1
Bak de spekreepjes in een grote sauteerpan met de helft van de olijfolie en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de rest van de olie toe in de sauteerpan en fruit de fijngehakte uien en de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje. Snijd de wortelen intussen in kleine blokjes.
2
Bestrooi de uien met bloem, meng 1 min. en giet er, al mengend, beetje bij beetje 4 dl water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, het laurierblaadje, de wortelen en de helft van de spekreepjes. Zet het deksel op de pan en laat 8 min. op een zacht vuurtje sudderen.
3
Voeg de ontdooide erwtjes toe, breng opnieuw aan de kook, zet het deksel op de pan en laat nog 10 min. pruttelen. Breng verder op smaak en maak nestjes in de bereiding. Breek er één voor één de eieren in, zet het deksel op de pan en laat de eieren op een heel zacht vuurtje naar eigen smaak stollen (± 6 min.).
4
Bestrooi met de rest van de spekreepjes, kruid de eieren met peper en zout en dien meteen op. Geef er brood bij.
1
Bak de spekreepjes in een grote sauteerpan met de helft van de olijfolie en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de rest van de olie toe in de sauteerpan en fruit de fijngehakte uien en de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje. Snijd de wortelen intussen in kleine blokjes.
2
Bestrooi de uien met bloem, meng 1 min. en giet er, al mengend, beetje bij beetje 4 dl water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, het laurierblaadje, de wortelen en de helft van de spekreepjes. Zet het deksel op de pan en laat 8 min. op een zacht vuurtje sudderen.
3
Voeg de ontdooide erwtjes toe, breng opnieuw aan de kook, zet het deksel op de pan en laat nog 10 min. pruttelen. Breng verder op smaak en maak nestjes in de bereiding. Breek er één voor één de eieren in, zet het deksel op de pan en laat de eieren op een heel zacht vuurtje naar eigen smaak stollen (± 6 min.).
4
Bestrooi met de rest van de spekreepjes, kruid de eieren met peper en zout en dien meteen op. Geef er brood bij.