Recept zoekresultatenMakkelijke risotto met spek en butternut
Delhaize logo
  • Makkelijke risotto met spek en butternut
Makkelijke risotto met spek en butternut

Makkelijke risotto met spek en butternut

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 300 g gerookte spekreepjes
  • 600 g butternut (nettogewicht, geschild)
  • 2 sjalotten
  • 400 g arborio rijst
  • 4 el pompoenpitten
  • 150 g biologische parmezaan
  • 9,5 dl water
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 5 el olijfolie
  • 1/4 bot platte peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • 300 g gerookte spekreepjes
  • 600 g butternut (nettogewicht, geschild)
  • 2 sjalotten
  • 400 g arborio rijst
  • 4 el pompoenpitten
  • 150 g biologische parmezaan
  • 9,5 dl water
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 5 el olijfolie
  • 1/4 bot platte peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper

Begin met koken

35 min.
1
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Snij de butternut in blokjes en meng met 2 eetlepels olijfolie, gerookte paprika, rozemarijn, peper en zout. Verdeel ze over de bakplaat bedekt met bakpapier en rooster ze 20 min. Voeg de pompoenpitten toe en laat nog 5 minuten koken.
2
Bak de fijngehakte sjalotjes 2 minuten op heel laag vuur in een braadpan met 3 eetlepels olijfolie. Giet de rijst erbij, meng 1 minuut en voeg dan de witte wijn toe. Meng 1 minuut en voeg dan het hete water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk, dek af en laat 18 minuten sudderen op zeer laag vuur.
3
Bak ondertussen het spek in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder vet. Begin op laag vuur te koken en verhoog het wanneer het vet begint te smelten. Giet af op keukenpapier wanneer het spek goudbruin is.
4
Snij ⅔ gehakte Parmezaanse kaas, bewaar en rasp de rest. Voeg dit samen met de gehakte peterselie toe aan de risotto, dek af en laat 2 minuten staan. Meng en doe er kruiden bij naar smaak.
5
Serveer onmiddellijk en garneer de borden met blokjes pompoen, pompoenpitten en spek. Leg de parmezaankrullen er apart bij.
1
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Snij de butternut in blokjes en meng met 2 eetlepels olijfolie, gerookte paprika, rozemarijn, peper en zout. Verdeel ze over de bakplaat bedekt met bakpapier en rooster ze 20 min. Voeg de pompoenpitten toe en laat nog 5 minuten koken.
2
Bak de fijngehakte sjalotjes 2 minuten op heel laag vuur in een braadpan met 3 eetlepels olijfolie. Giet de rijst erbij, meng 1 minuut en voeg dan de witte wijn toe. Meng 1 minuut en voeg dan het hete water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk, dek af en laat 18 minuten sudderen op zeer laag vuur.
3
Bak ondertussen het spek in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder vet. Begin op laag vuur te koken en verhoog het wanneer het vet begint te smelten. Giet af op keukenpapier wanneer het spek goudbruin is.
4
Snij ⅔ gehakte Parmezaanse kaas, bewaar en rasp de rest. Voeg dit samen met de gehakte peterselie toe aan de risotto, dek af en laat 2 minuten staan. Meng en doe er kruiden bij naar smaak.
5
Serveer onmiddellijk en garneer de borden met blokjes pompoen, pompoenpitten en spek. Leg de parmezaankrullen er apart bij.
Nutritionele informatie
Energie: 950 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gerookte spekblokjes

Delhaize

Gerookte spekblokjes

300 gr

€3,79

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

2 × 450 gr

Bio

€4,38

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

Delhaize

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Ambo Pinot Grigio Wit

Italy

Ambo Pinot Grigio Wit

75 cl

€5,99

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€28,77