Recept zoekresultatenRavioli met grijze garnalen, prei en garnalenbisque
Delhaize logo
  • Ravioli met grijze garnalen, prei en garnalenbisque
    A
Ravioli met grijze garnalen, prei en garnalenbisqueA

Ravioli met grijze garnalen, prei en garnalenbisque

door Loïc Van Impe
Gemiddeld
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
  • 4 eieren
  • 2 preistokken
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel bieslook
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 300 g bloem
  • 1 kl tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
  • 4 eieren
  • 2 preistokken
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel bieslook
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 300 g bloem
  • 1 kl tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1 u
1
Kneed de bloem met 3 eieren en een beetje zout tot een soepel en homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem hermetisch in vershoudfolie en laat hem minstens 30 min. in de koelkast rusten.
2
Pel de grijze garnalen. Houd het vlees apart in de koelkast. Hak het sjalotje en de knoflook grof en fruit ze in een stoofpan met 2 el olijfolie. Voeg na 2 min. de pantsers van de garnalen toe en kleur ze op een vrij hoog vuur. Voeg het tomatenconcentraat toe, meng 30 sec, giet er de witte wijn bij en laat 1 min. op een vrij hoog vuur inkoken. Voeg 1 l water toe, het laurierblaadje, de tijm, peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen. Giet door een puntzeef en pers er zoveel mogelijk sap uit.
3
Snijd intussen de prei (wit + lichtgroen) in kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 5 min. op een matig vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie. Haal de pan van het vuur, voeg 1/3 van de gepelde garnalen en de helft van de gehakte bieslook toe. Schep in een schaal en laat lauw worden. Meng er 1 ei onder en breng verder op smaak.
4
Breng een brede kookpot gezouten water aan de kook. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg heel fijn uit met een deegrol (of met een pastamachine). Snijd 24 rechthoeken van ± 20 x 10 cm uit het deeg. Lepel 2 x 1 el vulling, op voldoende afstand van elkaar, op 12 deegstukken. Bevochtig de randen en de middellijn met water. Leg er de andere deegstukken bovenop en duw ze aan de randen en in het midden goed vast. Snijd in vierkanten.
5
Dompel de ravioli met een schuimspaan één voor één in het kokende water. Kook ze gedurende 3 min., telkens in een beperkte hoeveelheid. Laat ze voorzichtig uitlekken en dresseer ze op de borden. Verdeel er de rest van de grijze garnalen over en bestrooi met de rest van de gehakte bieslook. Mix de warme bisque kort met een staafmixer en overgiet er de ravioli mee. Serveer meteen.
1
Kneed de bloem met 3 eieren en een beetje zout tot een soepel en homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem hermetisch in vershoudfolie en laat hem minstens 30 min. in de koelkast rusten.
2
Pel de grijze garnalen. Houd het vlees apart in de koelkast. Hak het sjalotje en de knoflook grof en fruit ze in een stoofpan met 2 el olijfolie. Voeg na 2 min. de pantsers van de garnalen toe en kleur ze op een vrij hoog vuur. Voeg het tomatenconcentraat toe, meng 30 sec, giet er de witte wijn bij en laat 1 min. op een vrij hoog vuur inkoken. Voeg 1 l water toe, het laurierblaadje, de tijm, peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen. Giet door een puntzeef en pers er zoveel mogelijk sap uit.
3
Snijd intussen de prei (wit + lichtgroen) in kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 5 min. op een matig vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie. Haal de pan van het vuur, voeg 1/3 van de gepelde garnalen en de helft van de gehakte bieslook toe. Schep in een schaal en laat lauw worden. Meng er 1 ei onder en breng verder op smaak.
4
Breng een brede kookpot gezouten water aan de kook. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg heel fijn uit met een deegrol (of met een pastamachine). Snijd 24 rechthoeken van ± 20 x 10 cm uit het deeg. Lepel 2 x 1 el vulling, op voldoende afstand van elkaar, op 12 deegstukken. Bevochtig de randen en de middellijn met water. Leg er de andere deegstukken bovenop en duw ze aan de randen en in het midden goed vast. Snijd in vierkanten.
5
Dompel de ravioli met een schuimspaan één voor één in het kokende water. Kook ze gedurende 3 min., telkens in een beperkte hoeveelheid. Laat ze voorzichtig uitlekken en dresseer ze op de borden. Verdeel er de rest van de grijze garnalen over en bestrooi met de rest van de gehakte bieslook. Mix de warme bisque kort met een staafmixer en overgiet er de ravioli mee. Serveer meteen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 175 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 18,9 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 10,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 175 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 18,9 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 10,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Lactose vrij
Eindejaar
Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

5 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€37,45

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,39

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

Chile

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

75 cl

€6,99

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,88

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€57,97