Recept zoekresultatenRisotto met paddenstoelen
Delhaize logo
  • Risotto met paddenstoelen
    C

Risotto met paddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Risotto met paddenstoelenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • 1 zakje risotto met eekhoorntjesbrood (Cascina Belvedere)
  • 100 g parmigiano
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 6,5 dl water
  • 50 g boter
  • 20 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmigiano reggiano | Hard | Blok
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    21,56 €/kg
    €5,39
    F2013060500731700000
  • Bergerac Sec Wit
    75 cl
    5,32 €/l
    €3,99
    S2022072800642560000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Reeds in je keuken
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2014061600197000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Bereid de risotto volgens de instructies op de verpakking, met de olijfolie, water en de witte wijn.
    2. Maak intussen de paddenstoelen zonder water schoon: wrijf ze met een doek of een borsteltje. Snijd de grootste in stukken. Bak ze op een hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met de gesmolten geklaarde boter. Kruid met zout en peper.
    3. Neem de gare risotto van het vuur en voeg de in stukken gesneden koude boter en de parmigiano toe. Laat 2 min. rusten en meng vervolgens. Dien meteen op, met de paddenstoelen en gesnipperde peterselie.

    Kooktip

    om de paddenstoelen goed dicht te schroeien en te vermijden dat ze te veel water afgeven, moet je ze in 1 enkele laag over de hete braadpan verdelen. Bak ze indien nodig in 2 keer en kruid ze pas op het einde van de kooktijd met zout.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 437; energie (kCal): 105; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 402,15
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Risotto met paddenstoelen
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmigiano reggiano | Hard | Blok
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    21,56 €/kg
    €5,39
    F2013060500731700000
  • Bergerac Sec Wit
    75 cl
    5,32 €/l
    €3,99
    S2022072800642560000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Reeds in je keuken
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2014061600197000000