OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenRisotto met lentegroentjes
Recept zoekresultatenRisotto met lentegroentjes
Delhaize logo
  • Risotto met lentegroentjes
    B

Risotto met lentegroentjes

Risotto met lentegroentjesB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g arborio rijst
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 l groentebouillon (water + blokjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 e.l. olijfolie
  • 110 g groene mini-asperges
  • 120 g sperziebonen
  • 100 g erwtjes (vers of diepvries)
  • zout
  • 100 g ricotta
  • 250 g arborio rijst
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 l groentebouillon (water + blokjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 e.l. olijfolie
  • 110 g groene mini-asperges
  • 120 g sperziebonen
  • 100 g erwtjes (vers of diepvries)
  • zout
  • 100 g ricotta

Begin met koken

: 30 min
1
Doe de olie in een stoofpan en fruit er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min.
2
Verwarm de bouillon en houd warm.
3
Doe de geperste lookteentjes en de rijst bij in de stoofpan, roer 2 min, voeg dan de witte wijn toe. Wacht tot de wijn door de rijst is geabsorbeerd, giet er dan een pollepel warme bouillon bij. Voeg telkens wanneer de bouillon is geabsorbeerd, een pollepel toe.
4
Voeg, na 10 min kooktijd, de schoongemaakte en in stukken gesneden sperziebonen toe. Voeg dan, na ongeveer 5 min, de erwten toe en de gehalveerde asperges. Laat nog 5 min koken (blijf steeds geleidelijk aan bouillon toevoegen).
5
Neem de risotto van het vuur, voeg de parmezaan en de ricotta toe. Meng, zet een deksel op de pan en laat 2 min rusten. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
1
Doe de olie in een stoofpan en fruit er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min.
2
Verwarm de bouillon en houd warm.
3
Doe de geperste lookteentjes en de rijst bij in de stoofpan, roer 2 min, voeg dan de witte wijn toe. Wacht tot de wijn door de rijst is geabsorbeerd, giet er dan een pollepel warme bouillon bij. Voeg telkens wanneer de bouillon is geabsorbeerd, een pollepel toe.
4
Voeg, na 10 min kooktijd, de schoongemaakte en in stukken gesneden sperziebonen toe. Voeg dan, na ongeveer 5 min, de erwten toe en de gehalveerde asperges. Laat nog 5 min koken (blijf steeds geleidelijk aan bouillon toevoegen).
5
Neem de risotto van het vuur, voeg de parmezaan en de ricotta toe. Meng, zet een deksel op de pan en laat 2 min rusten. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 310; energie (kCal): 74; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 441,11
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 310; energie (kCal): 74; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 441,11
Vegetarisch
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
19
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Bouillon | Groenten | Vetarm
365 Bouillon | Groenten | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Bergerac Sec
Delhaize Bergerac Sec
25 cl
1
99
Witte asperges | 16+
Delhaize Witte asperges | 16+
500 gr
9
99
Bonen | Extra fijn | Verpakt
Delhaize Bonen | Extra fijn | Verpakt
200 gr
1
79
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
130 gr
1
95
Ricotta | 2 x 100g
Galbani Ricotta | 2 x 100g
200 gr
2
55

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
6
35
Totaal:
€26,49