Recept zoekresultatenQuiche met witloof en camembert
Recept zoekresultatenQuiche met witloof en camembert
Delhaize logo
  • Quiche met witloof en camembert
    Nutri-Score B

Quiche met witloof en camembert

Quiche met witloof en camembertB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kg witloof
  • 1 goed gekoelde camembert
  • 1 kruimeldeeg
  • 50 g gemengde noten
  • 3 eieren
  • 25 cl verse lichte room
  • 1 bakje veldsla
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 el azijn
  • peper
  • zout
  • 1 kg witloof
  • 1 goed gekoelde camembert
  • 1 kruimeldeeg
  • 50 g gemengde noten
  • 3 eieren
  • 25 cl verse lichte room
  • 1 bakje veldsla
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 el azijn
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. baktijd
  1. 1
    Snij het witloof fijn en stoof het een vijftiental minuten in 1/3de van de olie in een grote sauteuse op middelhoog vuur. Roer regelmatig tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
  2. 2
    Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
  3. 3
    Snij de camembert in kleine driehoeken. Hak de noten grof.
  4. 4
    Klop de eieren met de room in een grote kom en kruid met peper.
  5. 5
    Schep het gare witloof in een vergiet en druk er zoveel mogelijk water uit. Doe het bij de eieren, voeg ook de noten toe en meng goed. Giet alles in de taartvorm, bestrooi met de stukjes camembert en zet 30 min. in de oven.
  6. 6
    Meng de veldsla met 2/3de van de olie, de azijn en zout. Serveer bij de warme quiche.
  1. 1
    Snij het witloof fijn en stoof het een vijftiental minuten in 1/3de van de olie in een grote sauteuse op middelhoog vuur. Roer regelmatig tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
  2. 2
    Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
  3. 3
    Snij de camembert in kleine driehoeken. Hak de noten grof.
  4. 4
    Klop de eieren met de room in een grote kom en kruid met peper.
  5. 5
    Schep het gare witloof in een vergiet en druk er zoveel mogelijk water uit. Doe het bij de eieren, voeg ook de noten toe en meng goed. Giet alles in de taartvorm, bestrooi met de stukjes camembert en zet 30 min. in de oven.
  6. 6
    Meng de veldsla met 2/3de van de olie, de azijn en zout. Serveer bij de warme quiche.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 637; energie (kCal): 153; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 700,74
Vegetarisch
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht