Recept zoekresultatenMakkelijke risotto met spek en butternut
Delhaize logo
  • Makkelijke risotto met spek en butternut

Makkelijke risotto met spek en butternut

Makkelijke risotto met spek en butternut
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g gerookte spekreepjes
  • 600 g butternut (nettogewicht, geschild)
  • 2 sjalotten
  • 400 g arborio rijst
  • 4 el pompoenpitten
  • 150 g biologische parmezaan
  • 9,5 dl water
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 5 el olijfolie
  • 1/4 bot platte peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • 300 g gerookte spekreepjes
  • 600 g butternut (nettogewicht, geschild)
  • 2 sjalotten
  • 400 g arborio rijst
  • 4 el pompoenpitten
  • 150 g biologische parmezaan
  • 9,5 dl water
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 5 el olijfolie
  • 1/4 bot platte peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper

Begin met koken

35 min.
1
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Snij de butternut in blokjes en meng met 2 eetlepels olijfolie, gerookte paprika, rozemarijn, peper en zout. Verdeel ze over de bakplaat bedekt met bakpapier en rooster ze 20 min. Voeg de pompoenpitten toe en laat nog 5 minuten koken.
2
Bak de fijngehakte sjalotjes 2 minuten op heel laag vuur in een braadpan met 3 eetlepels olijfolie. Giet de rijst erbij, meng 1 minuut en voeg dan de witte wijn toe. Meng 1 minuut en voeg dan het hete water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk, dek af en laat 18 minuten sudderen op zeer laag vuur.
3
Bak ondertussen het spek in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder vet. Begin op laag vuur te koken en verhoog het wanneer het vet begint te smelten. Giet af op keukenpapier wanneer het spek goudbruin is.
4
Snij ⅔ gehakte Parmezaanse kaas, bewaar en rasp de rest. Voeg dit samen met de gehakte peterselie toe aan de risotto, dek af en laat 2 minuten staan. Meng en doe er kruiden bij naar smaak.
5
Serveer onmiddellijk en garneer de borden met blokjes pompoen, pompoenpitten en spek. Leg de parmezaankrullen er apart bij.
1
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Snij de butternut in blokjes en meng met 2 eetlepels olijfolie, gerookte paprika, rozemarijn, peper en zout. Verdeel ze over de bakplaat bedekt met bakpapier en rooster ze 20 min. Voeg de pompoenpitten toe en laat nog 5 minuten koken.
2
Bak de fijngehakte sjalotjes 2 minuten op heel laag vuur in een braadpan met 3 eetlepels olijfolie. Giet de rijst erbij, meng 1 minuut en voeg dan de witte wijn toe. Meng 1 minuut en voeg dan het hete water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur zo laag mogelijk, dek af en laat 18 minuten sudderen op zeer laag vuur.
3
Bak ondertussen het spek in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder vet. Begin op laag vuur te koken en verhoog het wanneer het vet begint te smelten. Giet af op keukenpapier wanneer het spek goudbruin is.
4
Snij ⅔ gehakte Parmezaanse kaas, bewaar en rasp de rest. Voeg dit samen met de gehakte peterselie toe aan de risotto, dek af en laat 2 minuten staan. Meng en doe er kruiden bij naar smaak.
5
Serveer onmiddellijk en garneer de borden met blokjes pompoen, pompoenpitten en spek. Leg de parmezaankrullen er apart bij.
Nutritionele informatie
Energie: 950 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gerookte spekblokjes
Delhaize Gerookte spekblokjes
300 gr
3
79
ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
2 × 450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
    Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
    500 gr
    3
    69
    Pompoenpitten | Bio
    Delhaize Pompoenpitten | Bio
    200 gr
    Bio
      3
      09
      Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
      Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
      200 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      4
      39
      Arniston Bay Chenin Chardonnay Wit
      Arniston Bay Arniston Bay Chenin Chardonnay Wit
      75 cl
      2+1 gratis
      5
      99
      Bouillon | Kip | Vetarm
      365 Bouillon | Kip | Vetarm
      120 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      45
      Kruiden | Peterselie
      Santa Maria Kruiden | Peterselie
      8 gr
      2
      95
      Kruiden | Rozemarijn
      Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
      21 gr
      2
      95
      Kruiden | Paprika | Gerookt
      Santa Maria Kruiden | Paprika | Gerookt
      37 gr
      3
      35

      Reeds in je keuken

      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1 l
      4
      69
      Olijfolie | Extra vierge | Bio
      Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Bio
      50 cl
      Bio
      • little-lione.external.82792960.svg
      6
      99
      Kruiden | Peper | Smaakvol
      Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      4
      25
      Totaal:
      €39,94

      Mis geen enkel voordeel

      Ontdek exclusieve voordelen. Log in.