Recept zoekresultatenPresa met Blackwellsaus en spruitjesstoemp
Delhaize logo
  • Presa met Blackwellsaus en spruitjesstoemp
    A

Presa met Blackwellsaus en spruitjesstoemp

door Jeroen De Pauw
Presa met Blackwellsaus en spruitjesstoempA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g presa iberico
  • 500 g geschoonde spruitjes
  • 2 sjalotten
  • 10 g kervel
  • 1 kg aardappelen
  • 2 dl room met 20% vetgehalte
  • 2 el rodewijnazijn
  • 3 el pickles
  • 90 g boter
  • 1 blokje vleesbouillon
  • peper
  • zout
  • 600 g presa iberico
  • 500 g geschoonde spruitjes
  • 2 sjalotten
  • 10 g kervel
  • 1 kg aardappelen
  • 2 dl room met 20% vetgehalte
  • 2 el rodewijnazijn
  • 3 el pickles
  • 90 g boter
  • 1 blokje vleesbouillon
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schilde aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot met 400g spruitjes. Overgiet met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20min. pruttelen.
2
Bak de presa’s op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 40 g boter. Kruid ze met peper en zout. Doe ze in een ovenschaal zodra ze mooi dichtgeschroeid zijn en bak ze naargelang hun dikte nog ± 10 min. in de oven.
3
Fruit de gehakte sjalotten op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan. Giet er na 5 min. 2 dl water bij en roer alle aanbaksels los. Voeg het verkruimelde bouillonblokje, de pickles en de room toe. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen en breng verder op smaak. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte kervel toe.
4
Snipper de rest van de spruitjes fijn, dompel ze 1 min. in een steelpan kokend water en laat ze onder koud water schrikken. Meng ze met de azijn, peper en zout.
5
Giet de aardappelen en de spruitjes af, doe ze terug in de kookpot, voeg de rest van de boter toe, peper en zout. Plet met een pureestamper en breng verder op smaak. Snijd de presa in dikke sneetjes, serveer er de stoemp bij en werk hem af met de spruitjessalade.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schilde aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot met 400g spruitjes. Overgiet met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20min. pruttelen.
2
Bak de presa’s op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 40 g boter. Kruid ze met peper en zout. Doe ze in een ovenschaal zodra ze mooi dichtgeschroeid zijn en bak ze naargelang hun dikte nog ± 10 min. in de oven.
3
Fruit de gehakte sjalotten op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan. Giet er na 5 min. 2 dl water bij en roer alle aanbaksels los. Voeg het verkruimelde bouillonblokje, de pickles en de room toe. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen en breng verder op smaak. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte kervel toe.
4
Snipper de rest van de spruitjes fijn, dompel ze 1 min. in een steelpan kokend water en laat ze onder koud water schrikken. Meng ze met de azijn, peper en zout.
5
Giet de aardappelen en de spruitjes af, doe ze terug in de kookpot, voeg de rest van de boter toe, peper en zout. Plet met een pureestamper en breng verder op smaak. Snijd de presa in dikke sneetjes, serveer er de stoemp bij en werk hem af met de spruitjessalade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 145 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 8,2 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 8,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 145 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 8,2 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 8,1 g
Belgisch
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardens gebraad | Gekruid | Varken
Delhaize Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€
11
89
Spruitjes met spek
Iglo Spruitjes met spek
2 × 450 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
35
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Augurken
Devos & Lemmens Augurken
195 gr
10 zegels voor 4
2
15
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
12 x 11 gr
1
99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
45 gr
1
29
Zout | Keuken
365 Zout | Keuken
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
+/-€38,68