• Rigatoni met verse tomaten en vlees
    Nutri-Score B

Rigatoni met verse tomaten en vlees

door Line Couvreur
Rigatoni met verse tomaten en vleesB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 150 g rundsburger
  • 450 g trostomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 bussel basilicum
  • 400 g rigatoni
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 150 g rundsburger
  • 450 g trostomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 bussel basilicum
  • 400 g rigatoni
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
  1. 1
    Gril de burger kort aan de 2 kanten, in een sauteerpan met 1 el olijfolie, en houd apart. Voeg 2 el olijfolie toe in de sauteerpan en fruit de gehakte ui op een zacht vuurtje. Voeg het geperste teentje knoflook toe, samen met de ontpitte en fijngehakte rode peper, en laat zachtjes slinken.
  2. 2
    Snijd het vel van de tomaten aan de basis heel lichtjes kruisgewijs in, dompel ze 30 sec. in een kookpot kokend water en vervolgens in koud water. Pel ze: hun vel komt vanzelf los. (Of pel ze met een gekartelde dunschiller.) Snijd de tomaten in stukken en schep ze in de sauteerpan. Kruid met peper, met zout en laat 10 min op een matig vuurtje pruttelen, tot ze zacht zijn.
  3. 3
    Kook intussen de rigatoni volgens de instructies op de verpakking.
  4. 4
    Meng de verkruimelde burger onder de saus. Voeg de grofgehakte basilicum toe en 1 pollepel kookwater van de pasta. Laat nog 2 min sudderen en breng verder op smaak. Serveer de saus met de uitgelekte pasta.
  5. 5
    Tip: No waste: recycleer een restje gebakken burger van een barbecue of andere in deze saus.
  6. 6
    Tip LW: bewaar je vlees altijd goed verpakt op de koudste plaats in je koelkast. (Ja, dat geldt ook voor vlees dat je marineert.) Let erop dat er geen vleesvocht kan lekken op andere voedingsmiddelen. Gehakt vlees is doorgaans 1 dag houdbaar, gesneden vlees 2 dagen en gebakken of gebraden vlees 3 tot 4 dagen.
  1. 1
    Gril de burger kort aan de 2 kanten, in een sauteerpan met 1 el olijfolie, en houd apart. Voeg 2 el olijfolie toe in de sauteerpan en fruit de gehakte ui op een zacht vuurtje. Voeg het geperste teentje knoflook toe, samen met de ontpitte en fijngehakte rode peper, en laat zachtjes slinken.
  2. 2
    Snijd het vel van de tomaten aan de basis heel lichtjes kruisgewijs in, dompel ze 30 sec. in een kookpot kokend water en vervolgens in koud water. Pel ze: hun vel komt vanzelf los. (Of pel ze met een gekartelde dunschiller.) Snijd de tomaten in stukken en schep ze in de sauteerpan. Kruid met peper, met zout en laat 10 min op een matig vuurtje pruttelen, tot ze zacht zijn.
  3. 3
    Kook intussen de rigatoni volgens de instructies op de verpakking.
  4. 4
    Meng de verkruimelde burger onder de saus. Voeg de grofgehakte basilicum toe en 1 pollepel kookwater van de pasta. Laat nog 2 min sudderen en breng verder op smaak. Serveer de saus met de uitgelekte pasta.
  5. 5
    Tip: No waste: recycleer een restje gebakken burger van een barbecue of andere in deze saus.
  6. 6
    Tip LW: bewaar je vlees altijd goed verpakt op de koudste plaats in je koelkast. (Ja, dat geldt ook voor vlees dat je marineert.) Let erop dat er geen vleesvocht kan lekken op andere voedingsmiddelen. Gehakt vlees is doorgaans 1 dag houdbaar, gesneden vlees 2 dagen en gebakken of gebraden vlees 3 tot 4 dagen.
Per 100g: Energie: 171 kcal - Vetten: 4,6 g - Koolhydraten: 24,9 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 7,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 171 kcal - Vetten: 4,6 g - Koolhydraten: 24,9 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 7,2 g
Lactose vrij
Less waste
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Harrys Burger | Maanzaad boekweit
    340 gr
  • Delhaize Smaaktrostomaten
    450 gr
  • Delhaize Basilicum | Verpakt
    20 gr
  • Delhaize Pasta | Penne Rigate
    500 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg

Totaal:

€10,62