Recept zoekresultatenQuiche met raketsla en ricotta
Delhaize logo
  • Quiche met raketsla en ricotta
    C
Quiche met raketsla en ricottaC

Quiche met raketsla en ricotta

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

3 porties
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 3 eieren
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 1 preiwit
  • 100 g raketsla
  • 250 g ricotta
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 3 eieren
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 1 preiwit
  • 100 g raketsla
  • 250 g ricotta

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Stoof de fijngesnipperde prei in de olie in een sauteerpan met deksel gedurende 10 minuten.
3
Klop, ondertussen, de eieren los met de garde in een kom. Roer ricotta en parmezaan erdoor en breng op smaak met peper en zout. Leg het deeg in een grote taartvorm.
4
Doe de grofgehakte raketsla bij de prei in de pan, meng 2 min., en schep alles bij in de kom. Meng en breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de bereiding over de taartbodem, strijk even glad en bak 30 min. in de oven.
6
Dien warm op met een tomatenslaatje als voor- of hoofdgerecht.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Stoof de fijngesnipperde prei in de olie in een sauteerpan met deksel gedurende 10 minuten.
3
Klop, ondertussen, de eieren los met de garde in een kom. Roer ricotta en parmezaan erdoor en breng op smaak met peper en zout. Leg het deeg in een grote taartvorm.
4
Doe de grofgehakte raketsla bij de prei in de pan, meng 2 min., en schep alles bij in de kom. Meng en breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de bereiding over de taartbodem, strijk even glad en bak 30 min. in de oven.
6
Dien warm op met een tomatenslaatje als voor- of hoofdgerecht.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 875; energie (kCal): 210; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 635,67
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 875; energie (kCal): 210; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 635,67
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 3 personen

Toon:

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Ricotta

Galbani

Ricotta

250 gr

€2,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€11,64