Recept zoekresultatenRisottokroketten met mozzarella en garnalen
Delhaize logo
  • Risottokroketten met mozzarella en garnalen
    C

Risottokroketten met mozzarella en garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Risottokroketten met mozzarella en garnalenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g garnalen
  • 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g paneermeel
  • 200 g risottorijst
  • 50 g mozzarella
  • 100 g parmigiano
  • 6 dl schaaldierenfond
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Scampi | Met Staart | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    125 gr
    34,32 €/kg
    €4,29
    F2019052800038590000
  • Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    40 gr
    116,25 €/kg
    €4,65
    S1994111800115360000
  • Rijst | Risotto | Caranaroli | Barolo
    220 gr
    27,23 €/kg
    €5,99
    S2022070600637170000
  • Mozzarella | Burrata
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    27,93 €/kg
    €4,19
    F2020032600055880000
  • Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2022091200107080000
  • Zeevruchtencocktail | Gekookt
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    200 gr
    18,95 €/kg
    €3,79
    F2009011200296810000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Paneermeel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    200 gr
    3,75 €/kg
    €0,75
    S1999041500043060000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1u15

    1. Breng de schaaldierenfond aan de kook.
    2. Hak de sjalot fijn, snipper de knoflook en stoof in een pot met de olijfolie.
    3. Voeg de risottorijst toe en meng goed tot de rijst glazig wordt.
    4. Giet de schaaldierenfond erbij tot de rijst net onder staat en voeg ook het fijngehakte eekhoorntjesbrood toe.
    5. Laat de rijst de fond volledig opslorpen en voeg daarna opnieuw fond toe. Herhaal tot de fond op is of tot de risotto helemaal gaar is. Dit neemt ± 20 min in beslag.
    6. Voeg de parmigiano, peper en zout naar smaak toe en meng goed door elkaar.
    7. Strijk de rijst uit op een bakplaat en laat volledig afkoelen.
    8. Maak balletjes van ± 7 cm.
    9. Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.
    10. Duw een gaatje in elk balletje en stop er een blokje mozzarella en enkele garnalen in.
    11. Vouw opnieuw dicht en rol ze in paneermeel.
    12. Frituur op 180°C tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.

    Kooktip

    Serveer de kroketjes op een mooi bordje met fijngesnipperd eekhoorntjesbrood. Meer moet dat niet zijn!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 400; energie (kCal): 96; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 342,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Overig
    Voorgerecht
    • Risottokroketten met mozzarella en garnalen
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Scampi | Met Staart | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    125 gr
    34,32 €/kg
    €4,29
    F2019052800038590000
  • Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    40 gr
    116,25 €/kg
    €4,65
    S1994111800115360000
  • Rijst | Risotto | Caranaroli | Barolo
    220 gr
    27,23 €/kg
    €5,99
    S2022070600637170000
  • Mozzarella | Burrata
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    27,93 €/kg
    €4,19
    F2020032600055880000
  • Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2022091200107080000
  • Zeevruchtencocktail | Gekookt
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    200 gr
    18,95 €/kg
    €3,79
    F2009011200296810000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Paneermeel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    200 gr
    3,75 €/kg
    €0,75
    S1999041500043060000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000