• Quesadillas con carne met jonge gouda "Eigen Bodem Kaas"
    Nutri-Score A

Quesadillas con carne met jonge gouda "Eigen Bodem Kaas"

door Gema Gomez
Quesadillas con carne met jonge gouda "Eigen Bodem Kaas"A
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 500 g rundergehakt
  • 4 tomaten
  • 2 avocado's
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik (van 400 g) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 g) rode bonen
  • 2 limoenen
  • 1/2 bussel koriander
  • 3 takjes tijm
  • 6 grote tortilla's met volkorentarwe Santa Maria
  • 6 sneetjes jonge gouda ‘Eigen Bodem Kaas’
  • 2 kl cajunkruiden
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g rundergehakt
  • 4 tomaten
  • 2 avocado's
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik (van 400 g) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 g) rode bonen
  • 2 limoenen
  • 1/2 bussel koriander
  • 3 takjes tijm
  • 6 grote tortilla's met volkorentarwe Santa Maria
  • 6 sneetjes jonge gouda ‘Eigen Bodem Kaas’
  • 2 kl cajunkruiden
  • 4 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
  1. 1
    Bak het vlees en 1 gehakte rode ui op een vrij hoog vuur goudbruin, in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de tijm en de cajunkruiden. Meng 1 min., schep er de tomatenblokjes bij en laat 10 min. pruttelen. Voeg de gespoelde en uitgelekte rode bonen toe, laat 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
  2. 2
    Snijd de ontpitte tomaten in kleine blokjes. Hak de koriander en 1 rode ui fijn en roer ze onder de tomatenblokjes, samen met 1 el olijfolie, zout en limoensap. Plet het vruchtvlees van de avocado’s met zout en limoensap.
  3. 3
    Smeer 1 tortilla heel lichtjes in met olie en draai hem om. Beleg de helft met 1 sneetje jonge gouda ‘Eigen Bodem Kaas’, bedek met 1⁄6 van de vleessaus en plooi in 2. Maak alle quesadilla’s op dezelfde manier en bak ze op een zacht vuurtje aan de 2 kanten goudbruin in antiaanbakpannen.
  4. 4
    Dien warm op, met de 2 sauzen. Werk eventueel af met gesnipperde lente-uitjes. Serveer de quesadilla’s als maaltijd met een slaatje of snijd ze in parten als aperitiefhapje.
  1. 1
    Bak het vlees en 1 gehakte rode ui op een vrij hoog vuur goudbruin, in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de tijm en de cajunkruiden. Meng 1 min., schep er de tomatenblokjes bij en laat 10 min. pruttelen. Voeg de gespoelde en uitgelekte rode bonen toe, laat 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
  2. 2
    Snijd de ontpitte tomaten in kleine blokjes. Hak de koriander en 1 rode ui fijn en roer ze onder de tomatenblokjes, samen met 1 el olijfolie, zout en limoensap. Plet het vruchtvlees van de avocado’s met zout en limoensap.
  3. 3
    Smeer 1 tortilla heel lichtjes in met olie en draai hem om. Beleg de helft met 1 sneetje jonge gouda ‘Eigen Bodem Kaas’, bedek met 1⁄6 van de vleessaus en plooi in 2. Maak alle quesadilla’s op dezelfde manier en bak ze op een zacht vuurtje aan de 2 kanten goudbruin in antiaanbakpannen.
  4. 4
    Dien warm op, met de 2 sauzen. Werk eventueel af met gesnipperde lente-uitjes. Serveer de quesadilla’s als maaltijd met een slaatje of snijd ze in parten als aperitiefhapje.
Per 100 g: Energie: 157 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 9,3 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 6,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 157 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 9,3 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 6,7 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • Gehakt
    500 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Advocaat
    2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rode ui
    2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Nierboon
    1 blik (400 g)

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Koriander
    1/2 bussel

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Tijm
    3 takjes

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zout

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Tomaten | San Marzano
    2 × 500 gr
  • Delhaize Tomatenpulp | Basilicum
    400 gr
    3+1 gratis
  • Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
  • Santa Maria Wrap tortilla | Original
    380 gr
  • Delhaize Gouda | Jong | Sneden
    330 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    1 l

Totaal:

€13,54