Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Recept zoekresultatenRisotto met geitenkaas en spekblokjes
Delhaize logo
  • Risotto met geitenkaas en spekblokjes
    B
Risotto met geitenkaas en spekblokjesB

Risotto met geitenkaas en spekblokjes

Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 e.l. olijfolie
  • 100 g erwtjes (diepgevroren)
  • 250 g arborio rijst
  • 15 cl droge witte wijn
  • 60 cl water
  • 120 g van een rolletje verse geitenkaas
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper
  • 1 blokje vetarme bouillon
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 e.l. olijfolie
  • 100 g erwtjes (diepgevroren)
  • 250 g arborio rijst
  • 15 cl droge witte wijn
  • 60 cl water
  • 120 g van een rolletje verse geitenkaas
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper
  • 1 blokje vetarme bouillon

Begin met koken

: 10 min. + 25 min. kooktijd
1
Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de spekbokjes en de gesnipperde ui lichtbruin in op middelhoog vuur.
2
Voeg de erwten toe, meng, strooi er de rijst in. Roer 2 min., giet er dan de wijn bij. Laat gedurende 20 min. zacht sudderen, maar voeg ondertussen telkens een pollepel van de warme bouillon toe van het water en het bouillonblokje, roer tot die volledig is opgeslorpt en doe zo verder met de rest van de bouillon.
3
Verkruimel de geitenkaas, voeg ¾ bij de risotto, roer, dek af en laat nog 2 min. sudderen.
4
Voeg de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de borden met de rest van de kaas en serveer meteen.
1
Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de spekbokjes en de gesnipperde ui lichtbruin in op middelhoog vuur.
2
Voeg de erwten toe, meng, strooi er de rijst in. Roer 2 min., giet er dan de wijn bij. Laat gedurende 20 min. zacht sudderen, maar voeg ondertussen telkens een pollepel van de warme bouillon toe van het water en het bouillonblokje, roer tot die volledig is opgeslorpt en doe zo verder met de rest van de bouillon.
3
Verkruimel de geitenkaas, voeg ¾ bij de risotto, roer, dek af en laat nog 2 min. sudderen.
4
Voeg de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de borden met de rest van de kaas en serveer meteen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 550; energie (kCal): 131; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 13,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 503,3
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 550; energie (kCal): 131; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 13,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 503,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekreepjes | Gerookt

La Vie

Spekreepjes | Gerookt

150 gr

€3,49

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

Hak

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

130 gr

€1,99

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

Nestlé

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

12 x 33 cl

€4,79

Geitenkaas

ChèvrArdennes

Geitenkaas

120 gr

€2,89

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Bouillon | Kub or | 32 blokjes

Maggi

Bouillon | Kub or | 32 blokjes

128 gr

€2,05

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€28,67