OverslaanDelhaize logo
Delhaize logo

Vissoep

Vissoep
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 100 g geconcentreerde tomaten
  • 3 stengels selder
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 3 e.l. olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 2 dl witte wijn
  • 5 cl pastis
  • 5 cl cognac
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 rivierkreeftenkoppen
  • 1 vissenkop
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1/2 venkel
  • 1 kreeftenkop
  • zout
  • 1 kokertje saffraanpoeder
  • 100 g geconcentreerde tomaten
  • 3 stengels selder
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 3 e.l. olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 2 dl witte wijn
  • 5 cl pastis
  • 5 cl cognac
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 rivierkreeftenkoppen
  • 1 vissenkop
  • 1 ui
  • 1 wortel

Begin met koken

: 35 min + 30 min kooktijd
1
Hak de rivierkreeftenkoppen en de kreeftenkop (zonder pantser) in grote stukken. Hak 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 3 stengels selder en de halve venkel in stukjes.
2
Fruit de kreeftenkoppen in een stoofpan met de olie. Voeg de groenten, de tijm, rozemarijn en de geperste knoflook toe. Laat 5 min fruiten en voeg vervolgens de geconcentreerde tomaten toe. Roer 2 min, overgiet de koppen daarna met cognac en flambeer (opgepast: schakel eerst de dampkap uit!). Voeg de pastis en de witte wijn toe en laat 2 min inkoken. Voeg vervolgens de saffraan, cayennepeper en het zout toe. Zet de ingrediënten net onder water (ong. 1 l).
3
Maak de vissenkop schoon (verwijder de ogen en de kieuwen) en voeg hem bij in de stoofpan. Laat 30 min op een zacht vuurtje sudderen.
4
Mix de soep heel fijn gedurende een lange periode. Giet ze door een puntzeef en pers het sap goed uit de overblijvende massa met een lepel. Breng op smaak. Voeg de boter toe en mix de soep nog een keer om ze lichtjes te laten schuimen.
5
Versier met groenten en kruiden naar keuze.
1
Hak de rivierkreeftenkoppen en de kreeftenkop (zonder pantser) in grote stukken. Hak 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 3 stengels selder en de halve venkel in stukjes.
2
Fruit de kreeftenkoppen in een stoofpan met de olie. Voeg de groenten, de tijm, rozemarijn en de geperste knoflook toe. Laat 5 min fruiten en voeg vervolgens de geconcentreerde tomaten toe. Roer 2 min, overgiet de koppen daarna met cognac en flambeer (opgepast: schakel eerst de dampkap uit!). Voeg de pastis en de witte wijn toe en laat 2 min inkoken. Voeg vervolgens de saffraan, cayennepeper en het zout toe. Zet de ingrediënten net onder water (ong. 1 l).
3
Maak de vissenkop schoon (verwijder de ogen en de kieuwen) en voeg hem bij in de stoofpan. Laat 30 min op een zacht vuurtje sudderen.
4
Mix de soep heel fijn gedurende een lange periode. Giet ze door een puntzeef en pers het sap goed uit de overblijvende massa met een lepel. Breng op smaak. Voeg de boter toe en mix de soep nog een keer om ze lichtjes te laten schuimen.
5
Versier met groenten en kruiden naar keuze.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Eindejaar
Overig
Alle seizoenen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Langoustine
5

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bisque de homard
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Double Tomatenconcentraat
Mutti Double Tomatenconcentraat
130 gr
1
99
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Pays d'Oc | Chardonnay
Delhaize Pays d'Oc | Chardonnay
37,5 cl
-33.33% voor 3
1
99
Pastis | 45% ALC.
Ricard Pastis | 45% ALC.
70 cl
- €1.5
20
99
€22,49
Cognac
Rémy Martin Cognac
70 cl
- €8
49
35
€57,35
Mix van Visfiletstukjes
Delhaize Mix van Visfiletstukjes
500 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
7
55
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
89
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Kruiden | Saffraan
Santa Maria Kruiden | Saffraan
0,5 gr
9
09

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Zachte boter | Opgeklopt
Balade Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
-25%
2
59
€3,45
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€114,54