Recept zoekresultatenGratin van homemade gnocchi met gegrilde broccoli en romige emmentalsaus
Recept zoekresultatenGratin van homemade gnocchi met gegrilde broccoli en romige emmentalsaus
Delhaize logo
  • Gratin van homemade gnocchi met gegrilde broccoli en romige emmentalsaus
    Nutri-Score D

Gratin van homemade gnocchi met gegrilde broccoli en romige emmentalsaus

Gratin van homemade gnocchi met gegrilde broccoli en romige emmentalsausD
Gemiddeld
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 eierdooiers
  • 2 broccoli's
  • 2 lookbollen
  • 4 takjes tijm
  • 1 kg aardappelen alle gebruik
  • 225 g geraspte emmental
  • 2 el geraspte parmigiano
  • 50 cl room met 35% vetgehalte
  • 185 g bloem
  • 4 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper
  • zout
  • 2 eierdooiers
  • 2 broccoli's
  • 2 lookbollen
  • 4 takjes tijm
  • 1 kg aardappelen alle gebruik
  • 225 g geraspte emmental
  • 2 el geraspte parmigiano
  • 50 cl room met 35% vetgehalte
  • 185 g bloem
  • 4 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1 u 10 min.
1
Kook de ongeschilde aardappelen in kokend gezouten water, tot ze mals zijn. Giet ze af en laat ze een beetje afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de broccoli’s in roosjes (bewaar de stronken en de steeltjes voor een soep). Snijd voorzichtig een hoedje uit de lookbollen (ze moeten heel blijven). Doe alles in een grote ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en bak 30 min. in de oven.
3
Schil intussen de aardappelen en plet ze tot een fijne puree. Voeg de eidooiers toe, de parmigiano en dan - beetje bij beetje - ⅔ van de bloem. Bestuif het werkblad met bloem, kneed het deeg en voeg voldoende bloem toe tot het deeg soepel is en vochtig aanvoelt, maar niet plakkerig (je hoeft misschien niet heel de hoeveelheid bloem te gebruiken). Verdeel het deeg in 6 porties en bewerk ze één voor één: vorm een worst van 1,5 cm dikte en snijd ze in stukken. Rol de stukken over de tanden van een vork, tot geribde en licht afgeronde gnocchi.
4
Kook de gnocchi in meerdere keren, in een grote kookpot kokend gezouten water. Giet ze af zodra ze boven komen drijven en meng ze met de boter.
5
Warm de room op met het bouillonblokje en de geriste tijm. Haal de pan van het vuur, voeg er 150 g emmental toe en meng tot de kaas gesmolten is. Breng verder op smaak, vooral met veel peper.
6
Haal de schaal met de broccoli uit de oven en zet de oven op grillstand. Meng er de gnocchi onder en overgiet met de saus. Bestrooi met de rest van de geraspte emmental en gratineer enkele min. onder de grill.
7
Tip: Gehaast? Gebruik verse gnocchi en kook ze op exact dezelfde manier. No waste: klop de eiwitten tot stevig schuim, meng ze met hetzelfde gewicht gesmolten pure chocolade en laat 2 u in de koelkast opstijven tot een super chocomousse!
1
Kook de ongeschilde aardappelen in kokend gezouten water, tot ze mals zijn. Giet ze af en laat ze een beetje afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de broccoli’s in roosjes (bewaar de stronken en de steeltjes voor een soep). Snijd voorzichtig een hoedje uit de lookbollen (ze moeten heel blijven). Doe alles in een grote ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en bak 30 min. in de oven.
3
Schil intussen de aardappelen en plet ze tot een fijne puree. Voeg de eidooiers toe, de parmigiano en dan - beetje bij beetje - ⅔ van de bloem. Bestuif het werkblad met bloem, kneed het deeg en voeg voldoende bloem toe tot het deeg soepel is en vochtig aanvoelt, maar niet plakkerig (je hoeft misschien niet heel de hoeveelheid bloem te gebruiken). Verdeel het deeg in 6 porties en bewerk ze één voor één: vorm een worst van 1,5 cm dikte en snijd ze in stukken. Rol de stukken over de tanden van een vork, tot geribde en licht afgeronde gnocchi.
4
Kook de gnocchi in meerdere keren, in een grote kookpot kokend gezouten water. Giet ze af zodra ze boven komen drijven en meng ze met de boter.
5
Warm de room op met het bouillonblokje en de geriste tijm. Haal de pan van het vuur, voeg er 150 g emmental toe en meng tot de kaas gesmolten is. Breng verder op smaak, vooral met veel peper.
6
Haal de schaal met de broccoli uit de oven en zet de oven op grillstand. Meng er de gnocchi onder en overgiet met de saus. Bestrooi met de rest van de geraspte emmental en gratineer enkele min. onder de grill.
7
Tip: Gehaast? Gebruik verse gnocchi en kook ze op exact dezelfde manier. No waste: klop de eiwitten tot stevig schuim, meng ze met hetzelfde gewicht gesmolten pure chocolade en laat 2 u in de koelkast opstijven tot een super chocomousse!

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 217 kcal - Vetten: 14,5 g - Koolhydraten: 14,9 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 5,7 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Lo Salt Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
350 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Broccoli
Delhaize Broccoli
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
4
69
Emmental geraspt
Entremont Emmental geraspt
300 gr
5
55
Parmigiano reggiano | Hard | Blok
Delhaize Parmigiano reggiano | Hard | Blok
250 gr
6
49
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
3 × 22,5 cl
3
39
Bouillon Keteltje | Groenten | 8x28 g
Knorr Bouillon Keteltje | Groenten | 8x28 g
224 gr
2
95

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
2 × 75 gr
1
79
Bloem | Vloeiend
Delhaize Bloem | Vloeiend
1 kg
0
99
Olijfolie | Extra vièrge
Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
1 l
17
99
Zachte boter | La Motte
Président Zachte boter | La Motte
250 gr
4
79
Totaal:
€34,68