Recept zoekresultatenRisotto met butternut, spekreepjes en mozzarella di bufala
Delhaize logo
  • Risotto met butternut, spekreepjes en mozzarella di bufala
    C
Risotto met butternut, spekreepjes en mozzarella di bufalaC

Risotto met butternut, spekreepjes en mozzarella di bufala

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 2 sjalotten
  • 300 g butternutblokjes
  • 400 g risottorijst
  • 10 cl room met 35% vetgehalte
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1,8 dl droge witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 2 sjalotten
  • 300 g butternutblokjes
  • 400 g risottorijst
  • 10 cl room met 35% vetgehalte
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1,8 dl droge witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Maak een bouillon met 1 l water en de 2 bouillonblokjes. Zet het deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen.
2
Fruit de butternutblokjes 1 min. in een steelpan met de olijfolie. Giet er 2,5 dl bouillon bij en de helft van de witte wijn. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat sudderen tot de butternut helemaal mals is.
3
Fruit intussen de fijngehakte sjalotjes in een stoofpan met de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min., overgiet met de rest van de witte wijn en laat inkoken. Giet er beetje bij beetje warme bouillon bij, naarmate hij geabsorbeerd wordt . Reken ± 15 min. kooktijd en meng af en toe.
4
Bak intussen de spekreepjes zonder toevoeging van vetstof, eerst op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra ze beginnen te smelten.
5
Giet de room in de steelpan met de butternut en mix fijn. Voeg naar eigen smaak Espelettepeper toe. Meng deze bereiding onder de risotto, samen met de geraspte parmigiano. Breng verder op smaak en laat indien nodig nog een beetje pruttelen.
6
Scheur de mozzarella di bufala in stukjes. Dresseer de risotto in diepe borden, bestrooi met spekreepjes en voeg ¼ mozzarella toe in elk bord. Werk eventueel af met basilicum en dien meteen op.
1
Maak een bouillon met 1 l water en de 2 bouillonblokjes. Zet het deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen.
2
Fruit de butternutblokjes 1 min. in een steelpan met de olijfolie. Giet er 2,5 dl bouillon bij en de helft van de witte wijn. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat sudderen tot de butternut helemaal mals is.
3
Fruit intussen de fijngehakte sjalotjes in een stoofpan met de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min., overgiet met de rest van de witte wijn en laat inkoken. Giet er beetje bij beetje warme bouillon bij, naarmate hij geabsorbeerd wordt . Reken ± 15 min. kooktijd en meng af en toe.
4
Bak intussen de spekreepjes zonder toevoeging van vetstof, eerst op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra ze beginnen te smelten.
5
Giet de room in de steelpan met de butternut en mix fijn. Voeg naar eigen smaak Espelettepeper toe. Meng deze bereiding onder de risotto, samen met de geraspte parmigiano. Breng verder op smaak en laat indien nodig nog een beetje pruttelen.
6
Scheur de mozzarella di bufala in stukjes. Dresseer de risotto in diepe borden, bestrooi met spekreepjes en voeg ¼ mozzarella toe in elk bord. Werk eventueel af met basilicum en dien meteen op.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 225 kcal - Vetten: 10,5 g - Koolhydraten: 22,6 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 225 kcal - Vetten: 10,5 g - Koolhydraten: 22,6 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekreepjes | Gezouten

Delhaize

Spekreepjes | Gezouten

2 x 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

450 gr

Bio

€2,19

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kaas | Mozzarella | Bol

Galbani

Kaas | Mozzarella | Bol

125 gr

€1,39

Pamesello | Geraspt

Pamesello

Pamesello | Geraspt

2 × 40 gr

€3,30

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€32,63