Recept zoekresultatenRamen met zachtgekookt ei, varkensreepjes en paksoi
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:43
    A
  • Ramen met zachtgekookt ei, varkensreepjes en paksoi

Ramen met zachtgekookt ei, varkensreepjes en paksoi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Ramen met zachtgekookt ei, varkensreepjes en paksoiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 groot stuk gember
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 handvol gedroogde kaffirlimoenblaadjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 pot verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes citroengras
  • 1 sjalot
  • 350 g varkensreepjes 'Beter voor iedereen'
  • 2 verse rode pepers
  • 5,7 dl rundsfond
  • 150 g sojascheuten (bio)
  • 125 g minimaïs
  • 2 paksoikolen
  • 100 g noedels
  • 4 eieren

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • KAFFIR LIME GEDROOGD
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012120400123270000
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    5,23 €/l
    €1,15
    S2005100300013920000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Schil en hak de gember, 1 peper waaruit je de zaadjes verwijderd hebt, het citroengras, de sjalot en de knoflook. Stoof al deze ingrediënten in een stoofpan met de zonnebloemolie. Voeg de helft van de fijngehakte koriander, de kaffirlimoenblaadjes, de sojasaus, de vissaus, de rundsfond en 5 dl water toe. Breng aan de kook en laat sudderen voor 20 min.
    2. Snijd ondertussen de minimaïs in de lengte in vier (staafjes). Snijd het vlees in kleine plakjes. Trek de bladeren van de paksoi en snijd ze overlangs doormidden.
    3. Zet water op het vuur in een steelpan.
    4. Filter de bouillon in een grote wok en zet hem op een zacht vuurtje. Voeg de sojascheuten, de paksoi, de minimaïs en het vlees toe. Breng aan de kook en voeg de noedels toe. Neem de wok van het vuur en laat nog 4 min pocheren.
    5. Leg ondertussen de eieren in het kokende water in de steelpan en laat ze 4 min koken. Haal ze uit het water en koel ze af onder koud water.
    6. Hak de resterende koriander en de tweede peper waaruit je de zaadjes verwijderd hebt.
    7. Verdeel de noedels en de garnituur in diepe borden en giet er bouillon over. Leg in elk bord een gepeld ei (maak er een klein scheurtje in zodat het eigeel eruit loopt). Strooi er de gehakte koriander en peper over en dien meteen op.

    Kooktip

    Wil je een pikantere bouillon? Gebruik dan de pikante peper met de pitjes erbij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 235; energie (kCal): 56; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 415,3
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Lactose vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:43
      A
    • Ramen met zachtgekookt ei, varkensreepjes en paksoi

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • KAFFIR LIME GEDROOGD
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012120400123270000
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    5,23 €/l
    €1,15
    S2005100300013920000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000