Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Delhaize logo
A

Cassoulet

CassouletA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 700 g gedroogde witte bonen bio
  • 4 dikke boerenworsten
  • 3 gekonfijte eendenbillen
  • 1 el ganzenvet
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 1 plakje gezouten speck
  • 4 dikke plakken gerookte spek
  • 2 feuilles laurier
  • 1 takje verse tijm
  • 2 kruidnagels
  • zwarte peper
  • zout
  • 700 g gedroogde witte bonen bio
  • 4 dikke boerenworsten
  • 3 gekonfijte eendenbillen
  • 1 el ganzenvet
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 1 plakje gezouten speck
  • 4 dikke plakken gerookte spek
  • 2 feuilles laurier
  • 1 takje verse tijm
  • 2 kruidnagels
  • zwarte peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min + 12u bevochtigen + baktijd: 3u45
1
Leg de dag voordien de gedroogde bonen in een grote hoeveelheid koud water.
2
Giet de volgende dag het water weg en doe de boontjes in een grote kookpot. Giet er warm water over zodat ze 3 cm onder water staan. Voeg er de fijngesnipperde uien, de in schijfjes gesneden wortelen, de tijm, de laurierblaadjes, de kruidnagels en het tomatenconcentraat aan toe. Dek af en laat gedurende 45 min op een zacht vuurtje sudderen.
3
Verwarm de oven voor op th 5 – 150 °C.
4
Snijd de plakken gerookt spek in twee en gril ze in de pan, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en gril de worsten samen met het gezouten spek met het ganzenvet.
5
Voeg de eendenbillen en het gegrilde vlees toe in de kookpot, samen met de gepelde, volledige teentjes knoflook. Strooi er zout en peper over. Verwijder eventueel een beetje vloeistof met een soeplepel en houd het bij in een slakom. Dek af en laat 3u bakken in de oven. Kijk regelmatig het peil van de vloeistof na en voeg indien nodig een beetje toe.
1
Leg de dag voordien de gedroogde bonen in een grote hoeveelheid koud water.
2
Giet de volgende dag het water weg en doe de boontjes in een grote kookpot. Giet er warm water over zodat ze 3 cm onder water staan. Voeg er de fijngesnipperde uien, de in schijfjes gesneden wortelen, de tijm, de laurierblaadjes, de kruidnagels en het tomatenconcentraat aan toe. Dek af en laat gedurende 45 min op een zacht vuurtje sudderen.
3
Verwarm de oven voor op th 5 – 150 °C.
4
Snijd de plakken gerookt spek in twee en gril ze in de pan, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en gril de worsten samen met het gezouten spek met het ganzenvet.
5
Voeg de eendenbillen en het gegrilde vlees toe in de kookpot, samen met de gepelde, volledige teentjes knoflook. Strooi er zout en peper over. Verwijder eventueel een beetje vloeistof met een soeplepel en houd het bij in een slakom. Dek af en laat 3u bakken in de oven. Kijk regelmatig het peil van de vloeistof na en voeg indien nodig een beetje toe.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 615; energie (kCal): 147; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 1,7; vezels (g): 6,6; eiwitten (g): 12,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 804,97
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 615; energie (kCal): 147; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 1,7; vezels (g): 6,6; eiwitten (g): 12,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 804,97
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

klein zout
1 plakje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte bonen | Tomatensaus
Hak Witte bonen | Tomatensaus
2 × 360 gr
1+1 gratis
2
19
Mett worst
Delhaize Mett worst
2 × 360 gr
5
99
Bout | Eend | Gekonfijt
Delhaize Bout | Eend | Gekonfijt
2 × 250 gr
5
59
Ganzenvet
Rougié Ganzenvet
320 gr
11
99
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
1+1 gratis
1
95
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Double Tomatenconcentraat
Mutti Double Tomatenconcentraat
130 gr
1
89
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
100 gr
2
25
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
2
15
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€59,09