⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRagout van kikkererwten met spinazie
Delhaize logo
  • Ragout van kikkererwten met spinazie
    A

Ragout van kikkererwten met spinazie

Ragout van kikkererwten met spinazieA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g droge kikkererwten die je van de dag tevoren laat weken in een glas koud water
  • 3 tiges stengeluien (groene uien)
  • 500 g spinazie
  • 200 g Manouri-kaas
  • 1 grote Thaise peper
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el xeresazijn
  • zout
  • 1 feuille laurier
  • peper
  • 250 g droge kikkererwten die je van de dag tevoren laat weken in een glas koud water
  • 3 tiges stengeluien (groene uien)
  • 500 g spinazie
  • 200 g Manouri-kaas
  • 1 grote Thaise peper
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el xeresazijn
  • zout
  • 1 feuille laurier
  • peper

Begin met koken

: 15 min. + 60 min. kooktijd
1
Doe de kikkererwten in een stoofpot met water en laat ze afgedekt op een zacht vuurtje koken met het laurierblad en het gepelde teentje knoflook. Wanneer de kikkererwten na ongeveer 45 min. gekookt zijn, laat je ze uitlekken en doe je ze in een slakom.
2
Snijd de uien en de peper in fijne plakjes. Snijd de steeltjes van de spinazie.
3
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de peper en de groene uien gedurende 3 min. Voeg er de spinazie aan toe, zout en laat nog 7 min. op een matig vuur koken. Doe de spinazie bij de kikkererwten en meng.
4
Bereid een vinaigrette met de rest van de olijfolie en de xeresazijn. Giet de vinaigrette in de slakom en meng.
5
Serveer met de verkruimelde Manouri-kaas.
1
Doe de kikkererwten in een stoofpot met water en laat ze afgedekt op een zacht vuurtje koken met het laurierblad en het gepelde teentje knoflook. Wanneer de kikkererwten na ongeveer 45 min. gekookt zijn, laat je ze uitlekken en doe je ze in een slakom.
2
Snijd de uien en de peper in fijne plakjes. Snijd de steeltjes van de spinazie.
3
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de peper en de groene uien gedurende 3 min. Voeg er de spinazie aan toe, zout en laat nog 7 min. op een matig vuur koken. Doe de spinazie bij de kikkererwten en meng.
4
Bereid een vinaigrette met de rest van de olijfolie en de xeresazijn. Giet de vinaigrette in de slakom en meng.
5
Serveer met de verkruimelde Manouri-kaas.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 700; energie (kCal): 168; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 576,58
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 700; energie (kCal): 168; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 576,58
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Manouri kaas
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kikkererwten
Delhaize Kikkererwten
2 × 240 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
2 × 300 gr
Bio
    3
    19
    Azijn | Xérès
    Taste of Inspirations Azijn | Xérès
    25 cl
    1
    89
    Kruiden | Laurier | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
    18 gr
    3
    89

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €13,66