Recept zoekresultatenProvençaalse velouté met mosselen
Delhaize logo
  • Provençaalse velouté met mosselen

Provençaalse velouté met mosselen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Voorgerecht
Provençaalse velouté met mosselen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik (van 400 g) gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • cayennepeper
  • 1 dikke eetlepel bloem
  • 10 cl droge witte wijn
  • fijngesneden peterselie
  • 250 g juliennesoepgroenten (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 knoflookteen
  • 1 kruidentuil
  • 1 kg mosselen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 10 cl verse room
  • 1 vetarm visbouillonblokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    3 x 400 gr
    2,13 €/kg
    €2,55
    S2017082804174590099
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000
  • Kruiden | Saffraan
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    18180,00 €/kg
    €9,09
    S2010012108000210000
  • MOSSELEN | JUMBO
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998070200269700000
  • Begin met koken

    1. Stoof de groenten in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende enkele minuten. Bestrooi met bloem, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe, het in 4 gesneden knoflookteentje, 50 cl water, het kruidentuiltje en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
    2. Maak ondertussen de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, voeg de witte wijn toe en dek af. Laat ze , af en toe met de pot schuddend, 5 min. op hoog vuur koken tot ze allemaal open zijn.
    3. Laat ze even afkoelen en haal ze uit de schelp. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
    4. Verwijder het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep, voeg de room toe, het saffraanpoeder, de cayennepeper en het gezeefde mosselvocht (50 cl). Vul aan met water indien je niet genoeg mosselvocht hebt. Breng opnieuw aan de kook en kruid eventueel met peper en zout. Voeg de mosselen toe en neem meteen van het vuur.
    5. Serveer warm, bestrooid met de fijngesneden peterselie. Geef er knapperig stokbrood bij of broodkorstjes.

    Kooktip

    Spoel de mosselen zonder ze te laten weken: ze zouden open gaan en al hun zeewater verliezen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Herfst,Winter
    Voorgerecht
    • Provençaalse velouté met mosselen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    3 x 400 gr
    2,13 €/kg
    €2,55
    S2017082804174590099
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000
  • Kruiden | Saffraan
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    18180,00 €/kg
    €9,09
    S2010012108000210000
  • MOSSELEN | JUMBO
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998070200269700000