Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Delhaize logo
Vissoep

Vissoep

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 5 rivierkreeftenkoppen
  • 1 vissenkop
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 3 stengels selder
  • 1/2 venkel
  • 100 g geconcentreerde tomaten
  • 1 kreeftenkop
  • zout
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 3 e.l. olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 kokertje saffraanpoeder
  • 2 dl witte wijn
  • 5 cl pastis
  • 5 cl cognac
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 rivierkreeftenkoppen
  • 1 vissenkop
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 3 stengels selder
  • 1/2 venkel
  • 100 g geconcentreerde tomaten
  • 1 kreeftenkop
  • zout
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 3 e.l. olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 snuifje cayennepeper

Begin met koken

: 35 min + 30 min kooktijd
1
Hak de rivierkreeftenkoppen en de kreeftenkop (zonder pantser) in grote stukken. Hak 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 3 stengels selder en de halve venkel in stukjes.
2
Fruit de kreeftenkoppen in een stoofpan met de olie. Voeg de groenten, de tijm, rozemarijn en de geperste knoflook toe. Laat 5 min fruiten en voeg vervolgens de geconcentreerde tomaten toe. Roer 2 min, overgiet de koppen daarna met cognac en flambeer (opgepast: schakel eerst de dampkap uit!). Voeg de pastis en de witte wijn toe en laat 2 min inkoken. Voeg vervolgens de saffraan, cayennepeper en het zout toe. Zet de ingrediënten net onder water (ong. 1 l).
3
Maak de vissenkop schoon (verwijder de ogen en de kieuwen) en voeg hem bij in de stoofpan. Laat 30 min op een zacht vuurtje sudderen.
4
Mix de soep heel fijn gedurende een lange periode. Giet ze door een puntzeef en pers het sap goed uit de overblijvende massa met een lepel. Breng op smaak. Voeg de boter toe en mix de soep nog een keer om ze lichtjes te laten schuimen.
5
Versier met groenten en kruiden naar keuze.
1
Hak de rivierkreeftenkoppen en de kreeftenkop (zonder pantser) in grote stukken. Hak 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 3 stengels selder en de halve venkel in stukjes.
2
Fruit de kreeftenkoppen in een stoofpan met de olie. Voeg de groenten, de tijm, rozemarijn en de geperste knoflook toe. Laat 5 min fruiten en voeg vervolgens de geconcentreerde tomaten toe. Roer 2 min, overgiet de koppen daarna met cognac en flambeer (opgepast: schakel eerst de dampkap uit!). Voeg de pastis en de witte wijn toe en laat 2 min inkoken. Voeg vervolgens de saffraan, cayennepeper en het zout toe. Zet de ingrediënten net onder water (ong. 1 l).
3
Maak de vissenkop schoon (verwijder de ogen en de kieuwen) en voeg hem bij in de stoofpan. Laat 30 min op een zacht vuurtje sudderen.
4
Mix de soep heel fijn gedurende een lange periode. Giet ze door een puntzeef en pers het sap goed uit de overblijvende massa met een lepel. Breng op smaak. Voeg de boter toe en mix de soep nog een keer om ze lichtjes te laten schuimen.
5
Versier met groenten en kruiden naar keuze.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Eindejaar
Overig
Alle seizoenen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wortelen

Delhaize

Wortelen

1 kg

€1,89

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Casillero Del Diablo Chardonnay Wit

Chile

Casillero Del Diablo Chardonnay Wit

75 cl

€6,99

Totaal:
€11,37

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.