Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPangasius uit de oven met pancetta, capellini met tomaten en linzen
Delhaize logo
  • Pangasius uit de oven met pancetta, capellini met tomaten en linzen
    B

Pangasius uit de oven met pancetta, capellini met tomaten en linzen

Pangasius uit de oven met pancetta, capellini met tomaten en linzenB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g pangasiusfilets (Economy pack)
  • 100 g pancetta
  • 400 g troskerstomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 3 takjes tijm
  • 1 blik linzen (400 g)
  • 300 g capellini
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • zout
  • 700 g pangasiusfilets (Economy pack)
  • 100 g pancetta
  • 400 g troskerstomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 3 takjes tijm
  • 1 blik linzen (400 g)
  • 300 g capellini
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de sneetjes pancetta over en bak ze 8 min. Houd de pancetta op een bord apart. Snijd de pangasiusfilets in 10 porties en leg ze in het vrijgekomen vet van de pancetta. Draai de stukken vis om zodat ze volledig ingevet zijn. Kruid met peper, met zout en bestrooi met tijm. Schuif 8 min. in de oven. Leg er de pancettasneetjes bovenop en bak nog 2 à 3 min.
2
Kook intussen de capellini volgens de instructies op de verpakking.
3
Fruit de fijngehakte sjalotjes en de geperste teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een grote braadpan met de olijfolie. Voeg na 5 min. de gehalveerde kerstomaten en de gerookte paprika toe en fruit 5 min. op een matig vuurtje. Spoel intussen de linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Schep de linzen in de pan en fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak.
4
Dien alles heel warm op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de sneetjes pancetta over en bak ze 8 min. Houd de pancetta op een bord apart. Snijd de pangasiusfilets in 10 porties en leg ze in het vrijgekomen vet van de pancetta. Draai de stukken vis om zodat ze volledig ingevet zijn. Kruid met peper, met zout en bestrooi met tijm. Schuif 8 min. in de oven. Leg er de pancettasneetjes bovenop en bak nog 2 à 3 min.
2
Kook intussen de capellini volgens de instructies op de verpakking.
3
Fruit de fijngehakte sjalotjes en de geperste teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een grote braadpan met de olijfolie. Voeg na 5 min. de gehalveerde kerstomaten en de gerookte paprika toe en fruit 5 min. op een matig vuurtje. Spoel intussen de linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Schep de linzen in de pan en fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak.
4
Dien alles heel warm op.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 114 kcal - Vetten: 3,7 g - Koolhydraten: 12,1 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 114 kcal - Vetten: 3,7 g - Koolhydraten: 12,1 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,4 g
Lactose vrij
Hoofdgerecht