Recept zoekresultatenQuiche met boschampignons en parmezaan
Delhaize logo
  • Quiche met boschampignons en parmezaan
    C
Quiche met boschampignons en parmezaanC

Quiche met boschampignons en parmezaan

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

3 porties
  • 400 g boschampignons (gemengd, naar keuze)
  • 3 eieren
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 400 g boschampignons (gemengd, naar keuze)
  • 3 eieren
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Borstel de champignons schoon en snij de grootste in stukken. Bak ze in de olie in een grote pan op een vrij hoog vuur. Voeg het geperste knoflookteentje toe en de fijngehakte peterselie, meng 2 min. Neem de pan van het vuur.
3
Meng de eieren met de room en de parmezaan in een kom, voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Leg het deeg in een grote taartvorm en giet er het eimengsel in. Bak 30 min. in de oven.
5
Dien warm op met een tomatenslaatje als voor- of hoofdgerecht.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Borstel de champignons schoon en snij de grootste in stukken. Bak ze in de olie in een grote pan op een vrij hoog vuur. Voeg het geperste knoflookteentje toe en de fijngehakte peterselie, meng 2 min. Neem de pan van het vuur.
3
Meng de eieren met de room en de parmezaan in een kom, voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Leg het deeg in een grote taartvorm en giet er het eimengsel in. Bak 30 min. in de oven.
5
Dien warm op met een tomatenslaatje als voor- of hoofdgerecht.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 693; energie (kCal): 166; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 607,06
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 693; energie (kCal): 166; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 607,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 3 personen

Toon:

Paddenstoelenmix | Wok

Delhaize

Paddenstoelenmix | Wok

2 × 200 gr

€7,58

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

Delhaize

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

25 cl

€3,19

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€17,83