Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenHele garnalen met courgettespaghetti, basilicum en paprikasaus
Delhaize logo
  • Hele garnalen met courgettespaghetti, basilicum en paprikasaus
    A

Hele garnalen met courgettespaghetti, basilicum en paprikasaus

door Jeroen De Pauw
Hele garnalen met courgettespaghetti, basilicum en paprikasausA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g hele diepvriesgarnalen
  • 270 g zoete puntpaprika’s
  • 800 g courgettespaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 bussel basilicum
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 dl slaolie
  • 2 el olijfolie
  • 60 g boter
  • zout
  • peper
  • 800 g hele diepvriesgarnalen
  • 270 g zoete puntpaprika’s
  • 800 g courgettespaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 bussel basilicum
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 dl slaolie
  • 2 el olijfolie
  • 60 g boter
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 50 min.
1
Fruit de ontpitte en gesnipperde paprika’s in een stoofpan, met de olijfolie en het gehakte teentje knoflook. Voeg na 5 min. 2,5 dl water toe en de bouillon. Breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Pel de ontdooide garnalen, maar laat er de kop aan. Snijd ze overlangs in 2 en verwijder het darmkanaaltje.
3
Houd 4 basilicumtakjes apart en mix de rest fijn met de slaolie, peper en zout.
4
Dompel de courgettespaghetti in een kookpot kokend gezouten water en giet ze meteen af. Spoel ze onder koud water en meng ze met de basilicumolie.
5
Mix de paprika’s fijn en giet de saus door een puntzeef. Warm ze op, haal de pan van het vuur en voeg 20 g koude boter in blokjes toe. Klop de saus even en breng ze verder op smaak.
6
Kruid de garnalen met peper en zout. Bestrooi ze met gehakte tijm en bak ze op een vrij hoog vuur met 40 g boter, tot ze mooi dichtgeschroeid zijn. Serveer ze met de courgettes en de saus. Werk af met basilicum en serveer.
1
Fruit de ontpitte en gesnipperde paprika’s in een stoofpan, met de olijfolie en het gehakte teentje knoflook. Voeg na 5 min. 2,5 dl water toe en de bouillon. Breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Pel de ontdooide garnalen, maar laat er de kop aan. Snijd ze overlangs in 2 en verwijder het darmkanaaltje.
3
Houd 4 basilicumtakjes apart en mix de rest fijn met de slaolie, peper en zout.
4
Dompel de courgettespaghetti in een kookpot kokend gezouten water en giet ze meteen af. Spoel ze onder koud water en meng ze met de basilicumolie.
5
Mix de paprika’s fijn en giet de saus door een puntzeef. Warm ze op, haal de pan van het vuur en voeg 20 g koude boter in blokjes toe. Klop de saus even en breng ze verder op smaak.
6
Kruid de garnalen met peper en zout. Bestrooi ze met gehakte tijm en bak ze op een vrij hoog vuur met 40 g boter, tot ze mooi dichtgeschroeid zijn. Serveer ze met de courgettes en de saus. Werk af met basilicum en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 121 kcal - Vetten: 8,8 g - Koolhydraten: 2,1 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 7,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 121 kcal - Vetten: 8,8 g - Koolhydraten: 2,1 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 7,8 g
Italiaans
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Garnaal | Wok | Natuur
Delhaize Garnaal | Wok | Natuur
5 × 185 gr
-20%
  • little-lione.external.82792960.svg
3
59
€4,49
Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
2 × 175 gr
3 voor €5
2
49
Pasta | Spaghetti | Volkoren
Soubry Pasta | Spaghetti | Volkoren
2 × 500 gr
3+3 gratis
1
55
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Saus | Basilicum
Filippo Berio Saus | Basilicum
340 gr
2+1 gratis
3
59
Bouillon | Kip | Geconcentreerd
Fundo Bouillon | Kip | Geconcentreerd
50 cl
2de tegen -50%
6
05
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2de tegen -50%
2
59

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39
    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    €44,25