Recept zoekresultatenRisotto van kreeft en groene asperges
Delhaize logo
  • Risotto van kreeft en groene asperges
    B

Risotto van kreeft en groene asperges

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

2 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Risotto van kreeft en groene aspergesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 voorgekookte kreeften
  • 1 kg groene asperges
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • sprieten bieslook
  • 80 g boter
  • 60 g parmigiano
  • 300 g risottorijst
  • 2 dl witte wijn
  • 6 dl groentebouillon
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte kreeft 600-800g
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 700 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€38,49
    F2017101300009720000
  • Asperges 10-16
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    7,58 €/kg
    €3,79
    F1986053100300800000
  • Sjalotten | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    7,98 €/kg
    €3,99
    F1992081900394400000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Fijngesneden bieslook
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    25,00 €/kg
    €1,25
    S1996121600272270000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    24,90 €/kg
    €2,49
    F2018070600020220000
  • Rijst | Risotto | 15 min
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    500 gr
    9,38 €/kg
    €4,69
    S2014020400101840000
  • Blanc de Blancs Sec
    37,5 cl
    6,64 €/l
    €2,49
    S2008040800229630000
  • S2007090700149490000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Boter | Mini | Zacht
    16 x 12,5 gr
    30,75 €/kg
    €6,15
    F1987032400102000000
  • Peper | Groen | Gepekeld
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    29,83 €/kg
    €1,79
    S2013022600122020000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Snijd het uiteinde van de groene asperges en snijd ze in 3. Blancheer de stukjes asperge gedurende 2 min in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water zodat de asperges hun mooie groene kleur behouden.
    2. Warm de groentebouillon op. Pel de knoflook en de sjalotten en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur met een lepel boter en fruit de knoflook en de sjalot erin glazig. Voeg de rijst erbij en bak even mee tot hij glazig is. Blus de rijst met witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de warme groentebouillon beetje bij beetje toe en laat de rijst de bouillon telkens opnemen alvorens nieuwe bouillon toe te voegen. Roer voortdurend en herhaal tot je een romige en gare risotto hebt.
    3. Schil zeste van de citroen en zet even apart voor de afwerking. Pers de citroen vervolgens uit en giet bij de risotto. Voeg de stukjes groene asperge en de resterende boter bij de risotto. Breng op smaak met peper, zout en de geraspte parmigiano.
    4. Breek de kreeft in stukken, houd de poten even apart en haal het vlees uit de kreeft.
    5. Verdeel de risotto over de borden en schik er het vlees van de kreeft op. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook en de zeste van een citroen en serveer meteen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 337; energie (kCal): 81; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 554,45
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Nutritionele informatieB
    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 337; energie (kCal): 81; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 554,45
    Wat is de Nutri-Score?
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Risotto van kreeft en groene asperges
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte kreeft 600-800g
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 700 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€38,49
    F2017101300009720000
  • Asperges 10-16
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    7,58 €/kg
    €3,79
    F1986053100300800000
  • Sjalotten | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    7,98 €/kg
    €3,99
    F1992081900394400000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Fijngesneden bieslook
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    25,00 €/kg
    €1,25
    S1996121600272270000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    24,90 €/kg
    €2,49
    F2018070600020220000
  • Rijst | Risotto | 15 min
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    500 gr
    9,38 €/kg
    €4,69
    S2014020400101840000
  • Blanc de Blancs Sec
    37,5 cl
    6,64 €/l
    €2,49
    S2008040800229630000
  • S2007090700149490000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Boter | Mini | Zacht
    16 x 12,5 gr
    30,75 €/kg
    €6,15
    F1987032400102000000
  • Peper | Groen | Gepekeld
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    29,83 €/kg
    €1,79
    S2013022600122020000