1
Houd ruim de helft van de bloemkoolroosjes apart. Doe de rest van de bloemkool (ook de mooiste blaadjes) in de beker van de blender (of van de hakmolen) en laat rusten.
2
Snijd het vlees in fijne reepjes en bak ze op een hoog vuur, in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Haal het vlees uit de sauteerpan, voeg 2 el olijfolie toe in de pan en fruit de kleine bloemkoolroosjes, de wortel in fijne schijfjes en ¼ van de fijngehakte munt gedurende 10 min. op een zacht vuurtje. Voeg de rode currypasta toe, meng 1 min, giet er de kokosmelk bij en laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Houd 2 takjes munt apart voor de afwerking. Doe de rest van de muntblaadjes in de blender met de bloemkool. Kruid met peper, met zout en hak tot ‘bloemkoolrijst’ fijn. Schep alles in een grote ronde schaal, dek af en kook 5 min. in de microgolfoven, op 1000 W (of 6 min. op 900 W).
4
Voeg het vlees toe in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen. Dien heel warm op, met de bloemkoolrijst. Werk af met de rest van de munt.
1
Houd ruim de helft van de bloemkoolroosjes apart. Doe de rest van de bloemkool (ook de mooiste blaadjes) in de beker van de blender (of van de hakmolen) en laat rusten.
2
Snijd het vlees in fijne reepjes en bak ze op een hoog vuur, in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Haal het vlees uit de sauteerpan, voeg 2 el olijfolie toe in de pan en fruit de kleine bloemkoolroosjes, de wortel in fijne schijfjes en ¼ van de fijngehakte munt gedurende 10 min. op een zacht vuurtje. Voeg de rode currypasta toe, meng 1 min, giet er de kokosmelk bij en laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Houd 2 takjes munt apart voor de afwerking. Doe de rest van de muntblaadjes in de blender met de bloemkool. Kruid met peper, met zout en hak tot ‘bloemkoolrijst’ fijn. Schep alles in een grote ronde schaal, dek af en kook 5 min. in de microgolfoven, op 1000 W (of 6 min. op 900 W).
4
Voeg het vlees toe in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen. Dien heel warm op, met de bloemkoolrijst. Werk af met de rest van de munt.