwarm intussen de oven voor op 210°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Verwijder de stengels van de 2e venkelknol en snijd de knol in partjes. Snijd de rest van de wortelen in 2 en snijd dan elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de venkel en de wortelen op de ovenplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif ze 15 min. in de oven.
4
Schil de krieltjes en kook ze 15 min. in kokend gezouten water.
5
Mix de soep fijn, voeg de saffraan toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de garnalen en de visfilets in stukken toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. net onder het kookpunt sudderen. Voeg de geroosterde groenten en de krieltjes toe. Breng verder op smaak en dien meteen op, anders wordt de vis te gaar.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zeebaarsfilet MAP

Delhaize

Zeebaarsfilet MAP

+/- 250 gr

+/-€7,25

Roodbaarshaas

Delhaize

Roodbaarshaas

+/- 250 gr

+/-€7,87

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

+/- 330 gr

+/-€8,08

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

Delhaize

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

2 × +/- 250 gr

+/-€14,98

Tomaat | Van Vroeger

Delhaize

Tomaat | Van Vroeger

2 × 750 gr

€11,98

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Gesneden wortelen | Bio

Delhaize

Gesneden wortelen | Bio

2 × 450 gr

Bio

€2,58

Krielaardappelen

Delhaize

Krielaardappelen

1 kg

€2,69

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Bouillon  | Groenten | Bio

Maggi

Bouillon | Groenten | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Zeevruchtencocktail | Gekookt

Delhaize

Zeevruchtencocktail | Gekookt

2 × 200 gr

€7,58

Fond | Vis

Maggi

Fond | Vis

90 gr

€5,79

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Kruiden | Saffraan | Draad

Delhaize

Kruiden | Saffraan | Draad

0,5 gr

€6,25

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

Nestlé

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

12 x 33 cl

€4,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€87,68