• Rosbief met pesto en geroosterde groenten met parmigiano
    Nutri-Score A

Rosbief met pesto en geroosterde groenten met parmigiano

Rosbief met pesto en geroosterde groenten met parmigianoA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 rosbief van 750 g
  • 1 bussel groene asperge
  • 1/2 bussel wortelen
  • 1 courgette
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes oregano
  • 1/2 bussel fijne basilicum
  • 30 g parmigiano
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • 25 g rucola (voor de pesto)
  • 1 bosje basilicum (voor de pesto)
  • 50 g Parmezaanse kaas (voor de pesto)
  • 1 dl olijfolie (voor de pesto)
  • 60 g pijnboompitten (voor de pesto)
  • 1 rosbief van 750 g
  • 1 bussel groene asperge
  • 1/2 bussel wortelen
  • 1 courgette
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes oregano
  • 1/2 bussel fijne basilicum
  • 30 g parmigiano
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • 25 g rucola (voor de pesto)
  • 1 bosje basilicum (voor de pesto)
  • 50 g Parmezaanse kaas (voor de pesto)
  • 1 dl olijfolie (voor de pesto)

Begin met koken

: 50 min.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 160°C. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Schil de wortelen. Snijd de courgette overlangs in 8 partjes en ontpit ze. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schik er alle groenten op. Besprenkel ze met 3 el olijfolie, bestrooi ze met de geraspte parmigiano en kruid ze met peper. Voeg 3 takjes tijm, rozemarijn en oregano toe waarvan je de blaadjes hebt afgerist. Schuif de ovenplaat in het onderste deel van de oven.
  2. 2
    Leg de rosbief in een ovenschaal. Masseer het vlees met 1 el olijfolie, 2 takjes tijm, rozemarijn en oregano. Schuif de ovenschaal boven de groenten in de oven en bak alles 20 min.
  3. 3
    Maak de pesto: hak de pijnboompitten in de hakmolen en mix er dan ook de rucola en de helft van de olijfolie bij. Voeg het basilicum toe, samen met de rest van de olie, en mix opnieuw fijn. Giet de pesto in een kom en roer er de geraspte parmigiano onder, zonder verder te kruiden.
  4. 4
    Haal de rosbief uit de oven, verhoog de temperatuur tot 210°C en laat de groenten nog 10 min. in het midden van de oven bakken.
  5. 5
    Bak intussen de rosbief rondom goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Draai de rosbief om op een plank, bedek hem met aluminiumpapier, laat hem 5 min. rusten en snijd hem in sneetjes. Serveer met de (lichtjes gezouten) groenten en werk af met plukjes fijne basilicum. Geef er de pesto en krieltjes met tijm bij.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 160°C. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Schil de wortelen. Snijd de courgette overlangs in 8 partjes en ontpit ze. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schik er alle groenten op. Besprenkel ze met 3 el olijfolie, bestrooi ze met de geraspte parmigiano en kruid ze met peper. Voeg 3 takjes tijm, rozemarijn en oregano toe waarvan je de blaadjes hebt afgerist. Schuif de ovenplaat in het onderste deel van de oven.
  2. 2
    Leg de rosbief in een ovenschaal. Masseer het vlees met 1 el olijfolie, 2 takjes tijm, rozemarijn en oregano. Schuif de ovenschaal boven de groenten in de oven en bak alles 20 min.
  3. 3
    Maak de pesto: hak de pijnboompitten in de hakmolen en mix er dan ook de rucola en de helft van de olijfolie bij. Voeg het basilicum toe, samen met de rest van de olie, en mix opnieuw fijn. Giet de pesto in een kom en roer er de geraspte parmigiano onder, zonder verder te kruiden.
  4. 4
    Haal de rosbief uit de oven, verhoog de temperatuur tot 210°C en laat de groenten nog 10 min. in het midden van de oven bakken.
  5. 5
    Bak intussen de rosbief rondom goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Draai de rosbief om op een plank, bedek hem met aluminiumpapier, laat hem 5 min. rusten en snijd hem in sneetjes. Serveer met de (lichtjes gezouten) groenten en werk af met plukjes fijne basilicum. Geef er de pesto en krieltjes met tijm bij.
Voor 100g van het bereide recept: Energie: 768 kCal • Koolhydraten: 10 g • Vetten: 57 g • Eiwitten: 52 g • Vezels: 5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: 768 kCal • Koolhydraten: 10 g • Vetten: 57 g • Eiwitten: 52 g • Vezels: 5 g
Italiaans
Gluten vrij
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Rosbief
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Asperges | Groene
    100 gr
    3+1 gratis
  • Delhaize Wortelen | Bio
    220 gr
    3+1 gratis
    Bio
    • Delhaize Courgette
      1 st
    • Delhaize Tijm | Verpakt
      20 gr
    • Delhaize Rozemarijn | Verpakt
      20 gr
    • Santa Maria Kruiden | Oregano
      30 gr
    • Delhaize Basilicum | Verpakt
      20 gr
    • Taste of Inspirations Parmigiano reggiano | AOP | Blok
      +/- 250 gr
      3+1 gratis
    • Delhaize Rucola | Rode biet
      75 gr
    • Delhaize Basilicum | Verpakt
      20 gr
    • Delhaize Pijnboompitten
      200 gr
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
    • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
      38 gr

    Totaal:

    +/-€36,95