Recept zoekresultatenRamen met zachtgekookt ei, varkensreepjes en paksoi
Delhaize logo
A
Ramen met zachtgekookt ei, varkensreepjes en paksoiA

Ramen met zachtgekookt ei, varkensreepjes en paksoi

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediƫnten voorPorties

4 porties
  • 50 g gember
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 handvol gedroogde kaffirlimoenblaadjes
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 pot verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes citroengras
  • 1 sjalot
  • 350 g varkensreepjes
  • 2 verse rode pepers
  • 5,7 dl rundsfond
  • 150 g sojascheuten (bio)
  • 125 g minimaĆÆs
  • 2 paksoikolen
  • 100 g noedels
  • 4 eieren
  • 50 g gember
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 handvol gedroogde kaffirlimoenblaadjes
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 pot verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes citroengras
  • 1 sjalot
  • 350 g varkensreepjes
  • 2 verse rode pepers
  • 5,7 dl rundsfond
  • 150 g sojascheuten (bio)
  • 125 g minimaĆÆs
  • 2 paksoikolen

Begin met koken

: 30 min
1
Schil en hak de gember, 1 peper waaruit je de zaadjes verwijderd hebt, het citroengras, de sjalot en de knoflook. Stoof al deze ingrediƫnten in een stoofpan met de zonnebloemolie. Voeg de helft van de fijngehakte koriander, de kaffirlimoenblaadjes, de sojasaus, de vissaus, de rundsfond en 5 dl water toe. Breng aan de kook en laat sudderen voor 20 min.
2
Snijd ondertussen de minimaĆÆs in de lengte in vier (staafjes). Snijd het vlees in kleine plakjes. Trek de bladeren van de paksoi en snijd ze overlangs doormidden.
3
Zet water op het vuur in een steelpan.
4
Filter de bouillon in een grote wok en zet hem op een zacht vuurtje. Voeg de sojascheuten, de paksoi, de minimaĆÆs en het vlees toe. Breng aan de kook en voeg de noedels toe. Neem de wok van het vuur en laat nog 4 min pocheren.
5
Leg ondertussen de eieren in het kokende water in de steelpan en laat ze 4 min koken. Haal ze uit het water en koel ze af onder koud water.
6
Hak de resterende koriander en de tweede peper waaruit je de zaadjes verwijderd hebt.
7
Verdeel de noedels en de garnituur in diepe borden en giet er bouillon over. Leg in elk bord een gepeld ei (maak er een klein scheurtje in zodat het eigeel eruit loopt). Strooi er de gehakte koriander en peper over en dien meteen op.
1
Schil en hak de gember, 1 peper waaruit je de zaadjes verwijderd hebt, het citroengras, de sjalot en de knoflook. Stoof al deze ingrediƫnten in een stoofpan met de zonnebloemolie. Voeg de helft van de fijngehakte koriander, de kaffirlimoenblaadjes, de sojasaus, de vissaus, de rundsfond en 5 dl water toe. Breng aan de kook en laat sudderen voor 20 min.
2
Snijd ondertussen de minimaĆÆs in de lengte in vier (staafjes). Snijd het vlees in kleine plakjes. Trek de bladeren van de paksoi en snijd ze overlangs doormidden.
3
Zet water op het vuur in een steelpan.
4
Filter de bouillon in een grote wok en zet hem op een zacht vuurtje. Voeg de sojascheuten, de paksoi, de minimaĆÆs en het vlees toe. Breng aan de kook en voeg de noedels toe. Neem de wok van het vuur en laat nog 4 min pocheren.
5
Leg ondertussen de eieren in het kokende water in de steelpan en laat ze 4 min koken. Haal ze uit het water en koel ze af onder koud water.
6
Hak de resterende koriander en de tweede peper waaruit je de zaadjes verwijderd hebt.
7
Verdeel de noedels en de garnituur in diepe borden en giet er bouillon over. Leg in elk bord een gepeld ei (maak er een klein scheurtje in zodat het eigeel eruit loopt). Strooi er de gehakte koriander en peper over en dien meteen op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 235; energie (kCal): 56; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 415,3
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 235; energie (kCal): 56; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 415,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediƫnten voor 4 personen

Toon:

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

ā‚¬1,79

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

ā‚¬3,75

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

ā‚¬1,65

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

ā‚¬2,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

ā‚¬1,05

Varken | Spiering | Bio

Delhaize

Varken | Spiering | Bio

+/- 360 gr

Bio

+/-ā‚¬5,32

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

ā‚¬1,49

Fond | Rund

Lacroix

Fond | Rund

2 Ɨ 40 cl

ā‚¬10,18

Wokmix | Soja

Delhaize

Wokmix | Soja

250 gr

ā‚¬0,99

MaĆÆs | Crispy | 0% Zout

Bonduelle

MaĆÆs | Crispy | 0% Zout

150 gr

ā‚¬2,15

Paksoi

Delhaize

Paksoi

1 st

ā‚¬1,69

Soep | Noedels | Sesam

Nissin

Soep | Noedels | Sesam

100 gr

ā‚¬1,25

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

ā‚¬2,09

Reeds in je keuken

Olie | Zonnebloem

Delhaize

Olie | Zonnebloem

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

ā‚¬2,19

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

ā‚¬1,79

Totaal:
+/-ā‚¬35,59