Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenProvençaalse velouté met mosselen
Delhaize logo
  • Provençaalse velouté met mosselen

Provençaalse velouté met mosselen

Provençaalse velouté met mosselen
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • cayennepeper
  • 1 dikke el bloem
  • 10 cl droge witte wijn
  • fijngesneden peterselie
  • 250 g juliennesoepgroenten (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuil
  • 1 kg mosselen
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 10 cl verse room
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • cayennepeper
  • 1 dikke el bloem
  • 10 cl droge witte wijn
  • fijngesneden peterselie
  • 250 g juliennesoepgroenten (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuil
  • 1 kg mosselen
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 10 cl verse room
  • 1 vetarm visbouillonblokje

Begin met koken

1
Stoof de groenten in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende enkele minuten. Bestrooi met bloem, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe, het in 4 gesneden knoflookteentje, 50 cl water, het kruidentuiltje en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
2
Maak ondertussen de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, voeg de witte wijn toe en dek af. Laat ze , af en toe met de pot schuddend, 5 min. op hoog vuur koken tot ze allemaal open zijn.
3
Laat ze even afkoelen en haal ze uit de schelp. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
4
Verwijder het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep, voeg de room toe, het saffraanpoeder, de cayennepeper en het gezeefde mosselvocht (50 cl). Vul aan met water indien je niet genoeg mosselvocht hebt. Breng opnieuw aan de kook en kruid eventueel met peper en zout. Voeg de mosselen toe en neem meteen van het vuur.
5
Serveer warm, bestrooid met de fijngesneden peterselie. Geef er knapperig stokbrood bij of broodkorstjes.
1
Stoof de groenten in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende enkele minuten. Bestrooi met bloem, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe, het in 4 gesneden knoflookteentje, 50 cl water, het kruidentuiltje en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
2
Maak ondertussen de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, voeg de witte wijn toe en dek af. Laat ze , af en toe met de pot schuddend, 5 min. op hoog vuur koken tot ze allemaal open zijn.
3
Laat ze even afkoelen en haal ze uit de schelp. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
4
Verwijder het kruidentuiltje uit de soep. Mix de soep, voeg de room toe, het saffraanpoeder, de cayennepeper en het gezeefde mosselvocht (50 cl). Vul aan met water indien je niet genoeg mosselvocht hebt. Breng opnieuw aan de kook en kruid eventueel met peper en zout. Voeg de mosselen toe en neem meteen van het vuur.
5
Serveer warm, bestrooid met de fijngesneden peterselie. Geef er knapperig stokbrood bij of broodkorstjes.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen
    40 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    72
    Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
    Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
    50 cl
    2de tegen -40%
    34
    99
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Aperogroenten 280g
    Delhaize Aperogroenten 280g
    280 gr
    2
    49
    Kruidentuiltje | Verpakt
    Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
    20 gr
    1
    75
    Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    1 kg
    5
    45
    Kruiden | Saffraan
    Santa Maria Kruiden | Saffraan
    0,5 gr
    9
    09
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    2
    99

    Reeds in je keuken

    Bloem | Wit brood
    Soubry Bloem | Wit brood
    2 kg
    2de tegen -40%
    3
    19
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    €61,07