Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenEieren in een nestje met erwtjes en wortelen
Delhaize logo
  • Eieren in een nestje met erwtjes en wortelen
    C

Eieren in een nestje met erwtjes en wortelen

door Gema Gomez
Eieren in een nestje met erwtjes en wortelenC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 8 eieren
  • 500 g wortelen
  • 600 g fijne bevroren doperwten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 blaadje laurier
  • zout
  • peper
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 8 eieren
  • 500 g wortelen
  • 600 g fijne bevroren doperwten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 blaadje laurier
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 35 min.
1
Bak de spekreepjes in een grote sauteerpan met de helft van de olijfolie en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de rest van de olie toe in de sauteerpan en fruit de fijngehakte uien en de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje. Snijd de wortelen intussen in kleine blokjes.
2
Bestrooi de uien met bloem, meng 1 min. en giet er, al mengend, beetje bij beetje 4 dl water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, het laurierblaadje, de wortelen en de helft van de spekreepjes. Zet het deksel op de pan en laat 8 min. op een zacht vuurtje sudderen.
3
Voeg de ontdooide erwtjes toe, breng opnieuw aan de kook, zet het deksel op de pan en laat nog 10 min. pruttelen. Breng verder op smaak en maak nestjes in de bereiding. Breek er één voor één de eieren in, zet het deksel op de pan en laat de eieren op een heel zacht vuurtje naar eigen smaak stollen (± 6 min.).
4
Bestrooi met de rest van de spekreepjes, kruid de eieren met peper en zout en dien meteen op. Geef er brood bij.
1
Bak de spekreepjes in een grote sauteerpan met de helft van de olijfolie en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de rest van de olie toe in de sauteerpan en fruit de fijngehakte uien en de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje. Snijd de wortelen intussen in kleine blokjes.
2
Bestrooi de uien met bloem, meng 1 min. en giet er, al mengend, beetje bij beetje 4 dl water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, het laurierblaadje, de wortelen en de helft van de spekreepjes. Zet het deksel op de pan en laat 8 min. op een zacht vuurtje sudderen.
3
Voeg de ontdooide erwtjes toe, breng opnieuw aan de kook, zet het deksel op de pan en laat nog 10 min. pruttelen. Breng verder op smaak en maak nestjes in de bereiding. Breek er één voor één de eieren in, zet het deksel op de pan en laat de eieren op een heel zacht vuurtje naar eigen smaak stollen (± 6 min.).
4
Bestrooi met de rest van de spekreepjes, kruid de eieren met peper en zout en dien meteen op. Geef er brood bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 122 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 4,8 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 6,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 122 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 4,8 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 6,6 g
Belgisch
Lactose vrij
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekreepjes | Gerookt
Herta Spekreepjes | Gerookt
2 x 100 gr
2de tegen -50%
3
09
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Erwten | Gestoofd | Extra fijn | Bokaal
Delhaize Erwten | Gestoofd | Extra fijn | Bokaal
2 × 455 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
39
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
2
15

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
39
Olijfolie | Classico
Bertolli Olijfolie | Classico
75 cl
2de tegen -30%
12
55
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Totaal:
€19,35