Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenProvençaalse velouté met mosselen
Delhaize logo
  • Provençaalse velouté met mosselen
Provençaalse velouté met mosselen

Provençaalse velouté met mosselen

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • cayennepeper
  • 1 dikke el bloem
  • 10 cl droge witte wijn
  • fijngesneden peterselie
  • 250 g juliennesoepgroenten (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuil
  • 1 kg mosselen
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 10 cl verse room
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • cayennepeper
  • 1 dikke el bloem
  • 10 cl droge witte wijn
  • fijngesneden peterselie
  • 250 g juliennesoepgroenten (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuil
  • 1 kg mosselen
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 10 cl verse room
  • 1 vetarm visbouillonblokje

Begin met koken

1
Stoof de groenten in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende enkele minuten. Bestrooi met bloem, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe, het in 4 gesneden knoflookteentje, 50 cl water, het kruidentuiltje en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
2
Maak ondertussen de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, voeg de witte wijn toe en dek af. Laat ze , af en toe met de pot schuddend, 5 min. op hoog vuur koken tot ze allemaal open zijn.
3
Laat ze even afkoelen en haal ze uit de schelp. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
4
Verwijder het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep, voeg de room toe, het saffraanpoeder, de cayennepeper en het gezeefde mosselvocht (50 cl). Vul aan met water indien je niet genoeg mosselvocht hebt. Breng opnieuw aan de kook en kruid eventueel met peper en zout. Voeg de mosselen toe en neem meteen van het vuur.
5
Serveer warm, bestrooid met de fijngesneden peterselie. Geef er knapperig stokbrood bij of broodkorstjes.
1
Stoof de groenten in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende enkele minuten. Bestrooi met bloem, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe, het in 4 gesneden knoflookteentje, 50 cl water, het kruidentuiltje en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
2
Maak ondertussen de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, voeg de witte wijn toe en dek af. Laat ze , af en toe met de pot schuddend, 5 min. op hoog vuur koken tot ze allemaal open zijn.
3
Laat ze even afkoelen en haal ze uit de schelp. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
4
Verwijder het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep, voeg de room toe, het saffraanpoeder, de cayennepeper en het gezeefde mosselvocht (50 cl). Vul aan met water indien je niet genoeg mosselvocht hebt. Breng opnieuw aan de kook en kruid eventueel met peper en zout. Voeg de mosselen toe en neem meteen van het vuur.
5
Serveer warm, bestrooid met de fijngesneden peterselie. Geef er knapperig stokbrood bij of broodkorstjes.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

Delhaize

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

400 gr

Bio

€0,95

Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen

40 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Maaltijdbox | Curry madras

Delhaize

Maaltijdbox | Curry madras

950 gr

€5,79

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

Delhaize

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

1 kg

€4,99

Kruiden | Saffraan | Draad

Delhaize

Kruiden | Saffraan | Draad

0,5 gr

€6,25

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€31,84