OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenDeluxe garnaalkroketjes
Recept zoekresultatenDeluxe garnaalkroketjes
Delhaize logo
  • Deluxe garnaalkroketjes

Deluxe garnaalkroketjes

Deluxe garnaalkroketjes
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 1,5 kg ongepelde grijze garnalen
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 1 blik Chatkakrab met 40% poten (200 g)
  • 2 eieren
  • 6 eiwitten
  • 1 kit Bouillongroenten 'My Menu'
  • 1 citroen
  • 400 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 3 dl room
  • 100 g Gruyère
  • 100 g parmigiano
  • 3,8 dl water
  • 3,8 dl droge witte wijn
  • 5 el druivenpitolie
  • 150 g boter
  • 75 g de citronelle
  • 200 g gember
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ (Santa Maria)
  • peper
  • 6 clementines (voor de garnituur)
  • 6 citroenen (voor de garnituur)
  • 6 lente-uitjes (voor de garnituur)
  • 1 bussel Thaise basilicum (voor de garnituur)
  • 1 frituurbad (extra)
  • 1,5 kg ongepelde grijze garnalen
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 1 blik Chatkakrab met 40% poten (200 g)
  • 2 eieren
  • 6 eiwitten
  • 1 kit Bouillongroenten 'My Menu'
  • 1 citroen
  • 400 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 3 dl room
  • 100 g Gruyère
  • 100 g parmigiano
  • 3,8 dl water
  • 3,8 dl droge witte wijn
  • 5 el druivenpitolie

Begin met koken

: 1 u. + 2 x 15 min. kooktijd (+ 10 u. koeltijd)
1
Begin liefst 1 dag op voorhand: hak de groenten uit de kit grof en fruit ze op een zacht vuurtje, in een kookpot met 2 el olie. Sauteer intussen 500 g ongepelde garnalen op een hoog vuur, in een grote braadpan, met 1 el olie. Doe ze in de kookpot en bak de rest van de ongepelde garnalen op dezelfde manier, in 2 keer. Voeg het water toe, samen met de witte wijn, de citroengrasstengels in grote stukken en de ongeschilde gember in plakjes. Laat de krab en de gepelde garnalen boven de kookpot uitlekken in een zeef. Houd ze apart. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 15 min.sudderen.
2
Mix de bereiding fijn en giet ze door een puntzeef. Druk goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te persen (3 dl).
3
Laat de boter langzaam in een stoofpan smelten, bestuif hem met de helft van de bloem en meng 3 min op een zacht vuurtje. Giet er beetje bij beetje het kookvocht van de garnalen bij en dan, al roerend, de room. Haal de pan van het vuur. Voeg het citroensap toe, kruid royaal met enkele draaien van de ‘Chili Explosion’-kruidenmolen en bestrooi met de 2 geraspte kazen. Roer er 2 hele eieren onder, vervolgens de gepelde garnalen en de krab. Meng en breng verder op smaak met peper en zout.
4
Bekleed een dienblad met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Dek af en laat 6 u.in de koelkast rusten.
5
Ontvorm de bereiding en snijd ze in 24 vierkanten. Rol ze tot platte balletjes. Haal de balletjes door de bloem, dan door de licht opgeklopte eiwitten en ten slotte door het paneermeel. Laat de kroketjes minstens 4 u in de koelkast rusten (of 1 u in de diepvriezer, ze mogen zelfs volledig ingevroren zijn).
6
Maak de garnituur: schil de citroenen en de clementines à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Kort de lente-uitjes in en snipper ze over heel de lengte. Pluk de blaadjes van het Thaise basilicum.
7
Bak de kroketjes ± 5 min in hete olie (160°C), tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op, met de garnituur.
1
Begin liefst 1 dag op voorhand: hak de groenten uit de kit grof en fruit ze op een zacht vuurtje, in een kookpot met 2 el olie. Sauteer intussen 500 g ongepelde garnalen op een hoog vuur, in een grote braadpan, met 1 el olie. Doe ze in de kookpot en bak de rest van de ongepelde garnalen op dezelfde manier, in 2 keer. Voeg het water toe, samen met de witte wijn, de citroengrasstengels in grote stukken en de ongeschilde gember in plakjes. Laat de krab en de gepelde garnalen boven de kookpot uitlekken in een zeef. Houd ze apart. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 15 min.sudderen.
2
Mix de bereiding fijn en giet ze door een puntzeef. Druk goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te persen (3 dl).
3
Laat de boter langzaam in een stoofpan smelten, bestuif hem met de helft van de bloem en meng 3 min op een zacht vuurtje. Giet er beetje bij beetje het kookvocht van de garnalen bij en dan, al roerend, de room. Haal de pan van het vuur. Voeg het citroensap toe, kruid royaal met enkele draaien van de ‘Chili Explosion’-kruidenmolen en bestrooi met de 2 geraspte kazen. Roer er 2 hele eieren onder, vervolgens de gepelde garnalen en de krab. Meng en breng verder op smaak met peper en zout.
4
Bekleed een dienblad met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Dek af en laat 6 u.in de koelkast rusten.
5
Ontvorm de bereiding en snijd ze in 24 vierkanten. Rol ze tot platte balletjes. Haal de balletjes door de bloem, dan door de licht opgeklopte eiwitten en ten slotte door het paneermeel. Laat de kroketjes minstens 4 u in de koelkast rusten (of 1 u in de diepvriezer, ze mogen zelfs volledig ingevroren zijn).
6
Maak de garnituur: schil de citroenen en de clementines à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Kort de lente-uitjes in en snipper ze over heel de lengte. Pluk de blaadjes van het Thaise basilicum.
7
Bak de kroketjes ± 5 min in hete olie (160°C), tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op, met de garnituur.
Nutritionele informatie
Energie: 797 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Voorgerecht

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Druivenpitolie
5 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Grijze garnalen | Gepeld
Delhaize Grijze garnalen | Gepeld
8 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
9
99
Gamba's | Gekookt | Bio
Delhaize Gamba's | Gekookt | Bio
2 × 300 gr
Bio
    6
    85
    Krab | Extra
    Imperial Krab | Extra
    121 gr
    8
    19
    Eieren | Omega-3 | Bio
    Columbus Eieren | Omega-3 | Bio
    6 st
    Bio
      4
      15
      Vloeibare Bouillon | Groenten | 150 ml
      Knorr Vloeibare Bouillon | Groenten | 150 ml
      15 cl
      5
      99
      Citroen | 1 st
      Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
      Room 40%
      Inex Room 40%
      2 × 20 cl
      2
      09
      Gruyère | AOC | Blok
      Taste of Inspirations Gruyère | AOC | Blok
      200 gr
      5
      79
      Parmigiano reggiano | AOP | Blok
      Taste of Inspirations Parmigiano reggiano | AOP | Blok
      +/- 250 gr
      +/-€
      7
      75
      alcoholvrije wijn | Chardonnay | Wit
      Night Orient alcoholvrije wijn | Chardonnay | Wit
      75 cl
      2de tegen -50%
      5
      99
      Boter | Zacht
      Paysan Breton Boter | Zacht
      2 × 125 gr
      2
      59
      Citroengras | Verpakt
      Delhaize Citroengras | Verpakt
      75 gr
      2
      29
      Gember | Bio
      Delhaize Gember | Bio
      2 × 150 gr
      Bio
        1
        89
        Kruiden | Chili explosion mix
        Santa Maria Kruiden | Chili explosion mix
        70 gr
        5
        55
        Mandarijn
        Delhaize Mandarijn
        1 kg
        • little-lione.external.82792960.svg
        2
        59
        Jonge uien | Bussel
        Delhaize Jonge uien | Bussel
        1 st
        1
        09

        Reeds in je keuken

        Vloeiende bloem
        Anco Vloeiende bloem
        1 kg
        1
        99
        Paneermeel
        Anco Paneermeel
        200 gr
        0
        67
        Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
        Nestlé Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
        12 x 33 cl
        5
        39
        Kruiden | Peper | Smaakvol
        Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
        35 gr
        4
        29
        Becel | Frituurolie | 2l
        Becel Becel | Frituurolie | 2l
        2 l
        8
        99
        Totaal:
        +/-€156,83