Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenWatermeloenpizza met feta
Delhaize logo
  • Watermeloenpizza met feta
    C

Watermeloenpizza met feta

door Line Couvreur
Watermeloenpizza met fetaC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 miniwatermeloen
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 rood chilipepertje
  • 20 g rucola
  • 125 g gemengde rode vruchten
  • 125 g witte druiven
  • 1/2 citroen
  • 50 g pijnboompitten
  • 200 g feta
  • 3 el ciderazijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 g fijne suiker
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 miniwatermeloen
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 rood chilipepertje
  • 20 g rucola
  • 125 g gemengde rode vruchten
  • 125 g witte druiven
  • 1/2 citroen
  • 50 g pijnboompitten
  • 200 g feta
  • 3 el ciderazijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 g fijne suiker
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze

Begin met koken

: 25 min.
1
Snijd de radijzen en de ontpitte rode peper in fijne plakjes. Snijd de ingekorte uitjes in 2 en dan in lange ultrafijne slierten. Doe alles in een diep bord. Voeg de suiker toe, de ciderazijn en overgiet met koud water tot de groenten net bedekt zijn. Meng en laat marineren.
2
Meng de mosterd op oude wijze, de balsamicoazijn, ⅔ van de olijfolie, het citroensap, de geraspte citroenzeste, peper en zout tot een dressing.
3
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Snijd de komkommer en de feta in blokjes. Snijd de druiven in 2.
4
Verwarm een grillpan (of de barbecue). Snijd 4 mooie schijven uit de watermeloen, smeer ze lichtjes in met de rest van de olijfolie en gril ze kort aan de 2 kanten. Beleg ze met alle elementen, ook de rodevruchtenmix, de rucola en de uitgelekte pickles. Besprenkel met een beetje dressing en serveer. Of hoe je indruk kunt maken met een voorgerecht!
1
Snijd de radijzen en de ontpitte rode peper in fijne plakjes. Snijd de ingekorte uitjes in 2 en dan in lange ultrafijne slierten. Doe alles in een diep bord. Voeg de suiker toe, de ciderazijn en overgiet met koud water tot de groenten net bedekt zijn. Meng en laat marineren.
2
Meng de mosterd op oude wijze, de balsamicoazijn, ⅔ van de olijfolie, het citroensap, de geraspte citroenzeste, peper en zout tot een dressing.
3
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Snijd de komkommer en de feta in blokjes. Snijd de druiven in 2.
4
Verwarm een grillpan (of de barbecue). Snijd 4 mooie schijven uit de watermeloen, smeer ze lichtjes in met de rest van de olijfolie en gril ze kort aan de 2 kanten. Beleg ze met alle elementen, ook de rodevruchtenmix, de rucola en de uitgelekte pickles. Besprenkel met een beetje dressing en serveer. Of hoe je indruk kunt maken met een voorgerecht!
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 173 kcal - Vetten: 13,6 g - Koolhydraten: 8 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 3,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 173 kcal - Vetten: 13,6 g - Koolhydraten: 8 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 3,7 g
Vegetarisch
Zomer
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Watermeloen
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
1
09
Rode radijzen | Bussel
Delhaize Rode radijzen | Bussel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Rode vruchten | Mix | Schaal
Delhaize Rode vruchten | Mix | Schaal
400 gr
11
99
Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
Delhaize Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Original | Greek Feta
Euro Fresh Food Original | Greek Feta
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Azijn | Cider
Delhaize Azijn | Cider
50 cl
1
59
Mosterd | Oude wijze
Maille Mosterd | Oude wijze
360 gr
4
09

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Olijfolie | Classico
Bertolli Olijfolie | Classico
75 cl
2de tegen -30%
12
55
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€36,44