• Risotto met bospaddenstoelen, amandelen en salie
    Nutri-Score B

Risotto met bospaddenstoelen, amandelen en salie

Risotto met bospaddenstoelen, amandelen en salieB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 320 g carnarolirijst
  • 1 ui
  • 3 e.l. olijfolie
  • 30 g plantaardige margarine
  • 15 cl witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 350 g gemengde bospaddenstoelen
  • 12 blaadjes salie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • zout
  • 60 g geroosterde amandelen
  • 10 cl verse room
  • 320 g carnarolirijst
  • 1 ui
  • 3 e.l. olijfolie
  • 30 g plantaardige margarine
  • 15 cl witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 350 g gemengde bospaddenstoelen
  • 12 blaadjes salie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • zout
  • 60 g geroosterde amandelen
  • 10 cl verse room

Begin met koken

: 30 min
  1. 1
    Maak alle paddenstoelen goed schoon en snijd ze indien nodig op gelijke grootte.
  2. 2
    Snipper de witte ui fijn en laat ze enkele minuten glazig stoven in de olijfolie, voeg de rijst toe en laat ook de rijst enkele minuten meestoven tot ze glazig is geworden. Blus de rijst met de witte wijn en laat de wijn bijna volledig verdampen.
  3. 3
    Voeg nu de hete bouillon pollepel per pollepel toe. Doe dit geleidelijk aan doorheen het hele gaarproces. Na 18 min is de risotto klaar. Kruid de risotto met peper van de molen en zeezout en roer er de margarine en de room door. Dek de risotto af met een deksel en laat hem van het vuur nog een drietal minuten rusten.
  4. 4
    Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen samen met het geplette teentje knoflook in de hete olie, voeg de fijngesnipperde sjalot toe en schud de paddenstoelen nogmaals goed op. Kruid met peper van de molen en zeezout en verwijder het knoflookteentje.
  5. 5
    Verdeel de risotto over de borden en schep er de paddenstoelen over. Werk af met wat gefruite blaadjes salie en de geroosterde amandelschilfers.
  1. 1
    Maak alle paddenstoelen goed schoon en snijd ze indien nodig op gelijke grootte.
  2. 2
    Snipper de witte ui fijn en laat ze enkele minuten glazig stoven in de olijfolie, voeg de rijst toe en laat ook de rijst enkele minuten meestoven tot ze glazig is geworden. Blus de rijst met de witte wijn en laat de wijn bijna volledig verdampen.
  3. 3
    Voeg nu de hete bouillon pollepel per pollepel toe. Doe dit geleidelijk aan doorheen het hele gaarproces. Na 18 min is de risotto klaar. Kruid de risotto met peper van de molen en zeezout en roer er de margarine en de room door. Dek de risotto af met een deksel en laat hem van het vuur nog een drietal minuten rusten.
  4. 4
    Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen samen met het geplette teentje knoflook in de hete olie, voeg de fijngesnipperde sjalot toe en schud de paddenstoelen nogmaals goed op. Kruid met peper van de molen en zeezout en verwijder het knoflookteentje.
  5. 5
    Verdeel de risotto over de borden en schep er de paddenstoelen over. Werk af met wat gefruite blaadjes salie en de geroosterde amandelschilfers.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 528; energie (kCal): 126; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 12,8; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 697,91
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 528; energie (kCal): 126; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 12,8; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 697,91
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Bosto Snelkookrijst | 8 min
    2 × 4 x 75 gr
  • Delhaize Gele uien | Netje
    500 gr
  • Solo Margarine | Bakken en Braden
    500 gr
  • Anna Perenna Prosecco | Brut
    75 cl
  • Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
    120 gr
  • Delhaize Portobello | Belgisch
    1 st
  • Santa Maria Kruiden | Salie
    11 gr
  • Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
    500 gr
    Bio
    • Delhaize Amandelen | Ongebrand
      200 gr
    • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
      200 gr
    • Reeds in je keuken

    • Cirio Olijfolie | Extra vierge
      75 cl
      -40%
    • Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
    • Delhaize Zout | Cuisine
      1 kg

    Totaal:

    €32,97